Gość: poczta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 20:36 Czy moderatorzy mogą zająć konstruktywne stanowisko dlaczego mamy setki spamów w skrzynce pocztowej na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qwq Re: moderatorzy- spam na poczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 20:40 qwqwq Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: moderatorzy- spam na poczcie 12.01.09, 20:50 sprawa jest wyjaśniana, również jestem ofiarą tego spamu, podobnie jak guciu. podobnie jak inni użytkownicy nie wiemy co się dzieje, nie zostaliśmy poinformowani. staramy się to wyjaśnić, kiedy tylko coś będziemy wiedzieć poinformujemy- pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: moderatorzy- spam na poczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 20:54 dzięki za szybkie info Magiku, nie wiem czy poczta gazeta.pl tak nisko upadła jak spółka Agora i nie ma ludzi do pracy bo ich zwalnia? Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: moderatorzy- spam na poczcie 12.01.09, 21:02 sam dopiero zauważyłem swoje 98 maili na skrzynce i chciałem dopytać czy u innych to samo. co do poczty- nie wiem czy zwalniają, czy nie i jaki to ma wpływ na działanie skrzynek pocztowych. Odpowiedz Link Zgłoś
tsa5 Re: moderatorzy- spam na poczcie 12.01.09, 21:59 u mnie to samo, jest problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: moderatorzy- spam na poczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:24 Często jesteśmy sami sobie winni podając meila gdzie podleci. Ja mam skrzynkę na Gmail i wpisuje ten adres tylko w "zaufanych" miejscach oraz skrzynkę na tlenie gdzie dają tony syfu więc wchodzę na nią tylko kiedy czekam na aktywację z "niepewnego" miejsca. Pełno dzisiaj w internecie miejsc gdzie trzeba się zalogować i zgodzić na to i tamto. Do tego służy mi robocza skrzynka. w Gmail przez 2 lata użytkowania nie dostałem ani jednej niechcianej wiadomości. Niby bezpłatne konta związane z portalami to nie jest dobry pomysł. Adres e-mail gdziekolwiek na stronie internetowej czy forum to też nie jest dobry pomysł bo pełno jest robotów przeszukujących internet. Reasumując 99% przypadków spamu to nasze błędy - albo zła poczta albo adres podany w złym miejscu. Pamiętajcie, ze nikt nam nie zabrania posiadania więcej niż jednego konta mailowego. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: moderatorzy- spam na poczcie 17.01.09, 14:40 wszyscy posiadaczxe skrzynek pocztowych na gazeta.pl otrzymali oficjalne przeprosiny. myślę, że informacje zawarte w tym mailu są wystarczające __________________________________________________________ "Portal Gazeta.pl przeprasza wszystkich użytkowników poczty Gazeta.pl, którzy odczuli przykre konsekwencje błędu w konfiguracji adresu jednej z grup mailingowych. Natychmiast po otrzymaniu informacji o zaistniałym błędzie adres grupy mailingowej został zablokowany. Wysłane maile mogły jednak spływać na skrzynki adresatów z opóźnieniem, także po zablokowaniu adresu grupowego. Zapewniamy, że żaden z adresów mailowych użytkowników poczty nie był i nie jest widoczny dla nadawców wiadomości wysyłanych na adres grupy mailingowej. Zespół Gazeta.pl Poczta _____________________________________________________________ pozdrawiam magik1985 Odpowiedz Link Zgłoś