Dodaj do ulubionych

moderatorzy- spam na poczcie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 20:36
Czy moderatorzy mogą zająć konstruktywne stanowisko dlaczego mamy setki spamów
w skrzynce pocztowej na gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: qwq Re: moderatorzy- spam na poczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 20:40
      qwqwq
      • magik1985 Re: moderatorzy- spam na poczcie 12.01.09, 20:50
        sprawa jest wyjaśniana, również jestem ofiarą tego spamu, podobnie jak guciu.
        podobnie jak inni użytkownicy nie wiemy co się dzieje, nie zostaliśmy
        poinformowani. staramy się to wyjaśnić, kiedy tylko coś będziemy wiedzieć
        poinformujemy- pozdrawiam.
        • Gość: ok Re: moderatorzy- spam na poczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 20:54
          dzięki za szybkie info Magiku, nie wiem czy poczta gazeta.pl tak nisko upadła
          jak spółka Agora i nie ma ludzi do pracy bo ich zwalnia?
          • magik1985 Re: moderatorzy- spam na poczcie 12.01.09, 21:02
            sam dopiero zauważyłem swoje 98 maili na skrzynce i chciałem dopytać czy u
            innych to samo.
            co do poczty- nie wiem czy zwalniają, czy nie i jaki to ma wpływ na działanie
            skrzynek pocztowych.
            • tsa5 Re: moderatorzy- spam na poczcie 12.01.09, 21:59
              u mnie to samo, jest problem
              • Gość: Dziadek Re: moderatorzy- spam na poczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:24
                Często jesteśmy sami sobie winni podając meila gdzie podleci. Ja mam skrzynkę na
                Gmail i wpisuje ten adres tylko w "zaufanych" miejscach oraz skrzynkę na tlenie
                gdzie dają tony syfu więc wchodzę na nią tylko kiedy czekam na aktywację z
                "niepewnego" miejsca. Pełno dzisiaj w internecie miejsc gdzie trzeba się
                zalogować i zgodzić na to i tamto. Do tego służy mi robocza skrzynka. w Gmail
                przez 2 lata użytkowania nie dostałem ani jednej niechcianej wiadomości. Niby
                bezpłatne konta związane z portalami to nie jest dobry pomysł. Adres e-mail
                gdziekolwiek na stronie internetowej czy forum to też nie jest dobry pomysł bo
                pełno jest robotów przeszukujących internet. Reasumując 99% przypadków spamu to
                nasze błędy - albo zła poczta albo adres podany w złym miejscu. Pamiętajcie, ze
                nikt nam nie zabrania posiadania więcej niż jednego konta mailowego.
                • magik1985 Re: moderatorzy- spam na poczcie 17.01.09, 14:40
                  wszyscy posiadaczxe skrzynek pocztowych na gazeta.pl otrzymali
                  oficjalne przeprosiny. myślę, że informacje zawarte w tym mailu są
                  wystarczające
                  jednej
                  z grup mailingowych.

Natychmiast po otrzymaniu informacji o zaistniałym błędzie adres
                  grupy
                  mailingowej został zablokowany. Wysłane maile mogły jednak spływać na
                  skrzynki adresatów z opóźnieniem, także po zablokowaniu adresu
                  grupowego.

Zapewniamy, że żaden z adresów mailowych użytkowników poczty nie był
                  i
                  nie jest widoczny dla nadawców wiadomości wysyłanych na adres grupy
                  mailingowej.

Zespół Gazeta.pl Poczta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka