Dodaj do ulubionych

prawda kobiety, prawda mężczyzny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 23:00
www.um.ciechanow.pl/gazeta.php?gidm=4&girok=2009&gid=2316
Politruczka Platformy Obywatelskiej w tym tekście kolejny raz czepia się kogoś
z tej drugiej nielubianej strony sceny politycznej.
Fakt,że mało mamy w Ciechanowie innych niż politrucy z PO, bo nawet
bezpartyjni to zwolennicy PiSu, których trzeba tępić, by nie przyszło im do
głowy tam się zapisać lub tworzyć coś alternatywnego niż wszelkiej świętości
i mądrości partia zwana Pospolitym Obywatelskim Ruszeniem.
Kęsik jak pamiętam to Ciechanowskie Bezpartyjne .....

Jak ktoś śledzi te Gazety to wie,że co miesiąc być tekst naszej miejskiej
blogerki EB o kimś nie pasującym do elyt miejscowych.
Tym razem musimy wczytać się w dwa teksty i tylko Marka Zalewskiego słowa brak
jak on to widzi dziś,a jak było wtedy, bo czas zmienił relacje obu panów i
czarne dziś już może być białym.

Oczywiście nic w tym mieście nie może odbyć się bez wiedzy i przyzwolenia
Waldemara Wardzińskiego nawet po fakcie i aż dziw
,że tych skrzyń nie dostarczyli na adres UM Ciechanów
Pracownicy IPN kurtuazyjnie różne rzeczy mogą mówić pani EB i nic z tego nie
wynika, kto co zrobił.
Sukces oczywiście ma i drugiego ojca Marka Zalewskiego

A mnie nurtuje pytanie czemu to Marek Zalewski za pierwszym razem nie
udostępnił sali?

Konia z rzędem kto wie kto ma rację?
Ja nie wiem,ale w ciemno stawiam,że coś EB kręci, bo to mi się kupy nie trzyma
w jej interpretacji.

Mogę nawet przyjąć ,że wszyscy mają rację,ale wydzwięk tekstu ma być inny i
jednoznaczny o tym paskudnym Kęsiku
Obserwuj wątek
    • Gość: klient Re: prawda kobiety, prawda mężczyzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 23:33
      gościu nie przejmuj się .prawdy w tym pisemku urzędu miasta to
      rzadko uświadczysz.propaganda w najgorszym stylu.
      • Gość: Samuelson Re: Napisała prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 00:54
        Na wystawie IPN w Katoliku byłem z rodziną, bo mój dziadek był
        z "wyklętych". Na własne uszy słyszałem podziękowania gości z IPN
        dla Wardzińskiego,że przez parę lat się dobijali i on dopiero
        zareagował.Więc co ściemniasz? Nie byłeś, nie słyszałeś,a że ci się
        EB nie podoba,co to ma do rzeczy. Dużo ludzi wystawę widziało,sala
        była pełna. Kęsik nie powinien kłamać. To ci nie przeszkadza? Bo
        mnie akurat przeszkadza. Takich rzeczy się nie powinno przemilczać i
        dobrze,że o tym napisali.
        • Gość: Kojot Re: Napisała prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 07:49
          Ludzie to schizofenia. To Wardziński rządzi tez powiatem i Centrum
          Kultury?. To znaczy ze Starostowie to figuranci.
        • Gość: 11 Re: Napisała prawdę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:26
          Samuelsonie masz wspaniałą pamięć i mówisz językiem EB jestem zachwycony.
          Ja też byłem ,ale to nie jest żaden argument.
          Pierwsza wystawka w Katoliku była zorganizowana jak pamiętam przez młodych
          zapaleńców i dotyczyła podobnego tematu,więc ktoś inny jeszcze przecierał szlaki
          w Ciechanowie niż Prezydent Wardziński.

Dziwi mnie ten Niesiobędzki i te skrzynie u niego?

Jeśli Prezydent Wardziński tak bardzo się starał to nie było planu
          zorganizowania takiej prezentacji nie w warunkach partyzantki jak to Kęsik
          przedstawia?
          • pierwszy.obywatel Re: Kiedy kobieta pisze prawdę ? 14.05.09, 10:59
            Czekamy na ciekawy tekst dziennikarza śledczego jaka była prawda, bo tylko ona
            jest ciekawa.

Ewa Blankiewicz informuje nas zimą 2004r i nie ma tu słowa o dyr.Kęsiku i
            Zalewskim stawiających ich w złym świetle i kosztach jakie ponosi UM i wkład
            pracy urzędników z Ratusza.

Dopiero prezydent Wardziński zainteresował się propozycjami IPN i pomógł w
            zorganizowaniu wystawy. „Zwyczajny resort” można było pokazać ciechanowianom
            dzięki życzliwości ks. Zbigniewa Adamkowskiego, dziekana parafii św. Józefa,
            który udostępnił salę w Domu Parafialnym.

Ewa Blankiewicz

Wiosną 2009r.pisze

Następne, po sukcesie pierwszej, udało się już wystawić w „Galerii C”, do
            czego przyczynił się Marek Zalewski. Koszty za każdym razem ponosił Urząd
            Miasta.
            • cardiamu Re: Kiedy kobieta pisze prawdę ? 14.05.09, 19:21
              pierwszy.obywatelu nie interesuje Cię prawda.Już jakaś Twoja wersja
              zakiełkowała w Twojej główce i teraz tylko czekasz,żeby ją
              wygłosić...pod tym lub pod innym nickiem...pochwal się pod iloma
              nickami tu piszesz i jak wtórujesz sam sobie...
              • pierwszy.obywatel Re: Kiedy kobieta pisze prawdę ? 14.05.09, 20:21
                Wiesz CARDIAMIANKU myślałem ,że założyłaś jednorazowy nick, by mi odpowiedzieć
                ,ale tak naprawdę nic mi konkretnego nie odpisałaś.
                Poszukałem kilka Twoich postów i ciekawą możesz być jednostką kobiecą ;-)
                Zapewne wierzysz w ciemno co EB napisze?
                Natomiast ja zadaję pytania ,prowokuję do odpowiedzi,ale w zamian czytam pod
                iloma nickami piszesz? Czy to ma związek z tematem?
                Jeśli wiesz więcej , znasz sprawę z przed 5laty i masz tak dobrą pamięć opisz
                swój punkt widzenia.

ps. Ciekawe czy jesteś Księżniczką ?
                • cardiamu Re: Kiedy kobieta pisze prawdę ? 16.05.09, 18:10
                  tak.jestem.ale taka na ziarnku grochu...i uwiera mnie on przez te
                  wszystkie kołderki i mareracyki...
                  • pierwszy.obywatel Re: Kiedy kobieta pisze prawdę ? 17.05.09, 10:23
                    Myślałem ,że Księżniczka Cardiamu rozświetli ciemne mroki jak to było z
                    pierwszą wystawą,a tu o grochu, który chyba najbardziej uwiera pisarkę
                    działaczkę platformy EB jak WW

pl.wikipedia.org/wiki/Wanda_Wasilewska
                  • pierwszy.obywatel Re: Kiedy kobieta pisze prawdę ? 19.05.09, 16:31
                    Podobnie jak Księżniczka Cardiamu, tak Stefan Zagiel miejski
                    radny,poeta,prozaik,wydawca i znawca tematu nie rozświetlił sprawy wystaw
                    IPNowskich w naszym miasteczku,chociaż był apel.
                    Można w ciemno było założyć się,że jemu temat posłuży do naświetlenia 99 wątków
                    pobocznych chociaż inspirację zaczerpnął z tego forum.
                    Wyśmiał to i owo i dalej już wiemy jaka jest prawda Zagla
                    Jedyne co mogłem wyłuskać to,że jako radny nie przypomina sobie wydatkowania
                    pieniędzy z kasy miasta na te wystawy,ale ktoś inny musi to zweryfikować.
                    Inne odkrywcze myśli starego bojownika o ich wolność ich ,a nie naszą
                    poczytać można w najnowszym TC.

Myślałem ,że dziennikarz sprawdzi jak jest prawda ,ale nawet mu w głowie takie
                    fanaberie jak szukanie prawdy.

I tak jak Michnik może pisać największe głupoty w swojej gazecie tak i Stefan
                    Zagiel dołączył do Panteonu wielkich redaktorów.
                    • Gość: kolejny obywatel Re: Kiedy kobieta pisze prawdę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 20:55
                      pierwszy.obywatel napisała:
                      i dalej już wiemy jaka jest [b]prawda Zagla
                      Już wiecie towarzyszu pierwszy obywatelu? My też wiemy o Waszych
                      związkach z Urzędem Miasta i jego kasą, i kogo udajecie i na kogo
                      ujadacie i w jakim celu.
                      • pierwszy.obywatel Re: Kiedy kobieta pisze prawdę ? 20.05.09, 21:15
                        wątek dotyczy KOLEJNY OBYWATELU dociekania prawdy.
                        to co napisałeś jest bujdą na resorach prawie jak tfurczość Palikota.

ps.rozumiem ,że Stryczyński był przeciw wystawom IPNowskim i ciekawe czy dziś z
                        takim sprzeciwem chciałby startować na Prezydenta ?
                        • Gość: kolejny obywatel Re: Kiedy kobieta pisze prawdę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:56
                          Wszyscy się tak tłumaczą, zwłaszcza ci co to prawda miała ich
                          wyzwolić
                      • pierwszy.obywatel Re: Kiedy kobieta pisze prawdę ? 28.05.09, 21:12
                        temat nie dotyczy wystawy IPN ,ale dotyczy poezji pisanej przez Ewę Blankiewicz
                        w Gazecie Samopochwalnej.
                        Dwa sprostowania Gazeta Samopochwalna musiała zamieścić w sprawie Kęsika.

Pełna wypowiedź radnego
                        Na 33 sesji Rady Miasta Stanisław Kęsik zgłosił zastrzeżenie, że w artykule
                        „Starosta chce opinii w sprawie odwołania dyrektora”, zamieszczonym w
                        kwietniowej Gazecie Samorządu Miasta Ciechanów, jego wypowiedź pozbawiona
                        środkowego zdania była niepełna. Publikujemy ją więc w całości. „Pan prezydent
                        już poległ w swej dobrotliwości i wolał otworzyć własną quasi instytucję
                        kultury, niż wspomagać nieudaczników z CKiSz. Jego doradcy przekonali niestety,
                        oczywiście pana prezydenta, że dom kultury można prowadzić w 5 osób.
                        Fantasmagoria i chore ambicje reformatorów, frustratów niektórych w Ciechanowie.”

Sprostowanie
                        W artykule „Starosta chce opinii w sprawie odwołania dyrektora”, zamieszczonym w
                        kwietniowej Gazecie Samorządu Miasta Ciechanów, napisaliśmy, że radny Stanisław
                        Kęsik głosował za wyrażeniem pozytywnej opinii Rady o swoim odwołaniu przez
                        Starostę. Pan radny oczywiście głosował „przeciw”. Za pomyłkę przepraszamy
                        zainteresowanego i czytelników.

www.um.ciechanow.pl/gazeta.php?gidm=5&girok=2009&gid=2343
                        sp.nie lepiej z tym Kęsikiem przy kawie pisać część tekstu pani Ewo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka