Dodaj do ulubionych

LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!!

IP: 194.181.239.* 12.11.01, 23:23
Elbląg, z tego co wiem, ma ponad 150000ntys. mieszkańców...
Chyba są ludzie w tym mieście, którzy mają cos do powiedzenia na jego temat .
Naprawdę,nie wypada żeby tak duże miasto nie miało w miarę normalnego forum.
Przeciez można poruszyć wiele tematów, które byłyby ciekawe zarówno dla
mieszkańców Elbląga jak i dla bywających tam czasami.
Choćby budowa nowej linii tramwajowej.
Mam nadzieję, że w końcu ktoś się odezwie...
Obserwuj wątek
    • Gość: dudo Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! IP: 213.77.49.* 14.11.01, 11:16
      Moze Ci co mieli coś do powiedzenia wyjechali, pozostali nie mają nic do
      przekazania to siedza cicho. Linia tramwajowa nie rozładuje korków w Elblągu
      natomiast otwarcie ulicy Bema i budowa dróg dojazdowych do nowego mostu na
      pewno. Bema to jedna z głównych ulic a jej remont trwał będzie chyba wiecznie
      bo o godz. 15 nie zobaczysz żadnego pracującego tam człowieka chyba źle ktoś
      zrozumiał stwierdzenie "szanuj pracę"
      Pozrdawiam.
      • Gość: kisio Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! IP: 194.181.239.* 14.11.01, 13:40

O właśnie! Zapomniałem całkiem o budowie nowego mostu. Chodzi o ten koło browaru,
        prawda? Jak posuwają się prace? Byłem tam przez przypadek w tamtym roku (albo na
        początku tego ) i prace dopiero sie zaczynały. A swoją drogą kiedyś często
        przychodziłem na ten most kolejowy obok. Nigdy nie zapomne chwili gdy pierwszy
        raz pół metra ode mnie przejeżdżał pociąg do Braniewa. Tak mi się to spodobało,
        że za każdym razem jak byłem w Elblągu musiałem "zaliczyć" mosta w czasie
        przejeżdżania pociągu. Ale już jesteem troche za stary i nie chce mi sie:)
        Pozdrawiam.

• Gość: dudo Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! IP: 213.77.49.* 15.11.01, 12:49
          Most jest już ukończony brakuje chyba tylko asfaltowej nawierzchni. Ale jak tak
          postoi przez zimę to na pewno betonek popęka i trzeba będzie remontować. I
          znowu wszyscy będą zadowoleni-będzie praca dla ludzi, miasto będzie znowu
          płacić za inwestycje, ciągle się coś będzie działo. Ja mam pomysł jak
          zagospodarować nieużywany, niszczejący most -położyć asfalt, dobudować schody
          wejściowe na most i niech se jeżdzą na rolkach, wrotkach czy deskach.
          Przy okazji pięknie go ozdobią malowidłami i napisami. Młodzież będzie miała
          zajęcie a i miasto zaoszczędzi na budowie podobnych obiektów do jazdy na ww
          sprzęcie.
          A jak potrzebny będzie remont jedynego mostu w mieście to mamy wprawę w
          budowaniu mostów pontonowych.
          Pozdrawiam
          • Gość: dudo Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! IP: 213.77.49.* 15.11.01, 12:55
            Zapomniałem dodać, że mostek jest pięknie pomalowany na zielono, filarki są
            żółciutkie a góra seledynowa. A przez most kolejowy to już prawie nic nie
            jeździ - nie mam jeszcze konceptu jak go zagospodarować.
            Czekam na pomysły może coś wymyślimy wspólnie?
            • Gość: kisio Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! IP: 194.181.239.* 15.11.01, 21:33
              Gość portalu: dudo napisał(a):

> Zapomniałem dodać, że mostek jest pięknie pomalowany na zielono, filarki są
              > żółciutkie a góra seledynowa.

A bardziej kolorowy nie mógł byc????
              A powiedz Dudo skąd i dokąd ma prowadzić droga z tego mostu ( tzn. w ktorym
              miejscy ma sie łączyc na Browarnej ) ( moze ma byc przedluzeniem Brzeskiej? )

A przez most kolejowy to już prawie nic nie
              > jeździ - nie mam jeszcze konceptu jak go zagospodarować.
              > Czekam na pomysły może coś wymyślimy wspólnie?

Hmm, bo ja wiem? Wydzierzawic go i oferowac skoki bungee z łykiem super czystej
              wody na dole.
              Glupi pomysl ale nic innego narazie nie przychodzi mi do glowy. Moze pozniej
              Pozdrawiam

• Gość: dudo Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! IP: 213.77.49.* 16.11.01, 13:30
                Most ma być przedłużeniem Brzeskiej a z drugiej strony ma łaczyć się z wylotem
                na E7.
                Most kolejowy do skoków na bungee jest trochę za niski ale do skoków na gumce
                od majtek w sam raz.

Pozdrawiam
      • moszek Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! 13.08.02, 19:56
        Hej, Dudo to chyba tomek z I Lo?masz racje,a kto tu zajmuje sie forum? Pa,
        tomek!
    • Gość: Do Was Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! IP: 24.83.56.* 25.06.02, 00:57
      Mam na imie Marek to jest wstyd zeby Nikt sie nie odzywal.Ostatni post byl z 16
      listopada 01.No co jest Elblazanie.Pozdrowionka......
      • kilroy_was_here Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! 25.06.02, 10:53
        A może elblążanie się nie odzywają, bo im się po prostu nie chce?
        • Gość: X-Ray Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! IP: *.pk.edu.pl 27.06.02, 20:05
      • Gość: D.KILROY Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! IP: 24.83.56.* 27.06.02, 21:14
        Ta Twoja wypowiedz jest bardzo "inteligentna".I wydaje mi sie z Takimi ludzmi
        jak TY to najlepiej tylko czekac na COD.Moze EU go DA POLSCE,jak WIELU
        naiwniaczkow oczekuje.Pozdrowienia-Marek-
    • Gość: Izabella Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! IP: *.in.fhtw-berlin.de 02.10.02, 00:08
      Jestem w szoku; bylam w Elblagu miesiac temu i nic nie wiem o zadnym moscie???
      skad? gdzie? jaki most?
      • Gość: Francuz Re: LUDZIE! ODZYWAJCIE SIĘ !!! IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 16:41
        A jednak jest... jak sie jedzie w strone browaru z centrum to stoi taki jeden
        most, ktory sie urywa z obu stron, bo dopiero teraz buduja do niego drogi
        dojazdowe...Jak bedziesz w Elblagu nastepnym razem to sie przypatrz... jest
        kolo stacji kolejowej Elblag Zdroj... pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka