Dodaj do ulubionych

Zimne stopy

30.01.12, 08:39
Córka bardzo często miewa zimne stopy. Jak wychodzimy na spacer, ma na sobie te niby termiczne grube rajstopy, skarpety grube i ciepły koc na nogach, a mimo to stopy są zimne, czyli marzną jej? A może to coś nie tak z krążeniem?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Zimne stopy 30.01.12, 11:12
      może buty za ciasne, a stopy są spocone, czy suche i zimne?
      • kfiatuszkowa Re: Zimne stopy 30.01.12, 11:49
        Jak miała założone sztywne buty to spocone i zimne, ale jak już nie ubieram tych buciorów to dalej ma zimne, tylko suche.
        • eliszka25 Re: Zimne stopy 30.01.12, 13:19
          moim zdaniem po prostu jej marzna. mnie by tam bylo zimno w rajstopach i skarpetach. ale buty zdecydowanie nie jakies sztywne, jak dla dziecka chodzacego, tylko np. kozuchowe, jak mial moj synek. mieciutkie, cieplutkie i zawsze mial cieple nozki. nie masz takich butow od kombinezonu? bo jak dla mnie, to problem polega na tym, ze ona na tych nozkach nie ma nic nieprzewiewnego, bo zarowno rajstopy, jak i skarpety oraz kocyk po prostu przewieje. jak idziesz z wozkiem to juz tworzy sie "wiaterek". na nogach ma tylko kocyk, czy w spiworku jest?
          • kfiatuszkowa Re: Zimne stopy 30.01.12, 14:42
            Nie, no, są rajtuzy grube, skarpetki te takie z obszytą podeszwą skórką, kocyk i taki ocieplacz z wózka.
            • aniaurszula Re: Zimne stopy 30.01.12, 17:09
              przy tej temperaturze to jednak za malo tym bardziej ze nogi sa zimne, jesli chodzi o krazenie to czy raczki tez ma zimne a nozki rowniez w domu. moje dzieci poszly po mnie i maja naokraglo zimne rece i nogi ale wychodzac na dwor zakladam cieple rajstopy, grube skarpety i cieple butki mimo ze nie codzila kupilam jej odpowiednie buciki miekkie, wygodne trzewiczki nie ze skory lecz z materialu(ortalionu)ladnie dopasowaly sie do nozek a teraz zaczyna dreptac i jest gorzej bo wozku okryta nie usiedzi
            • eliszka25 Re: Zimne stopy 30.01.12, 19:01
              to ja mojego ubieralam podobnie, tzn grube rajstopy, skarpetko-kapcie ze skorzana podeszwa i spiworek. no i mial zimne stopki. jak kupilam kozuszkowe buciki, ktore ubieralam na rajstopy, problem zimnych nozek zniknal. sprobuj jednak jakies butki zakladac, ale stawialabym na miekkie - kozychowe albo takie, jak od kombinezonu czy cos takiego. dobrze grzeja stopki i sa mieciutkie
    • ola33333 Re: Zimne stopy 30.01.12, 17:48
      mrozy sa a dziecko w wozku sie nie rusza, ja by je cieplej ubrala. Same rajtuzy to malo moim zdaniem, jeszcze spodnie bym ubrala. Mojej corce jak jeszcze nie chodzila to ubieralam takie bambosze na stopki i nie marzla.
      • kfiatuszkowa Re: Zimne stopy 30.01.12, 17:50
        Ale ja pisałam o tym, co ma na stopach, spodni na stopy przecież się nie ubiera big_grin
        • turnesolka Re: Zimne stopy 31.01.12, 13:01
          kfiatuszkowa, kup (choćby używane, bo je można wybrać normalnie ręcznie w zimnej wodzie i płynie do wełny) te futrzane buciki co Ci polecałam i będzie po problemie. U nas przed tymi bucikami było podobnie. Jak mu zakładam Geox'y (a takie są niby oddychające) do chodzenia, bo czasami na spacer wychodzimy "na nóżkach" to zawsze ma przepocone a jak dłużej pochodzi to mokre i zimne. Tylko te futrzaki dają ciepło bez przepocenia. Na przyszłą zimę kupię na pewno UGGi czy Emu z normalną podeszwą do chodzenia, a nie ten innych szajs.
          • kfiatuszkowa Re: Zimne stopy 31.01.12, 13:21
            Moja mama mnie wyprzedziła i jej kupiła jakieś futrzane ale ja też wyczaiłam z barana na all smile
    • tijgertje Re: Zimne stopy 30.01.12, 17:53
      Ja zawsze mialam zimne stopy i dlonie. Rece mi sie poprawily, ale stopy zawsze, kiedy by nie dotknac mam lodowate. a mimo tego na pewno nie jest mi zimno, wrecz przeciwnie, przy kilkustopniowych mrozach bez sniegu chodze w polbutach zakladanych na bose stopy. Przy sniegu tylko wyzsze buty zakladamwink Moj mlody zimne nogi odziedziczyl po mnie. Maz sie nam nadziwic nie moze, ale chocbym nie wiem, ile skarpet zalozyla (najczesciej zakladam do spania), to nogi i tak mam zimne. Cisnienie zawsze mialam nizsze niz "przepisowe", mlody ma idealne i akurat z krazeniem nie mamy zadnych problemow. Mysle, ze same zimne nogi to troche za malo,z eby sie powaznie przejmowacsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka