baba_za_kolkiem 10.01.17, 16:11 Podajecie dzieciom sushi? Moj lubi ale daje warzywne z serkiem itp Od kiedy daje sie dzieciom sushi z ryba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba_za_kolkiem Re: sushi 10.01.17, 16:34 Errata: zjadl jeszcze maki z tunczykiem i lososiem Jestem matka wariatka? Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: sushi 10.01.17, 16:43 Moj je od 12 mca i bardzo lubi. Dobrej jakosci sushi jest zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
vinca Re: sushi 10.01.17, 18:01 Uwielbiam sushi ale od kiedy naczytalam sie o pasozytach to jem duuuzo rzadziej, a dziecku dlugo jeszcze nie podam Odpowiedz Link Zgłoś
czarmiki Re: sushi 11.01.17, 13:14 vinca napisała: > Uwielbiam sushi ale od kiedy naczytalam sie o pasozytach to jem duuuzo rzadziej > , a dziecku dlugo jeszcze nie podam dokładnie sama nie jem z tego względu i dzieciom nie podaję. Znam przypadki z życia zarażenia tymi pasożytami Odpowiedz Link Zgłoś
gvalchca Re: sushi 10.01.17, 18:23 Sushi z pieczoną rybą i warzywne daję bez problemu. Z surową dałam trzylatce, 1,5 roczniakowi jeszcze nie. Dobrze by było zapytać jakiegoś Japończyka Odpowiedz Link Zgłoś
gvalchca Re: sushi 10.01.17, 18:37 Nie chcę się wypowiadać jako ekspert. Ja bym dała, akceptując ryzyko. Tak jak bym posłała na narty i pozwoliła okazjonalnie zjeść nieumyte jabłko prosto z drzewa. Zakładam, że organizm trzylatka już sobie poradzi z ewentualnymi drobnymi zagrożeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
amiralka Re: sushi 10.01.17, 22:02 Ja bym nie dawala. Jako wielbicielka sushi jadalam min raz na tydzien do pierwszego zatrucia. Byłam chora 5 dni w tym 3 w lozku. Nie chcialabym widziec zadnego dziecka w takim stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: sushi 11.01.17, 11:50 O masz.... raz w miesiącu robię sobie taką przyjemność, że kupuję sobie sushi na obiad, bo uwielbiam. Jeszcze nigdy się nie strułam, współczuję. Może póki co poprzestanę na dawaniu synkowi śladowych ilości surowego, będę dawać warzywne lub z pieczoną rybą. Odpowiedz Link Zgłoś