kilibati 18.05.05, 14:29 mój synek ma 14 miesięcy i nie ma jeszcze ani jednego ząbka, Jest co prawda wcześniakiem, urodził się w siódmym miesiący ciąży, mimo to martwię się, że już najwyższa pora na jakiś ząbek. Czy ktoś zna podobny przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariol4 Re: ząbkowanie 18.05.05, 17:36 Mój synek urodził sie o czasie ale zaczął ząbkować w 11 miesiącu, więc myślę że nie masz się czym martwić ale jeżeli chcesz to skonsultuj się z pediatrą ona oceni stan dziąseł i jeżeli będzie coś niepokojącego to skieruje cię do specjalist. Nie martw się napewno niedługo zobaczysz pierwszy ząbek. Pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
malinka911 [...] 30.10.14, 21:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: ząbkowanie 30.10.14, 21:56 Mój syn tez wcześniak z 8 m-ca /34 tydz ciazy/ miał pierwsze żeby jak skonczyl 6 m-cy. Wiec wcześnie i nic tu wcześniactwo nie miało do rzeczy. Moja corka urodzona o czasie tzn /38 tydz ciąży/ pierwszy zab się przebil tydzień przed roczkiem i potem długo była cisza chyba az do 14 miesiąca. Potem już poszlo lawinowo jeden za drugim. Synek koleżanki 6 październik skonczyl rok i jeszcze zebow nie ma ani jednego. Urodzony po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: ząbkowanie 30.10.14, 21:59 Pewnie u was będzie tak ze jak wyjdzie pierwszy zab to potem już pojdzie lawina jeden za drugim. Może być ciężko to przetrwać jak się będą pchac wszystkie żeby naraz. A jak się stresujesz to przejdź się do dentysty na kontrole. Niech podotyka i sprawdzi czy cos tam już czuc pod skora. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: ząbkowanie 31.10.14, 11:06 ale wiesz, że wyciągnęłaś wątek sprzed niemal 10 lat? Odpowiedz Link Zgłoś