sylwiawm 12.08.05, 23:43 Planujemy 4 września i tak się zastanawiam nad ubrankiem. Szkoda trochę kupić sukienkę na 1 raz i to tylko na godzinkę. Może macie jakieś pomysły na ubranko, ktore można założyc równiez na inne okazje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wenus.z.willendorfu Re: Chrzciny 13.08.05, 08:43 My nie kupowaliśmy ubranka specjalnie na chrzest. Kupiliśmy taki polarowy komplecik na allegro (był listopad). Zestaw w kolorze kremowym składał się ze spodenek, rozpinanej bluzy i kapelusika. Bluza i kapelusz miały jeszcze przyszyte po dwie zielono-rózowe różyczki. Ubranie przydało nam się jeszcze kilka razy na większe wyjścia. Nie kupuj nic typowo chrzecielnego, bo: często takie coś jest z racji przeznaczenia droższe od normalnych ciuszków, a poza tym trudno znaleźć coś naprawdę ładnego. Poszukaj wśród zwykłych ubranek i na pewno coś znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 ja tez tak chyba zrobie 13.08.05, 09:13 mysle ze u chlopaka pod tym wzgledem to nawet latwiej, bo to i tak spodenki i gora. Ni epodobaja mi sie tacy mali kelnerzy (przepraszam wszystkich wykonujacych ten zawod) albo pingwiny z mucha pod szyja. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Chrzciny 13.08.05, 09:21 Faktycznie u chłopaków jest jeszcze łatwiej. Synek znajomych, chrzczony w straszliwe mrozy, miał na sobie pożyczony od nas biały polarowy kombinezon (jako odzież spodnią)- tak więc żadnych cudów nie trzeba. Sylwiawm, jeszcze jedna sprawa- nigdy nie wiadomo, jaka będzie pogoda danego dnia. Jeżeli kupisz prześliczną sukieneczkę do chrztu, a zrobi się 5 stopni , to przypuszczam, że krew Cię zaleje ze złości, bo będziesz musiała ubrać Wiki coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Chrzciny 13.08.05, 10:30 A większość tych sukieneczek jest z krótkim rękawkiem. Mam taką fajną różową, ale chyba nie byłaby dobrze przyjęta. Co o niej myslicie, ale szczerze. Jest w niej na którymś zdjęciu poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Chrzciny 13.08.05, 10:54 Sukienka fajniutka, ale czy za miesiąc nie będzie za mała??? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 wiesz co, ja nie wiem 14.08.05, 10:45 jakie w Polsce sa terza zwyczaje - czy ubiera sie na bialo w takie male "slubne" sukienki czy inaczej. Pojecia nie mam. W niemczech na szczescie jest duuuzo bardziej luzno pod tym wzgledem - ubiera sie dziecko bardziej odswietnie, w jakis fajny komplecik i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Chrzciny 14.08.05, 10:56 my wciąż nie możemy sie zebrać z chrzcinami, na razie w planach październik, a ubrać planuje ją w komplecik który dostała z okazji wizyt różnych przedstawicieli rodziny, mianowicie bluzeczkę i spodenki w kolorze biało- różowym o ile nie przełożymy imprezy i nie wyrośnie Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: Chrzciny 14.08.05, 15:58 Ufff, jak to dobrze, że nie tylko my jeszcze mamy poślizg z chrztem. Najpierw miał byc czerwiec, że niby Julia podrosnie. Potem może wrzesień. A teraz sobie mówimy, że wtedy, gdy ortopeda pozwoli zdjąć rozwórkę. Czyli być może za 3 miesiące. (całe szczeście, że ubranek w różnych rozmiarach u nas dostatek wskutek handlu nimi, hihih, zawsze coś się dobierze). Ciekawe, ile tu takich "bezbożników" tymczasowych jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
gumecka Re: Chrzciny 14.08.05, 16:59 Ja mam chcrzciny 21 sierpnia,mala bedzie miala dokladnie 2 miesiace, moja mama kupila jej komplecik do chrztu ale w sumie to moze w tym normlnie polezec bo nie wyglada to tylko jakby miala isc raz. Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojwskas ja tez na 4 wrzesnia 14.08.05, 17:20 mam juz sukienke , mama kupila , sa modne 3 warianty biel,roz i bez. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: ja tez na 4 wrzesnia 14.08.05, 20:44 U nas miało być 15 sierpnia, potem 28 sierpnia i teraz jest 4 wrzesień. Wynajmujemy salę i kucharkę, bo w domu trochę za mało miejsca. Oglądałam w Lublinie w jednym z największych sklepów i nic ciekawego nie znalazłam. Wiki jak na razie ubieram w ubranka na rozmiar 56, jak nie wyrośnie to mały mamy wybór. Większość ubtanek w sklepach jest na wyższy rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: ja tez na 4 wrzesnia 14.08.05, 20:49 urośnie na pewno do tego czasu, ja 4 wrzesnia będe obchodziła rocznicę ślubu, a chrzest najpierw miał być końcem lipca, potem sierpnia, powoli doszliśmy do września, stwierdziliśmy ze wrzesien nie jest zły po czym już przebąkujemy że może święta to jest to co tygryski lubią najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś