Dodaj do ulubionych

łóżeczko

05.10.05, 13:16
Czy nie macie czasem wrażenia, że Wasze dzieci budzą się w nocy z powodu zbyt malej przestrzeni w łóżeczku. Mój maluch w swoim łóżeczki śpi większą część nocy, ale w nocy budzi się kilka razy, mam wrażenie, że nie ma dostatecznej ilości miejsca, żeby się przekręcić. Mikołaj nie jest gruby ma 16 miesięcy, waży 10,5 kg, ma 84,5 cm wzrostu. zastanawiam się nad zamiana łózeczka na tapczanik z barierkami. Przykręciłabym do boczków dwie, jedną za drugą. Ale i tak nie wiem czy to dobry pomysł.
Obserwuj wątek
    • marlenamartynka Re: łóżeczko 05.10.05, 14:42
      Moja córcia ma 13 m-cy i tez kilka razy budzi sie w nocy bo sie np uderzy o
      szczebelki. Wydaje mi się, że jest jej niewygodnie i też zastanawiam sie co z
      tym można zrobić. Na tapczanik za bardzo nie mamy miejsca, ale zastanawiałam
      się czy nie postawić jej takiego łózeczka turystycznego z siatka dookoła może
      nie obijałaby sie wtedy tak bardzo.
    • agar_w Re: łóżeczko 05.10.05, 15:16
      Mój synek od kilku miesięcy śpi na takim tapczaniku. Bez żadnych zabezpieczeń z
      boku. U niego w pokoiku zawsze stał ten tapczanik i Maciuś mając 13 miesięcy
      zaczął się na nim kłaść i nie chciał spać nigdzie indziej. Po tygodniu spania
      na tapczaniku "tak na próbę" całkowicie rozłożyliśmy i schowaliśmy jego
      łóżeczko. Teraz mamy inny problem. Mały ma 17 miesięcy i zawsze jak budzi się w
      nocy to zaraz schodzi z łóżka i przychodzi do naszej sypialni.
      • 76kitka Re: łóżeczko 05.10.05, 22:11

niektóre dzieci tak chodzą kilka lat, albo przywyknij, albo odprowadzaj konsekwentnie do łóżeczka.
    • mama_kotula Re: łóżeczko 05.10.05, 23:09
      Moje starsze dziecię śpi na wieeelkim materacu i też się wybudza smile)) Za to
      Młodsza faktycznie, budziła się jak waliła łbem w szczeble, ale uszyłam jej
      ochraniacz z pianką w środku, no i teraz też wali łbem, ale się wtedy nie
      wybudza. Wędruje zresztą po całym łóżeczku.
      Pozdrawiam ciepło
      Marta + Potomstwo
      • mamadawidka1 Re: łóżeczko 06.10.05, 08:12
        My właśnie z tego powodu kupiliśmy Dawidkowi dorosłe łóżko. Po rozłożeniu ma
        wysokość materaca, więc żadne barierki są niepotrzebne. A co do nocnego
        chodzenia Dawidek jak śpi ze mna a się przebudzi to wędruje do taty i odwrotnie.
    • blamblam Re: łóżeczko 06.10.05, 16:02
      no u nas podobnie jest i z tego względu planuję zakup nowego łóżeczka. synek ma
      23 miesiace i wierci sie strasznie w nocy. najgorzej jest jak próbuje położyc
      sie w poprzek bo albo mu niewygodnie i płacze albo wyłazi z łóżeczka (ma wyjete
      szczebelki). Ale zauwazyłam też że dużo gorzej spi jak jest przykryty kołderką.
      Nie lubi być przykryty niczym i nieprzykryty spi o wiele lepiej. Tyle ze musze
      go cieplej ubierać.
      • mamaly Re: łóżeczko 06.10.05, 16:10
        A moja córa nadal śpi w łóżeczku i nie chce za nic przestawić się na duże
        łóżko, a do małych nie należy 2 latka, 91 cm, 15 kg.

Bardzo bym chciała ją przestawić na duże łóżko, na którym czasem śpi, ale tylko
        w dzień, nadaje się idealnie do zabawy, ale kompletnie nie nadaje się do spania
        w nocy.

Pozdrawiam,

A.
        home.derby.waw.pl/m.kowalik/album/0.3.Ala%20-%202005/slides/DSCF3753.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka