wiolkak 22.12.05, 09:58 my ubraliśmy wczoraj wieczorem, ale była radocha! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joa8 Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:01 ja! kilka dni temu, bo jutro jedziemy do rodziców i chcieliśmy się nacieszyć nią u nasw domu. Śliczny, mały świerczek w doniczce. Plus lampki, slomiane ozdóbki i kolorowe bombki. Cudo ) Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:11 my dzisiaj, ale w tym roku będzie wersja ostrożnościowa czyli mini choineczka Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:14 u nas jeszcze wypas, w przyszłym roku będzie i straszno i śmieszno Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:16 jakoś tak dziwnie bez dużej choiny... ale nie chcę mieć w domu awantury Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:22 długo byście sie nie nacieszyli Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:23 My będziemy ubierać w sobotę i to też będzie wersja otrożnościowa Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:25 proponuję fototapetę, szalenie modną jakieś 15 lat temu)) Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:42 Wiolka pomysł super )))) he he he jak sobie przypomnę te salony z "oryginalnymi" widoczkami.... )))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:43 piękne, prawda? do tej pory jestem pod silnym wrazeniem Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:44 a tak sobie myslę ta jedna ściana taka pusta, co by tu..... no i mnie zainspirowałaś )) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:45 tak czułam, ze wypełnia cię pustka i w ten świąteczny czas postanowiłam podzielić sie pomysłem) Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:49 magia swiąt... każdy dla każdego taki dobry ) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:52 a co, w każdym drzemie coś dobrego, szkoda że nie mogę tego czegoś wykrzesac w stosunku do teściów Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:53 nie no bez przesady są limity... Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 11:29 może sie załapią na przyszły rok! Odpowiedz Link Zgłoś
katedela Re: Kto już ubrał choinkę? 23.12.05, 17:46 Ja ubrałam własnie dzisiaj i czekam az mała wstanie i zobacze jaka bedzie jej reakcja Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:30 my tez juz mamy, zywą- niewielką, w doniczce, ubraną na niebiesko Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:43 Pampeliszko widzę, ze wierna jestes niebieskiemu... ) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:44 u nas ludowo-ekologiczna, szyszki, słomiane ozdoby, pierniki Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:46 u nas zawsze była granatowo-złota, ale w tym roku to nie wiem co na tego mikruska zarzucę Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:55 Wiolka ale dzisiaj sypiesz dobrymi pomysłami i radami )))) a jak już sobię trzasnę fototapetke i watę na choinke to wyslę fotkę na forum wnętrze mieszkań, to się po mnie przejadą... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 10:55 a u nas choinki nie ma i poki co nawet zgody na nia nie ma No bo ja chce mala, ale zywa a tata_olka, twierdzi ze Olek bedzie jadl igly i proponuje mala, ale sztuczna. Na sztuczna z kolei ja sie nie godze i zaczynamy od poczatku Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Mamo Olka, a taki argument: 22.12.05, 11:13 Chyba lepiej, żeby Olek jadł "roślinne" igły niż plastykowe? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: Mamo Olka, a taki argument: 22.12.05, 11:20 To plastikowe igly tez opadaja? Tym bardziej sztucznej nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Mamo Olka, a taki argument: 22.12.05, 11:34 nie wiem, czy odpadają, ale argument za ekologicznym jedzeniem chyba niezły? Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Xemm 22.12.05, 11:19 ja uwielbiam niebieski, no co ja zrobie? Pewnie dlatego tak sie zachwycam sweterkiem Olka z Paryza i ostatnim zdjeciem Matka i Malunia... ps.czy Wam tez dzis swiruje strona gazety? cały czas mnie wyrzuca Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Xemm 22.12.05, 11:31 mi tylko córka świruje, wlaśnie zasnęła, ale przed załatwiła mi permanentny makijaż, szkoda tylko że na jedno oko Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Wiolka 22.12.05, 11:38 Wy macie wielce ciekawa metode usypiania, boksujecie sie czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Wiolka 22.12.05, 11:39 nie my, tylko Kaśka - ona robi wszystko żeby nie usnąć, drapie, szczypie, wyrywa mi włosy i wali głową Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Wiolka 22.12.05, 11:42 to jak zapasy... my po Swietach sie bierzemy do roboty i bedziemy Malgola torturowac "usnij wreszcie", bo dzis to juz przegiela, od 3 do 5 zabawa na calego, do tego jeszcze 5 pobudek, sama na siebie bicz ukreciła Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Wiolka 22.12.05, 11:45 znam to, Kaska też się zaczyna zawsze, ale nie wiem czy dam rade ją oduczyć, chyba tatko to zrobi, ja nie mam nerwow, ona potrafi sie drzeć 2,5 godziny i nie zaśnie za nic! Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Wiolka 22.12.05, 11:50 Malgol tez potrafi, niestety, ale kiedy miala jakies 2 m-ce to zadzialalo, wiec mamy silna motywacje no i juz mam dosc takiego niby-funkcjonowania po 7 pobudkach, to nawet dobrze zasnac nie zdaze, a ta cholera mnie budzi Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Wiolka 22.12.05, 11:53 ja nie jestem az tak zdeterminowana bo noce ładnie Kaśka przesypia, gorzej w dzień, ale mnie dzisiaj wystraszyła - znalazła coś na podłodze i zaczeła sie dławić, myślałam że zawału dostanę! wczoraj to samo, wyciągnęła z puzzli jakiś mały element (a byłam pewna, ze wszystkie wywaliłam) i oczy jej wyszły na wierzch, ja ją oddam do adopcji, niech sie kto inny martwi! Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Wiolka 22.12.05, 12:21 Malgol na szczescie niczego nie polyka (odpukac), za to ciagle wali ta swoja glowa o cos, a to sie przewraca na plecy tak, zeby trafic w jakis kancik, a to stuka sie w noge od stolu, chyba jej faktycznie kask kupie a do adopcji nie oddam, teraz??? trzeba bylo od razu Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Wiolka 22.12.05, 12:27 od razu to nie było tak źle, spała i jadła tylko Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Wiolka 22.12.05, 12:43 u nas bylo zle na poczatku, bo miala kolki i spala glownie przy biuscie albo u mnie na brzuchu, przez pierwszy miesiac potem bylo ok, az do wakacji, a teraz coraz gorzej nocami, jak widze Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Xemm 22.12.05, 13:31 wiem, wiem zauważyłam... ale powiem Ci, że to jest też mój ulubiony Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 12:47 U nas nie będzie wcale - będzie u teściów i rodziców. Wystarczy. W zeszłym roku kupiliśmy prześliczną małą choineczkę (mam niejakie wyrzuty symienia, bo to chyba nie była mała choinka, tylko czubek dużej - bardzo nieekologiczne!). Stała do kwietnia. Ubrana. Na piecu. Stanowiła miły bodziec konwersacyjny dla gości: "O! Macie choinkę! Jeszcze czy już?". Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 16:47 jedną-maleńką ubrałam w tamten piątek... jutro lecimy do Polski tam na nas ma czekać wielka żywa sosna, którą obiecał dla nas kupić mój brat - jak zdążę ubiorę jutro, jak nie to w samą Wigilię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Kto już ubrał choinkę? 22.12.05, 21:26 my ubraliśmy tydzień temu do wczoraj był traktowana jak wróg publiczny, dopiero wczoraj zaszczycił ją swym spojrzeniem i zaczął pacowicie zdejmowac bombki. a kolor? oczywiście granatowa. jak co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
duramgama Re: Kto już ubrał choinkę? 23.12.05, 18:28 My stalismy się dziś szczęśliwymi posiadaczami żywej choinki do samego sufitu! (była nawet wyższa i musieliśmy pozbawić ją części czubka). Ubrana na złoto-czerwono (co by do pokoju pasowała) stoi dumnie i świeci Olenka jest zachwycona. Podchodzi, patrzy, ale bombek nie tyka (te na dole są nietłukące. Grzeczna dziewczynka. A jeszcze czeka ją wielka chionka u jednych dziadków i takaż sama u drugich. Dziś wieczorkiem, jak Srajdzinka pójdzie spać, będziemy z Panem Mężem opijać przybycie choinki do naszego domu. Wino juz się chłodzi. Prezenty popakowane (podejrzałam, jeden z prezentów dla mnie jest w ogromnym pudełku, ciekawe co to???), pierniczki upieczone - pachnie w całym domu Fajnie jest))) Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Kto już ubrał choinkę? 23.12.05, 20:43 My również dzisiaj ubraliśmy choinkę i też jest złoto-czerwona. Żeby było kolorowo i podobało się Klusi. Nie ma dwóch metrów, tylko jakies 1,5, ale wygląda pięknie, bo to srebrny świerk wyjatkowej urody. Niestety Klusia ignoruje drzewko, którego matka wczoraj szukała jeżdżąc z jednego końca miasta na drugi. Może jutro doceni Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dem Re: Kto już ubrał choinkę? 30.12.05, 00:47 już co prawda bliżej rozbierania choinki, ale wklejam link o ubieraniu (włączcie głośniki) www.children.kulichki.net/anim/piesek.swf Odpowiedz Link Zgłoś