Gość: guest IP: *.* 04.11.01, 23:02 Mój mąż ma 10-letnią chrześnicę, która za tydzień ma urodziny. Poradźcie, co można jej kupić. My jesteśmy na etapie pieluch i grzechotek i nie mamy pojęcia czym się bawią 10-letnie dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lila Re: PREZENT DLA 10-LATKI IP: *.* 05.11.01, 09:11 Hej,Coś wiem o tym, bo mam sostrzenicę w wieku 11 lat i jeszcze do tego mieszka w Niemczech. Wiem np., że w jej przypadku odpadają wszelkie zabawki, lalki itp. i żadne spódniczki, sukieneczki, ale to oczywiście zależy od dziecka. Ja najczęściej kupuję płyty CD, ale oczywiście muszę zrobić wywiad z mamusią, co lubi słuchać i to chyba niestety najlepszy sposób trochę podpytać mamę.Może dobrym prezentem będą jakieś gry planszowe, komputerowe, puzzle, może jakieś książki, coś do szkoły typu piórnik, bluza sportowa i już nie mam więcej pomysłów i też chętnie poczytam o pomysłach innych mamuś.Powodzenia w poszukiwaniachLila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: PREZENT DLA 10-LATKI IP: *.* 05.11.01, 09:47 Ja mam trzynastoletnią siostrzenicę i zawsze w sprawiam jej prezenty, które wymagają jakiejś aktywności i czegoś uczą poprzez zabawę. Wśród moich pomysłów z ostatnich lat były: - książka kucharska dla dzieci i nastolatków - oczywiście przyjęcie urodzinowe składało się potem z potraw przygotowanych przez dumną solenizantkę- płótno z obrazkiem do haftu krzyzykowego + zestaw kolorowych nici do wyszywania - do kupienia w sklepach pasmanteryjnych - obraz podzielony na ponumerowane "kawałki" +zestw farb i pędzel -coś takiego umozliwia łatwe "namalowanie" prawdziwego obrazu; kupiłam to w księgarni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka,mamaAniZosiJulki Re: PREZENT DLA 10-LATKI IP: *.* 05.11.01, 14:57 Moje córeczki są młodsze, ale mamy kilka znajomych dziewczynek w tym wieku. Ostatnio bardzo popularne wśród nich są zabawki firmy "NICI" - maskotki, które przyczepia się do kurtki albo plecaka, piórniki, portfeliki, ramki do zdjęć itp. Nie wiem, czy jest to lokala moda bemowska, czy ma szerszy zasięg, ale znajomym dziewczynom mogę kupować "w ciemno" i wiem, że będzie radość. W Warszawie wiem napewno, że te rzeczy są w sklepach "Kuzyn Clown" np. w Klifie.Jeśli dziewczyna należy do fanek Harrego Pottera - to może coś z tym... są kalendarze, zakładki, klocki Lego i wiele innych gadżetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: PREZENT DLA 10-LATKI IP: *.* 08.11.01, 23:11 ...a ja kupilabym ladne buciki,(trzeba tylko podpytac o numer nozki,albo zabrac mala do sklepu obuwniczegi i niech sobie wybierze cos sama),dziewczynki lubia miec w swojej kolekcji wiele roznych trzewiczkow,to wiek, gdy zaczynaja sie stroic,a moze jakas ladna torebeczke...Napisz Basiu,co wybralas...pozdrawiam,malgosia. Odpowiedz Link Zgłoś