mojbenio 17.04.09, 14:16 Zrobiło się ciepło, duzo czasu spędzamy na podwórku, wracamy z małym po 19:00 do domu, no i szukuję szybko kolację, zawsze sa to kanapki. Może macie jakieś pomysły na szybka kolację Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: Szybka kolacja dla 3-latka 17.04.09, 14:29 omlet. Dodatki dowolne- owoce, dzem, jarzyny, szynka itd... Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Szybka kolacja dla 3-latka 17.04.09, 14:38 1. Zamówić pizzę, 2. Zamówić "chińskie żarcie" 3. jajecznica/omlet 4. zrobić zapiekanki 5. zrobić grilla na podwórku i kolacja w domu z głowy. Osobiście najczęściej stosuję punkt 5 i 1. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalas Re: Szybka kolacja dla 3-latka 17.04.09, 15:58 omleta proponuję zrobić bez mąki, tylko rozbełtać jajko i usmażyć na patelni jak naleśnika, do środka warzywka, szczypiorek, fajnie ser żółty, szyneczka. Ja robię córce też jajecznicę zamiast tłuszczu leję trochę mleka. Można ugotować parówkę (jeśli nie jesteś przeciwnikiem) Płatki z mlekiem (to raczej na śniadanie ale na kolację też się nadaje) Można zjeść banana i do tego kefir Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Szybka kolacja dla 3-latka 18.04.09, 12:04 Magdalas, a czemu ty bez mąki i bez tłuszczu robisz? Dziecko jest na jakiejś diecie? Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Szybka kolacja dla 3-latka 17.04.09, 17:15 naleśniki placki z jabłkami/serem omlet wspominany już makaron z pesto/parmezanem/sosem pomidorowym/serem i cukrem szybkie leniwe Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Szybka kolacja dla 3-latka 17.04.09, 17:33 Makaron - gotuje wiecej i mam w lodowce bez zadnych dodatkow, wyjmuje, podgrzewam w mikrofali z odrobina masla, posypuje parmezanem Platki owsiane - gotuje na tydzien "na twardo" bez dodatkow i mam w lodowce. Wyjmuje troche dodaje troche smietanki,brazowego cukru, albo miodu, troche rodzynek, albo innych suszonych owocow i wsuwa. Jogurt naturalny miksuje z owocami swiezymi, albo mrozonymi, do tego tost z maslem orzechowym Gofry zamrozone - wyjmuje z zamrazarki, do tostownika i albo z maslem, albo z syropem klonowym, do tego karotki Nalesniki, smaze wiecej i mam w lodowce Mrozone warzywa - na patelnie, troche masla, do tego tost Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: Szybka kolacja dla 3-latka 17.04.09, 19:21 Parówki Omlet Kaszka mleczna Jajecznica Odpowiedz Link Zgłoś
mychaer Re: Szybka kolacja dla 3-latka 17.04.09, 22:03 Chrupki zalane mlekiem, lub kaszka mleczno ryżowa na wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agazuchwa Re: Szybka kolacja dla 3-latka 18.04.09, 07:49 jogurt z płatkami kukurydzianymi, banan, ryba gotowana z warzywami (tylko odgrzać) Odpowiedz Link Zgłoś