Dodaj do ulubionych

nocnikowanie

19.05.09, 13:19
Witam!Moja Córeczka ma skonczone 20 miesiecy.Próbujemy nauki sikania na nocki juz od pewnego czasu ale bez sukcesów Córeczka wogule na nim siedziec nie chce.Na siłe nie chce jej zmuszac ale moze jakas Mama podpowie mi jakies sposób na zachecenie dziecka.Dziekuje z góry
Obserwuj wątek
    • gbujak74 Re: nocnikowanie 19.05.09, 13:27
      Nie zmuszaj jej na siłe bo może zrazić się do niego. Schowaj go do
      szafy i sprobój za kilka tygodni. Moj córka gdy ją wysadzałam na
      nocnik prężyła się i wyginała w drugą strone, a nocnik nosiła na
      głowe. Potem kupiłam jej lalke która sika do nocnika i pewnego dnia
      sama spróbowała sikać. Miała 2,5 roku, a kupke zaczeła robić przed 3
      urodzinami. Wszystko w swoim czasie.
      • zielen_butelkowa Re: nocnikowanie 19.05.09, 14:27
        ,,...lalka, ktora sika''- kurcze moze to by pomoglo mojej malej!
        Wlasnie opisywalam moj/jej problem w watku ,,fobia nocnikowa''.Hmmm
        to jest mysl..dzieki za przypadkowa inspiracjesmile
    • natasza2004 Re: nocnikowanie 19.05.09, 15:31
      Po pierwsze nie zmuszać. Mój synek ma 24 miesiące, ok 4 tygodnie temu jak zrobił w pieluchę to nam sygnalizował, przedtem nawet tego nie zauważał na nocniku nie chciał siedzieć, 2 razy próbowałam i nic. Nocnik więc stał w łazience, jak była okazja to mówiłam mu o co chodzi, jak przebierałam pieluchę to mówiłam gdzie robimy siusiu. Nic na siłę,nie zmuszałam nie wysadzałam. Chodzież moja mama i teściowa mówiły że on już musi mam wysadzać, a dla mnie to było bezsensu.Dwa tygodnie temu, zdjęłam mu pieluchę. przez 2 dni sikał w majtki 3 dnia na nocnik i siusiu i kupkę i tak jest do teraz ani jednej wpadki.Uważam, że nie można zmuszać bo to da odwrotny efekt.Każde dziecko jest inne, i w innym czasie zacznie robić na nocnik. Dla mnie sygnałem było, że zaczął sygnalizować, że zrobił.A najważniejsze same musicie podejść do tematu spokojnie i nie stresować się bo dziecko to wyczuwa.Ja myślałam że potrwa to długo nie nastawiałam się na sukces, a tu niespodzianka. Powodzenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka