anita334 11.02.10, 16:55 Cudnie się tatuś wnerwiał,nie? www.smog.pl/txt_gfx_audio/31504/kawal_ktory_moglby_zabic_jej_rodzicow_hardkor/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw "kto zapłaci za zawał, który prawie miałem?" :-) 11.02.10, 17:33 Ten tekst był najlepszy, niezłe wpasowanie się w konwencję. Swoją droga, ta dziewczyna to naprawdę głupia kretynka. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: "kto zapłaci za zawał, który prawie miałem?" 11.02.10, 18:21 iwoniaw napisała: Swoją droga, ta dziewczyna to naprawdę głupia kretynka Niedaleko padło jabłko od jabłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: "kto zapłaci za zawał, który prawie miałem?" 11.02.10, 22:03 Dlaczego kretynka? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: "kto zapłaci za zawał, który prawie miałem?" 12.02.10, 10:08 A byłabyś pełna zrozumienia, gdyby twoja córka zrobiła coś podobnego w temacie, który dla ciebie jest bardzo istotny? Poza tym tzw. "wkręcanie" telefoniczne w ogóle mnie nie bawi, niezlaeżnie od tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: "kto zapłaci za zawał, który prawie miałem?" 12.02.10, 20:31 Jestem bardzo cięta na ortodoksów, zwłaszcza takich mało tolerancyjnych. A sposób jest dobry, przynajmniej przez telefon nie mogła oberwać w papę od "kochającego" tatusia i bogobojnej mateczki. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Okrutny kawał 11.02.10, 17:43 ale sie usmialam najlepsze bylo to, jak powiedzial tatusiowi, ze przyniesie spagetti i miesko na obiad Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: Okrutny kawał 11.02.10, 17:55 wszyscy tu pojechali po bandzie, nie wiem czym się kierowała, bo raczej nie poczuciem humoru. Chciała upublicznić manipulacje rodziców żeby komentarze dały im do myślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Okrutny kawał 11.02.10, 18:48 dlaczego okrutny? wyobrażacie sobie życie z takimi ludźmi? ja rozumiem - religia, ale sposób w jaki oni rozmawiali z córką to jakiś absurd, brak szacunku do niej i do tego "kolegi", szantaż pt."teraz umrzemy"...no straszne. Może ma dziewczyna dość i wpadła na taki, we zasadzie dziwny, pomysł. A teksty tego TJ the DJ były denne i chamskie. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Okrutny kawał 11.02.10, 18:55 szantaz szantazem, ale te teksty o tym, ze Bog ich zabije, te przeklenstwa na tle ich religijnosci Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Okrutny kawał 11.02.10, 19:25 jacy religijni!-te bluzgi to wpisane w zwyczaje religijne? Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: Okrutny kawał 11.02.10, 19:39 bezkresne durni ci rodzice. Wierzą w Boga? klną, że słuchac się nie da a niby tacy pobożni? na miejscu córki spie.przałabym od nich byle dalej. I nie dlatego, że są koszerni, tylko dlatego, że są hipokrytami - do granic możliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Okrutny kawał 11.02.10, 20:07 iekawe co Krejzi na to.., bo mi to przypomina traktowanie kobiet (wg schematu) w innych patriarchalnych religiach i społecznościach Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Okrutny kawał 11.02.10, 22:20 Dość durny dowcip, ale pokazuje jakim złem jest na świecie religia i jak potrafi zryć głowe. Druga kwestia tam to narodowość. Przez pojęcie narodu też gineły miliony. Jak już kiedyś napisałam po pierwsze czuje się europejką i wyznaje eurpoejski wartości takie wolność która jest najważniejszą wartościa w moim życiu. Dlatego tacy ludzie jak ci z tego kawału są mi obcy. Tylko zauważ tutaj pewną różnicę pomiędzy tymi Zydami a muslimami. Ci Żydzi nie chcą nikomu narzucać swojej wiary, chcą w niej żyć nie "mieszając" się z innymi. Dyuga kwestia że ojciec każe córce tylko wrócić do domu a nie zakopuje jej żywcem. Sprawy chce po męsku załatwic z tym niby Włochem. To jednak zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Okrutny kawał 12.02.10, 17:15 no tak groźba, ze "zabierze się" ją ze szkoły, krzyki, że ma być za pięć j..anych minut w domu(po czym pewnie bez mamusi lub tatusia nie miałaby prawa przestąpic progu, prawie naj zakopanie zywcem) i dyrygowanie z kim się może spotykać nie ma nic wspólnego z dyskryminowaniem kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Okrutny kawał 11.02.10, 21:16 Tak to religia mąci ludziom w glowach. Kazda. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Okrutny kawał 11.02.10, 22:07 nie religia a ortodoksyjność. Każda ortodoksja budzi we mnie niechęć. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Okrutny kawał 11.02.10, 22:14 Każda religia wymaga ortodoksji w jej wyznawaniu. Bo jak to sobie wyobrażasz? Przestrzegasz 8 z 10 przykazań? Jesteś przeciwna aborcji ale nie masz nic przeciwko środkom anty? Wierzysz w niebo ale nie w piekło. Każda religia wymaga od swoich wyznawców bezwględnego podporządkowania. Dlatego tak kościół katolicki nienawidził komuny. Te dwie totalitarne ideologie chciały całkowicie zawładnąć umysłami ludzi i nie mogły koegzystować. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Okrutny kawał 12.02.10, 20:56 no nie wiem, ortodoksja to wg mnie skrajna postawa, polegająca na zatrzymaniu się w miejscu, nie ewoluuje i nie przyjmuje do wiadomości zmian zachodzących w swiecie. Nie ma to za wiele wspólnego z wyznawaniem głownych zasad wiary, ale raczej z zakazem uczestniczenia w świecie, który ich zasad nie wyznaje. Natomiast religia - sama w sobie - nie zakazuje kontaktowania się z ludźmi innych wyznań. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Okrutny kawał 12.02.10, 21:15 > Każda religia wymaga ortodoksji w jej wyznawaniu. Nie. Dla mnie ortodoksja jest wtedy, gdy zasada bierze górę nad miłosierdziem. Przynajmniej z punktu widzenia chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Okrutny kawał 12.02.10, 20:32 iwles napisała: > > nie religia a ortodoksyjność. Każda ortodoksja budzi we mnie niechęć. > > We mnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Okrutny kawał 12.02.10, 11:33 a jako jest korelacja między antysemityzmem a tym "kawałem"? Odpowiedz Link Zgłoś
boziaj Re: Okrutny kawał 12.02.10, 12:48 myślę, ze przedmówczyni chodziło o postawy zdecydowanie antygojowskie, które mogą razić tzw. nas - niesłusznie oskarżanych o antysemityzm Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Okrutny kawał 12.02.10, 16:27 a dla mnie to dokładnie to samo, to tylko odmiany rasizmu. Co byś o mnie myślała, gdybym przestrzegała córkę, która idzie na studia "tylko mi się tam z żadnym Żydem nie zadawaj"? Byłabym wtedy paskudną antysemitką, prawda? Oni zachowują się identycznie, tylko w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Okrutny kawał 12.02.10, 20:16 poprzedniczka zapewne przeczytała "antygEjowskie" zamiast "antygojowskie" - ja po raz pierwszy też tak przeczytałam Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Okrutny kawał 12.02.10, 20:59 Mam prośbę - powiedzcie na czym polegał kawał,że rodzice religijni ,bluzgają i mają córkę kretynkę to wiem, ale dlaczego kawał miał zabić ?? Proszę - nie mam głosu w kompie,a wątek się pnie w górę i mnie zaintrygował Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Okrutny kawał 12.02.10, 21:10 IMO to rodzice są kretynami. Ortodoksyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Mam mieszane uczucia 12.02.10, 21:23 Żart głupi i chamski, ale nieprzyjemne wrażenie zrobili na mnie rodzice sterujący życiem dorosłej córki. Odpowiedz Link Zgłoś