gaba78 16.02.04, 07:08 Drogie mamy. Po porodzie zaczęłam odczuwać ból przy wypróżnianiu, nie wiem czy jest to wynik złej diety bo karmie piersią i czuję jakbym cały czas miała zatwardzenie. Bo chyba nie jest możliwe aby mnie zbyt mocno pozszywali??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coliamama Re: BÓL PRZY WYPRÓŻNIANIU, PO PORODZIE 16.02.04, 07:52 CZesc! Wydaje mi sie ze sa to hemeroidy ktore powstaly na wskutek silnego parcia. Mysle ze powinnas kupic jakis krem w aptece na ta dolegliwosc np.posterisan (nie ma przeciwskazan przy karmieniu piersia)A jezeli tp nie pomoze to poprostu wybrac sie do lekarza. Zycze zdrowka pa Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-kaminski Re: BÓL PRZY WYPRÓŻNIANIU, PO PORODZIE 16.02.04, 09:17 Po pierwsze trzeba wyleczyc hemoroidy. Po drugie - jak masz sie meczyc przy wyproznianiu, to uzyj czopka glicerynowego (w aptece kupisz za grosze). Ja mialam te same problemy i czopki mi pomagaly. Dopoki sie wszystko ladnie nie zagoi, to trzeba szukac sposobu by nie cierpiec. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
gaba78 Re: BÓL PRZY WYPRÓŻNIANIU, PO PORODZIE 16.02.04, 20:12 MONIKO! A CZYM LECZYŁAŚ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-kaminski Re: BÓL PRZY WYPRÓŻNIANIU, PO PORODZIE 18.02.04, 09:46 Masc Aesculan lub Posterisan. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: BÓL PRZY WYPRÓŻNIANIU, PO PORODZIE 17.02.04, 13:57 nie pociesze Cie, bo napisze, ze bol czulam do drugiego miesiaca po porodzie, i to bylo bez zaparc i nienawidzilam chodzic do ubikacji, teraz jest lepiej, i bedzie tez lepiej u Ciebie, ja tez leczylam hemoroidy, ale za bardzo nie pomoglo (tzn. nie zniknely, ale boli juz nie mam) A Odpowiedz Link Zgłoś
agy Re: BÓL PRZY WYPRÓŻNIANIU, PO PORODZIE 17.02.04, 14:04 Jeśli karmisz i nie chcesz używać nic, co przenika do pokarmu to: - pamietaj by w diecie znalazł sie jogurt naturalny/kefir i parę suszonych śliwek - czopki glicerynowe - nasiadówki w korze dębu Skutkuje, sprawdziłam. Pozdrawiam. Agy p.S. Jeśli to nie pomoże to podwiedź gastrologa. Odpowiedz Link Zgłoś
karina17 Re: BÓL PRZY WYPRÓŻNIANIU, PO PORODZIE 17.02.04, 21:29 Ja uzywałam Avenoc - pomogło i na razie odpukać spokókój. Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: BÓL PRZY WYPRÓŻNIANIU, PO PORODZIE 02.03.04, 11:42 agy napisała: >p.S. Jeśli to nie pomoże to podwiedź gastrologa Z całym szacunkiem ale nie gastrologa tylko proktologa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: BÓL PRZY WYPRÓŻNIANIU, PO PORODZIE 03.03.04, 08:36 Ja też miałam teraz ten problem, nienawidziłam chodzić do ubikacji. A ten ból i w dodatku krew. Stosowałam czopki Hemorol. Teraz 8 mies po porodzie od jakiś 3 mies spokój Pa Odpowiedz Link Zgłoś