mama-nastolatki 28.03.11, 00:48 Jakie macie a jaki kolor chcialy byscie miec? Przepraszem ze tak wpycham nosa do Was do domow z tym pytaniem. Mysle nad kupnem kuchni ale nie wiem jaki kolor wybrac.Stare mam kolor jasne drewno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.va Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 01:14 Mam jasny beż i takie chcę mieć Wcześniej miałam biały i bardzo szybko było na nich widać kuchenne opary, więc nigdy więcej (nie mam nabożeństwa do porządków i wolę, jak tego nie widać na pierwszy rzut oka...). Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 08:24 Wanilia. Jestem bardzo zadowolona z koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
azomim Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 13:55 Ja też Waniliowe meble, blaty jasne drewno. Odpowiedz Link Zgłoś
sharp-spike Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 19:30 Super budyn waniliowy, to nie moze byc ladne nawet nie wiem jak zaaranzowane Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 08:28 fronty szklane butelkowa zieleń, blaty drewniane ciemnobrązowe - dokładnie tak, jak chciałam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 08:28 Waniliowe fronty, ceglaste blaty. O takich marzyłam, takie mam czwarty rok i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
minia0000 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 08:48 Ja mam fronty białe na wysoki połysk, blaty i sprzęty czarne. Bardzo łatwo i szybko można je czyścić, bo mają gładką powierzchnię Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 08:49 ja mam świadomie wybraną niemodną juz dwukolorową kuchnię góra jasny klon, dół wenge, blaty piaskowe. wiedziałam, że to niemodne już, ale podobało mi się zawsze i jestem z wyboru bardzo zadowolona. nie zrobiłabym całej kuchni jasnej - byłaby mdła, trzebaby ją ożywić mocnymi akcentami. z kolei ciemna u mnie nie wchodzi w grę - kuchnia za mała. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeolga111 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 08:53 bialo czarna, Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:50 Biala, swiecaca jak psu jajca(taka chcialam), wbrew pozorom wcale nie taka brudzaca, wystarczy raz na tydzien przejechac kolo uchwytow na dole, bo mam dziecia, ktory lubi wszystko brudnymi lapkami dotykac. Tak ogolnie bez dziecia, kuchnia wytrzymuje bez zabrudzen dluuuugo. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:11 biała z połyskiem, kupowana niedawno i taką chciałam mieć. Jedynie wymieniłabym blat, bo już mi obrzydł. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:14 Zgaszone bordo plus blat- ciemny popiel. Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:27 biała trochę w stylu retro z drewnianymi blatami Odpowiedz Link Zgłoś
mikas73 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:50 To już moja trzecia kuchnia. Miałam ciemną (orzech) a potem jasną (biały dąb) teraz mam dokładnie taką jak niżej, tylko blaty jaśniejsze - piaskowe i w tej kuchni czuję się najlepiej, pasuje do mnie, lubię stonowane i ciepłe klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
viki711 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:55 biała, na wysoki połysk, blaty i sprzęty czarne, nie ma tragedii ze sprzątaniem, a wcale pedantyczna nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:07 Zielone fronty z bukowymi blatami i dodatkami - wciąż mi się to zestawienie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
anmoko Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:13 Mialam wanilie z wenge+jasny blat+szklo a teraz bede miec bialy akryl bez uchwytow + czarny granitowy blat Juz sie nie moge doczekac! Do tego planuje dokupic bialy kitchen aid Matko, jak kobiecie malo do szczescia potrzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:16 biała z drewnianym blatem.Takie było marzenie przez kilka lat i wreszcie mam Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:17 biała z grafitowym blatem Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:27 biało szara podłoga biało czarna taka inspiracje.leroymerlin.pl/zmiany-w-kuchni,1,6666,49722,121739.html#msg-121739 Odpowiedz Link Zgłoś
i_b13 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:28 kremowa, z drewnianym blatem olejowanym, w stylu angielskim Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_26 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:53 biała na wysoki polysk, czarny sprzet, nie przemeczam sie ze sprzataniem, raz na tydzien fronty. Odpowiedz Link Zgłoś
opium74 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 11:07 czerwona, MDF lakierowany, na dodatek z lekkim dodatkiem brokatu blat - szaro-czarny - taki wzór w kwiatki wiem dziewnie brzmi ale wygląda fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
aanna6 opium 28.03.11, 11:57 opium74 napisała: > czerwona, MDF lakierowany, na dodatek z lekkim dodatkiem brokatu napisałam na priw, podeslesz zdjecie? Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 11:11 ciemne drewno plus granitowe blaty i granit na ścianie Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 11:13 Mam biale na wysoki polysk. Jestem zadowolona. Jakbym kiedys zmieniala, to na szare. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 11:30 ja też mam stare, była jasna sosna, teraz jest ściemniała sosna... gdybym wymieniała to bladego pojęcia nie mam... ale jasne jakieś... Odpowiedz Link Zgłoś
poemi123 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 11:34 Złamana biel (trochę wpada w taki krem) na wysoki połysk. Czarna szyba. Sprzątanie frontów - marzenie. Za to czarna szyba wygląda super, ale jej sprzątanie - ja już wysiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 11:55 widze ze kolor biały dominuje w Waszych kuchniach ja mam meble w kolorze wenge Odpowiedz Link Zgłoś
tokota Sumując ... 28.03.11, 12:20 ... i tak wyszło nieźle. Miałam obawy, że w 99 % domów jest Venge. Jest to ładny kolor oczywiście, i nie wytykam bezguścia ale qrcze, prawie u większośći domów w których bywam jest ten kolor. Do tego jakiś czas temu szukałam mieszkania do wynajęcia - w każdym było wenge. Odpowiedz Link Zgłoś
kepucha Re: Sumując ... 28.03.11, 12:34 No, a tu się okazuje, że w 99% domów są białe kuchnie. PS. Ja mam Venge ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Sumując ... 28.03.11, 13:28 Jakie białe, raczej kremowe, vaniliowe, kakowe, i inne ciepłe. Ja to wrzucam do kategorii "zachowawcze", mało zdecydowanych kolorów. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Sumując ... 28.03.11, 15:43 dokłądnie, najwięcej było chybawanilii modnej jakieś 10 lat temu venge jak dla mnie to koszmarek lat 00 Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Sumując ... 28.03.11, 17:18 A dlaczego koszmarek? Wszystko zależy od projektu, oświetlenia, dodatków. Moja mama ma kuchnię z naturalnego drzewa venge i kuchnia wygląda rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Sumując ... 28.03.11, 18:33 dla mnie osobiście to koszmarek. Był u mnie stolarz, chciałam dorobić drzwiczki do szafki łazienkowej, a on mi mówi: tu są kolory szafek, ale proszę wziąć wenge, wychodzi najtaniej bo WSZYSCY biorą I może zamówiuć hurtową ilość, bo wie, że zejdzie. Meble kuchenne są na lata i nie warto kierować się modą, bo za pół roku się zmieni, a meble zostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Sumując ... 28.03.11, 18:57 Napisałam, że mama ma meble kuchenne z drewna wenge, z pewnością nie wychodzi to najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Sumując ... 28.03.11, 17:21 Cóż, meble kuchenne są zazwyczaj na lata. Trochę nierozsądne jest decydowanie się na kolory, które ze względu na zdecydowany kolor szybko się znudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Sumując ... 28.03.11, 17:26 Pierwsza kuchnia w moim dorosłym życiu, wymarzona i w ogóle, była kupiona w cepelii. Blaty z jasnego drewna, z takiego samego drzwiczki imitujące płot, a szuflady i szafki uchylne malowane w piękne kwiaty o nasyconych barwach na ciemnozielonym tle. Po dwóch latach gdy do niej wchodziłam, zęby mnie bolały z rozpaczy Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Sumując ... 28.03.11, 20:06 nie zrobiłabym sobie białej kuchni. to brak koloru, a to dla mnie duża wada. Odpowiedz Link Zgłoś
minia0000 Re: Sumując ... 28.03.11, 22:29 > nie zrobiłabym sobie białej kuchni. to brak koloru, a to dla mnie duża wada. A ja mam białą z czarnym blatem i sprzętem, a koloru nadałam rzucając tapetę na jednej ze ścian w wielkie zielone kwiaty Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Sumując ... 28.03.11, 23:18 claudel6 napisała: > nie zrobiłabym sobie białej kuchni. to brak koloru, a to dla mnie duża wada. Tak naprawdę to jedynie w białej kuchni można poszaleć z kolorem: www.urzadzamy.pl/galeria/4008/19317/mieszkanie-w-stylu-skandynawskim/ Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 12:26 Zlamana biel na pow. pionowych (fronty, kafelki) i ciemny orzech na pow. poziomych (blat i podloga). Sciany mam jasnozolte, rozmyslam nad pomaranczem. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 12:58 wisnia antyczna (ciemny brąz) i dla kontrastu jasny blat i identyczna płyta ścienna (trawa morska) do tego tapeta bardzo ciemny brąz i nad szafkami górnymi beż, kuchnia jest duża i z oknem więc zaszalałam z ciemnym kolorem kuchnię robiłam na jesieni, z tego co usłyszałam w studio kuchennym, klienci najczęściej zamawiaja wenge Odpowiedz Link Zgłoś