Dodaj do ulubionych

Jaki kolor mebli w kuchni macie?

28.03.11, 00:48
Jakie macie a jaki kolor chcialy byscie miec? Przepraszem ze tak wpycham nosa do Was do domow z tym pytaniem.
Mysle nad kupnem kuchni ale nie wiem jaki kolor wybrac.Stare mam kolor jasne drewno.
Obserwuj wątek
    • a.va Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 01:14
      Mam jasny beż i takie chcę mieć wink Wcześniej miałam biały i bardzo szybko było na nich widać kuchenne opary, więc nigdy więcej (nie mam nabożeństwa do porządków i wolę, jak tego nie widać na pierwszy rzut oka...).
    • marzeka1 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 08:24
      Wanilia. Jestem bardzo zadowolona z koloru.
      • azomim Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 13:55
        Ja teżsmile
        Waniliowe meble, blaty jasne drewno.
      • sharp-spike Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 19:30
        Super budyn waniliowy, to nie moze byc ladne nawet nie wiem jak zaaranzowane
    • anias29 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 08:28
      fronty szklane butelkowa zieleń, blaty drewniane ciemnobrązowe - dokładnie tak, jak chciałamsmile
    • dorotakatarzyna Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 08:28
      Waniliowe fronty, ceglaste blaty. O takich marzyłam, takie mam czwarty rok i jestem bardzo zadowolona.
    • minia0000 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 08:48
      Ja mam fronty białe na wysoki połysk, blaty i sprzęty czarne. Bardzo łatwo i szybko można je czyścić, bo mają gładką powierzchnię wink
    • solaris31 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 08:49
      ja mam świadomie wybraną niemodną juz dwukolorową kuchnię wink góra jasny klon, dół wenge, blaty piaskowe.

wiedziałam, że to niemodne już, ale podobało mi się zawsze i jestem z wyboru bardzo zadowolona.

nie zrobiłabym całej kuchni jasnej - byłaby mdła, trzebaby ją ożywić mocnymi akcentami. z kolei ciemna u mnie nie wchodzi w grę - kuchnia za mała.
      • zawszeolga111 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 08:53
        bialo czarna,
        • krapheika Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:50
          Biala, swiecaca jak psu jajca(taka chcialam), wbrew pozorom wcale nie taka brudzaca, wystarczy raz na tydzien przejechac kolo uchwytow na dole, bo mam dziecia, ktory lubi wszystko brudnymi lapkami dotykac. Tak ogolnie bez dziecia, kuchnia wytrzymuje bez zabrudzen dluuuugo.
    • naomi19 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:11
      biała z połyskiem, kupowana niedawno i taką chciałam mieć. Jedynie wymieniłabym blat, bo już mi obrzydł.
    • lola211 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:14
      Zgaszone bordo plus blat- ciemny popiel.
    • xxe-lka Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:27
      biała trochę w stylu retro z drewnianymi blatami
    • adwarp Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:27
      czereśniasmile
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/kj/ab/gmue/teP0q5jcqchS6zGkDX.jpg
    • mikas73 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:50
      To już moja trzecia kuchnia. Miałam ciemną (orzech) a potem jasną (biały dąb) teraz mam dokładnie taką jak niżej, tylko blaty jaśniejsze - piaskowe i w tej kuchni czuję się najlepiej, pasuje do mnie, lubię stonowane i ciepłe klimaty

https://www.4budowlani.pl/img/news/85_b.jpg
    • viki711 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 09:55
      biała, na wysoki połysk, blaty i sprzęty czarne, nie ma tragedii ze sprzątaniem, a wcale pedantyczna nie jestem
    • jusytka Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:07
      Zielone fronty z bukowymi blatami i dodatkami - wciąż mi się to zestawienie podoba.
    • anmoko Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:13
      Mialam wanilie z wenge+jasny blat+szklo a teraz bede miec bialy akryl bez uchwytow + czarny granitowy blatsmile Juz sie nie moge doczekac!smile Do tego planuje dokupic bialy kitchen aidbig_grin
      Matko, jak kobiecie malo do szczescia potrzeba! smile
    • marta76 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:16
      biała z drewnianym blatem.Takie było marzenie przez kilka lat i wreszcie mamsmile
      • zebra51 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:17
        biała z grafitowym blatem
    • ania.rene Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:27
      biało szara
      podłoga biało czarna

taka
      inspiracje.leroymerlin.pl/zmiany-w-kuchni,1,6666,49722,121739.html#msg-121739
    • i_b13 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:28
      kremowa, z drewnianym blatem olejowanym, w stylu angielskim
      • agniecha_26 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 10:53
        biała na wysoki polysk, czarny sprzet, nie przemeczam sie ze sprzataniem, raz na tydzien fronty.
        • opium74 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 11:07
          czerwona, MDF lakierowany, na dodatek z lekkim dodatkiem brokatu smile
          blat - szaro-czarny - taki wzór w kwiatki
          wiem dziewnie brzmi ale wygląda fajnie smile
          • aanna6 opium 28.03.11, 11:57
            opium74 napisała:

> czerwona, MDF lakierowany, na dodatek z lekkim dodatkiem brokatu smile
            napisałam na priw, podeslesz zdjecie?
    • mim288 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 11:11
      ciemne drewno plus granitowe blaty i granit na ścianie
    • alfa36 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 11:13
      Mam biale na wysoki polysk. Jestem zadowolona. Jakbym kiedys zmieniala, to na szare.
      • penelopa40 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 11:30
        ja też mam stare, była jasna sosna, teraz jest ściemniała sosna...
        gdybym wymieniała to bladego pojęcia nie mam... ale jasne jakieś...
    • poemi123 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 11:34
      Złamana biel (trochę wpada w taki krem) na wysoki połysk. Czarna szyba. Sprzątanie frontów - marzenie. Za to czarna szyba wygląda super, ale jej sprzątanie - ja już wysiadam.
      • gabrielle76 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 11:55
        widze ze kolor biały dominuje w Waszych kuchniach smile ja mam meble w kolorze wenge smile
    • tokota Sumując ... 28.03.11, 12:20
      ... i tak wyszło nieźle.
      Miałam obawy, że w 99 % domów jest Venge. Jest to ładny kolor oczywiście, i nie wytykam bezguścia ale qrcze, prawie u większośći domów w których bywam jest ten kolor.
      Do tego jakiś czas temu szukałam mieszkania do wynajęcia - w każdym było wenge.
      • kepucha Re: Sumując ... 28.03.11, 12:34
        No, a tu się okazuje, że w 99% domów są białe kuchnie.

PS. Ja mam Venge ;-P
        • drinkit Re: Sumując ... 28.03.11, 13:28
          Jakie białe, raczej kremowe, vaniliowe, kakowe, i inne ciepłe. Ja to wrzucam do kategorii "zachowawcze", mało zdecydowanych kolorów.
          • naomi19 Re: Sumując ... 28.03.11, 15:43
            dokłądnie, najwięcej było chybawanilii modnej jakieś 10 lat temu smile
            venge jak dla mnie to koszmarek lat 00
            • imasumak Re: Sumując ... 28.03.11, 17:18
              A dlaczego koszmarek? Wszystko zależy od projektu, oświetlenia, dodatków. Moja mama ma kuchnię z naturalnego drzewa venge i kuchnia wygląda rewelacyjnie.
              • naomi19 Re: Sumując ... 28.03.11, 18:33
                dla mnie osobiście to koszmarek. Był u mnie stolarz, chciałam dorobić drzwiczki do szafki łazienkowej, a on mi mówi: tu są kolory szafek, ale proszę wziąć wenge, wychodzi najtaniej bo WSZYSCY biorą big_grin I może zamówiuć hurtową ilość, bo wie, że zejdzie. Meble kuchenne są na lata i nie warto kierować się modą, bo za pół roku się zmieni, a meble zostaną.
                • imasumak Re: Sumując ... 28.03.11, 18:57
                  Napisałam, że mama ma meble kuchenne z drewna wenge, z pewnością nie wychodzi to najtaniej.
          • imasumak Re: Sumując ... 28.03.11, 17:21
            Cóż, meble kuchenne są zazwyczaj na lata.
            Trochę nierozsądne jest decydowanie się na kolory, które ze względu na zdecydowany kolor szybko się znudzą.
            • imasumak Re: Sumując ... 28.03.11, 17:26
              Pierwsza kuchnia w moim dorosłym życiu, wymarzona i w ogóle, była kupiona w cepelii.
              Blaty z jasnego drewna, z takiego samego drzwiczki imitujące płot, a szuflady i szafki uchylne malowane w piękne kwiaty o nasyconych barwach na ciemnozielonym tle.
              Po dwóch latach gdy do niej wchodziłam, zęby mnie bolały z rozpaczy wink
        • claudel6 Re: Sumując ... 28.03.11, 20:06
          nie zrobiłabym sobie białej kuchni. to brak koloru, a to dla mnie duża wada.
          • minia0000 Re: Sumując ... 28.03.11, 22:29
            > nie zrobiłabym sobie białej kuchni. to brak koloru, a to dla mnie duża wada.

A ja mam białą z czarnym blatem i sprzętem, a koloru nadałam rzucając tapetę na jednej ze ścian w wielkie zielone kwiaty wink
          • lillaj Re: Sumując ... 28.03.11, 23:18
            claudel6 napisała:

> nie zrobiłabym sobie białej kuchni. to brak koloru, a to dla mnie duża wada.

Tak naprawdę to jedynie w białej kuchni można poszaleć z kolorem:
            www.urzadzamy.pl/galeria/4008/19317/mieszkanie-w-stylu-skandynawskim/
    • jak_matrioszka Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 12:26
      Zlamana biel na pow. pionowych (fronty, kafelki) i ciemny orzech na pow. poziomych (blat i podloga). Sciany mam jasnozolte, rozmyslam nad pomaranczem.
    • thea19 Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 12:58
      wisnia antyczna (ciemny brąz) i dla kontrastu jasny blat i identyczna płyta ścienna (trawa morska)
      do tego tapeta bardzo ciemny brąz i nad szafkami górnymi beż, kuchnia jest duża i z oknem więc zaszalałam z ciemnym kolorem
      kuchnię robiłam na jesieni, z tego co usłyszałam w studio kuchennym, klienci najczęściej zamawiaja wenge
    • lillaj Re: Jaki kolor mebli w kuchni macie? 28.03.11, 14:20
      Biała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka