Dodaj do ulubionych

żarcik ematkowy

28.05.11, 10:15
Przychodzi baba do lekarza. Na ręku niemowlę, obok plącze się jeszcze czwórka dzieciaków. Grymas na twarzy, w głosie cierpienie.
- Wrzody strasznie mi dokuczają.
Lekarz nachyla się do dzieci.
- Ładnie to tak?

Miłego dnia życzę wink
Obserwuj wątek
    • shellerka Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 10:16
      smile idę do wrzodów
    • hrabina_murzyna Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 10:24
      Facet stoi na 11 piętrze i chce skakać. Żona zauważyła i krzyczy: TY idioto przecież ja ci rogi doprawiłam a nie skrzydła!
    • wuika Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 11:03
      Jak mówisz na pierworodnego? suspicious
      • mia_siochi Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 11:05
        "Mały gnojku" dzis rano, jak się obsrał po pachy big_grin
        • wuika Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 11:10
          Mógł jeszcze narobić na Ciebie - podczas przewijania tongue_out Nie marudź więc, tylko dziękuj za grzeczne dziecko, że poczekał do rana big_grin
          • jul-kaa Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 11:39
            Mój jak miał kilka miesięcy, to narobił na klawiaturę od laptopa. Do wymiany. 200zł. Nie zabiłam, jestem z siebie dumna wink
            • pleschanka Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 12:04
              jul-kaa napisała:

> Mój jak miał kilka miesięcy, to narobił na klawiaturę od laptopa. Do wymiany.
              > 200zł. Nie zabiłam, jestem z siebie dumna wink

W tym momencie pobłogosławiłam swoje wybory życiowe - że nie doprowadziły mnie do pracy w serwisie laptopów wink
            • spicy_orange Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 12:08
              kładłaś kilkumiesięczniaka na laptopie, czy już od niemowlęctwa umiał lewitować? wink
              • jul-kaa Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 15:04
                Laptop leżał na łóżku, ja zmieniałam pieluchę dziecku leżącemu obok (1,5m) laptopa. Podniosłam dziecko z gołym zadkiem do góry i wtedy nastąpił strzał godny Wilhelma Tella (jedyny zresztą taki strzał w życiu mojego syna). Takiego pecha naprawdę nie miewam. Tym razem się przydarzył.
                Żaden serwisant laptopa nie widział, jestem na tyle ogarnięta, żeby zmienić klawiaturę samodzielnie.
                • spicy_orange Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 15:37
                  > Podniosłam dziecko z gołym zadkiem do góry i wtedy nastąpił strzał godny W
                  > ilhelma Tella

ups big_grin

moja koleżanka nauczyła się nie brać dziecka na ręce kiedy dłubie se w uchu patyczkiem. Dziecię z całą mocą małych rączek klepnęło mamę w oba ucha - z jednego wystawał patyczek - wlazł cały. Leczenie było bolesne i długotrwałe - jeszcze zarobiła ochrzan od laryngologa za używanie tych patyków, bo ponoć niezdrowo wink
                  • clio_yaga Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 15:52
                    Mój się obsrał po pachy podczas chrztu. Wylazło z pampersa, upaprało całe body, welurowy komplet i polarowy kombinezon (chrzest w Boże Narodzenie). Pół mszy takiego obsrańca trzymałam na rękach.
                    • naomi19 Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 19:28
                      haha moja to samo nam zrobiła, w sumie wyraziła swoją opinię na ten temat smile
                • angela10086 Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 16:07
                  hahaha poprawilas mi humorbig_grin
            • sadosia75 Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 12:09
              Moja mi obrzygała sukienkę na 5 minut przed wyjściem na ślub znajomych. Nie zabiłam - do dziś jej to wypominam jak pyskuje big_grin
            • wuika Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 12:44
              Powiedz mi - jakim cudem? Przebierałaś przy komputerze? Miałaś tam instrukcję, czy co? Czy może usypiałaś dziecię na lapie, bo - nie wiem - zimno było, a on grzał? big_grin
          • mia_siochi Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 12:09
            Doceniam.
            Doceniam też, ze stało się to w weekend i mogłam krzyknąć "kochanie! mały suprajs dla ciebie!" i przekazac tę niespodziankę ojcu big_grin
    • brak.polskich.liter Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 15:44
      Facet wyszedl na dach naprawic antene. Ale slisko bylo, noga mu sie omsknela, no i spadl.
      Budynek wysoki, facet leci, az przelatuje obok okna wlasnej kuchni. A w kuchni jego zona smazy kotlety na obiad. Facet, przelatujac, krzyczy:
      - Dla mnie nie smaz!
      • spicy_orange Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 16:05
        ja znam odwrotny przypadek:

www.joemonster.org/filmy/21459/_Baska_herbate_czyli_jak_sie_sciaga_dachowki
        • brak.polskich.liter Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 21:18
          Piekne big_grin
          Klimatem przypominajacy kultowy filmik o kilku angielskich dzentelmenach i przyczepie:

www.youtube.com/watch?v=5wh_bifwDoQ
    • rosapulchra-0 Re: żarcik ematkowy 28.05.11, 16:47
      big_grinbig_grinbig_grin

Na szczęście moje wrzody wyrosły i tylko mi pomagają.
    • czar_bajry Re: żarcik ematkowy 29.05.11, 01:39
      Widzę, że samopoczucie lepszebig_grin
      • mia_siochi Re: żarcik ematkowy 29.05.11, 02:52
        O tak.
        Nie sądziłam, że powiedzenie matce, że jest wredną, złośliwą jędzą tak dobrze na mnie podziała big_grin

POkłóciłyśmy się ("kłócić się" to bardzo delikatne określenie...) na środku pewnego dużego centrum handlowego, aż dziw, ze nas ochrona nie wyrzuciła smile
        Ale 3 sklepy, które nawiedziłyśmy w trakcie kłótni (babski instynkt zakupowy był od nas silniejszy) są dla nas spalone big_grin

ps.matka przeprosiła mnie po raz pierwszy w życiu. I nasze stosunki są zupełnie ok. Ba! jest odrobinę milsza dla mojego chłopa wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka