Dodaj do ulubionych

Multibabykino-byłyście?

16.05.04, 17:14
Witajcie!
Od jakiegos czasu zastanawiam się czy się nie wybrać z moim Filipkiem do
Multikina. Byłoby to zawsze jakieś urozmaicenie. Poza tym w
najnowszym "Dziecku" jest o tym artykuł i bilet w prezencie! Kusząca
propozycja.
Teoria jest zachęcająca: ściszony dźwięk, przyciemnione światła, podniesiona
temperatura, miejsce do przewijania z darmowymi pieluchami itp. No, ale jak
to wygląda w praktyce? Czy dzieciom się tam nie nudzi? Czy po wyjściu nie
jesteście zmęczone zabawianiem swoich pociech? No i czy w ogóle wiecie o czym
był film?
Napiszcie o swoich doświadczeniach i mnie przekonajcie. W końcu Wy chyba
wiecie najlepiej jak tam jest, no nie?
Pozdrawiam!
Gosia
Obserwuj wątek
    • aste Re: Multibabykino-byłyście? 16.05.04, 19:24
      witajsmile
      ostatnio byłam z koleżanką, ja z miesięczną córcią ona z 3 miesieczną. nasze
      panny są jeszcze w tym wieku ze śpia dużo i sporą część filmu przekimały jak
      zaczynały stękać to przystawiałyśmy do piersi i było po problemie. właściwie
      stale jakieś bobo płakało ale po 5 minutach filmu przestało mi to przeszkadzać.
      z dzwiękiem super sprawa jak dla mnie to w normalnym kinie tez mogła by być taka
      głośność w końcu nie musiałam się przyzwyczajać do tego huku. światła są trochę
      bardziej ściemnione niż zwykle przy reklamach- widać wszystko co się z dzieckiem
      dzieje i wcale nie przeszkadza w oglądaniu. w tym tyg tez się wybieram z tym, że
      ja mam o tyle dobrze, że multikino widzę przez okno więc nie jest to długa
      wyprawa a tylko krótki spacerek.
      nie napisałaś w jakim wieku jest twój syn- były mamy z dziećmi takimi już
      chodzącymi -to faktycznie nie wiem ile one oglądały filmuwink za takim dzieckiem
      trzeba cały czas chodzić więc jest trudniej (może wyjsciem jest polski film albo
      dobra znajomość angielskiegowink), ja polecam z całego serca ale musisz sama
      spróbować.
      pozdrawiam
    • mama007 Re: Multibabykino-byłyście? 16.05.04, 21:25
      popieram w 100% poprzedniczke, jak Asia byla taka mala, ze spala na filmach to
      bylo super. teraz juz dawno nie bylam w kinie, a Asia juz dziarsko raczkuje i
      chodzi przy wszystkim, wiec nie wiem jak to bedzie, ale z powodu biletu w
      Dziecku na pewno sie wybiore smile)
      a moze jestescie z Krakowa?
      jak tak to zapraszam na priv, umowimy sie na wspolny seansik smile
      papa
    • mgosha Re: Multibabykino-byłyście? 16.05.04, 23:36
      No właśnie, Filipek skończył już 8 miesięcy i też nie wiem jak to będzie. Czy
      któraś z Was była w kinie z ośmiomiesięcznym bobasem? Napiszcie!
      Gosia
      Ps. Jestem z Krakowa i bardzo chciałabym pójśc, ale nie wiem czy Filipek
      wytrzyma te dwie godziny.
      Zdjęcia Asi-śliczności!
      • konkubinka Re: Multibabykino-byłyście? 17.05.04, 09:17
        dodam jeszcze od siebie , ze teraz gdy Anielka juz chodzi lepiej mi sie oglada
        film siedzac w pierwszym rzedzie.Z przodu sali jest ogromne pole do popisu dla
        biegajacych maluchow - no i nie ma zadnych przeszkod.
        Moje ogladanie to albo pilnowanie siedzac na schodkach albo na stojaco ale
        zawsze cos wiecej z tego mam niz jak siedze w domu.Bilet nie jest drogi bo 10
        zl wiec warto pojsc .Mozna tez poznac troche mam rowiesnikow i to jest
        przyjemne.
        pozdr
      • mama007 Re: Multibabykino-byłyście? 17.05.04, 09:57
        o, super smile
        to jak, w przyszla srode moze sie wybierzemy do kina z maluchami? razem
        przetestujemy jak to jest z przemieszczajacymi sie dzieciaczkami na filmie smile)
        a moze mieszkasz gdzies w okolicy tak w ogole (ja niedaleko), bo mi samotnosc
        doskwiera dosyc czesto sad
        pozdrawiam

ps. aha, teraz nie ma mnie w Krakowie, ale wracam pod koniec tygodnia smile
        papa
    • aste Re: Multibabykino-byłyście? 17.05.04, 11:14
      hejsmile
      az żałuję, że nie jestem z krakowawink, my chodzimy na filmy w warszawie, i u nas
      to nawet na poczatku sali są jakies zabawki dla takich większych maluchów,
      niedużo kilka ale zawsze to coś.
      miłego seansu życzęsmile
    • ekachna Re: Multibabykino-byłyście? 17.05.04, 13:05
      Byłam, byłam, nawet fotograf z "Dziecka" zrobił nam zdjęcie przy przewijaniu (
      ale nie umieścili w gazecie ). Im młodsze dziecko tym lepiej, przesypia po
      prostu cały seanswink). Na pewno warto, zawsze to jakaś odmiana w naszym dosyć
      monotonnym życiu.
      • mmarcel Re: Multibabykino-byłyście? 17.05.04, 13:13
        hej
        my jesteśmy z Gdańska-byłam w kinie jak mój synek miał 10 miesięcy a koleżanki
        6. Było fajnie-trochę oglądania,trochę cycusia,trochę Flipsów-dało się
        obejrzeć,ale raczej musi to być lekki film. Polecam i Pozdrawiam
        OLA
    • cloud-ac Re: Multibabykino-bilet na seans 17.05.04, 13:34
      Witam
      Mam do "zrealizowania"(przekazania) bilet - z najnowszego "Dziecka" - mam
      trochę (parę setek)km do Multikina i nie wykorzystam do końca czerwca na pewno.
      • mama007 Re: Multibabykino-bilet na seans 18.05.04, 19:55
        bardzo chetnie przyjme, mam pisac na priv czy jakis inny aders? smile
        • cloud-ac Re: Multibabykino-bilet na seans-mama007 19.05.04, 07:28
          Pisz na gazetowy (będzie najprościej) gdzie mam go przesłać.
    • ainer1 Re: Multibabykino-byłyście? 17.05.04, 14:33
      Uwielbiam kino i chetnie sie wybiore, chociaz mieszkam daleko (sadyba)

Moz etez jest jaks chetna mama z Mokotowa?

Renia z 2 miesiecznym Piotrusiem
      • balbinka01 Do mama007!!! 17.05.04, 15:34
        Witaj! mam nadzieje, że mnie jeszcze pamiętasz! kiedyś nawet częstowałaś mnie i
        Joli1 pysznym ciastem! (wciąż czuję ten smak mniam, mniam) Ja własnie czekam na
        narodziny mojej córeczki - termin mam na ten tydzień - środa, czwartek -
        ciekawe, czy uda mi się w wodzie?smile

Musimy się jeszcze kiedyś koniecznie spotkaćsmile

pozdrawiam!
        • mama007 Balbinko!!! 18.05.04, 19:57
          no pewnie, ze pamietam!! od Joli dostalam niedawno smsa, ze ma synka
          podobno smile) mam andzieje, ze wszystko szczesliwie i WODNIE sie u Ciebie
          zakonczy smile))))
          a ciacho moge Ci upiec kiedy tylko bedziesz chciala smile)))))))))))

no jasne, ze sie spotkamy!! juz za jakis miesiac do multikina z nami na film
          idziecie, dziewczyny!! smile))))
          pozdrawiam i wszystkiego najlepszego smile))
    • robszym Re: Multibabykino-byłyście? 17.05.04, 17:23
      Ja chodziłam, gdy babykino startowało, czyli gdy mały miał 2,5 miesiąca ale
      jak miał już 7 to sobie darowałam. Zbyt dużo uwagi potrzebował, a ja z filmu
      nic nie wynosiłam. Ale pamiętam, że Multikino "obiecywało" zrobić podobną akcję
      dla mam z nieco starszymi dziećmi, takimi powyżej roku. Miało być dla nich
      zorganizowane mini-przedszkole z opiekunką. Z tego co wiem, pomysł jak dotąd
      niezrealizowany, pewnie upadł, albo jest w trakcie przygotowywania. Może jakieś
      maile zmasowane w tej sprawie do Multikina wysłać, bo to by była supersprawa.
      co o tym myślicie?
      ania
      • bruksia Re: Multibabykino-byłyście? 18.05.04, 12:29
        a co oglądałyści? ja też się napaliłam (czytałam o tym), ale wymieniony był
        tylko jakiś poważny filmy, nie było takich jak w "normalnych" kinach.
    • jogaj Re: Multibabykino-byłyście? 18.05.04, 13:10
      Ja chodzilam troche do kina,moj synke juz chodzil,na poczatku atrakcja schody i
      bieganie pod ekranem,ale po chwili zwykle sie zmeczyl,a ze to pora drzemki
      przewaznie zasypial i bylo super. Film caly widzialam zwykle,nawet jak lecial w
      jezyku mi nie znanym,choc prawda jest,ze po polsku czy angielsku latwiej sie
      oglada.
      Im mniejsz dziecko tym lepiej.
      Pozdrawiam-Jola
    • micha11 Re: Multibabykino-byłyście? 18.05.04, 15:44
      Powiedzcie mi proszę czy w Multikinie podczas tych seansów puszczają filmy dla
      dorosłych? Jakoś zawsze wydawało mi się,że proponują tam dziecięcy repertuar.I
      jeszcze jedno,ile kosztuje bilet,bo na stronie głównej edziecka w reklamie
      piszą,że 10zł za trzy miejsca.Czy to znaczy,że za te 10zł mogę wejść ja,
      dziecko i mąż?
      • fringilla Re: Multibabykino-byłyście? 18.05.04, 16:46
        Hej.
        Je jestem stara bywalczynią. Pierwszy raz byłam jak moj syn mial 4 tygodnie,
        teraz ma 15 miesięcy, a ja nadal bywam niemal co tydzien.
        Polecam!!! Z całego serca.
        Jak dziecko male jest najprzyjemniej, bo spi albo je, im starsze, tym wiecej
        klopotow. Ja od kilku miesiecy ogladam seans ze schodow, albo z pierwszego
        rzedu, bo młody biega przed ekranem. Jednak jakoś zawsze wiem o co chodzi w
        filmie. Na tym polego magia MultiBABYkina, jak to juz gdzies kiedys pisalam.
        Filmy sa oczywiscie dla mam, nie dla dzieciorow, a te 2-3 miejsca to raczej dla
        mamy i dziecka, mysle ze maz musialby jednak kupic sobie bilet.
        Ktos napisal ze mieszka na Sadybie - to przeciez nie tak daleko, jest nawet
        autobus pod same kino, nie ma co sie bac ani wahac, naprawde warto i atmosfera
        niesamowita. Niektore moje kolezanki z Pragi dojezdzaly z przesiadką! smile
        • ainer1 Re: Multibabykino-byłyście? 18.05.04, 20:22
          a jaki to autobus pod same kino z sadyby???

Renia
          • fringilla Re: Multibabykino-byłyście? 18.05.04, 21:06
            185
    • aleksandraantek Do ainer_1 18.05.04, 22:00
      Ja jestem z mokotowa (tzw starego)!!!
      I jestem chętna praktycznie na wszystko smile !!!
      Mam synka 3,5 m-ca i żadnych mam w bloku ani znajomych w okolicy a co do kina
      to byłam ostatnio parę miesięcy temu i bardzo za tym tęsknie! Jedyne czego się
      boje to to że mój Antek może nie dać mi obejrzeć filmu a co gorsza może to
      utrudnić innym!
      Pozdrawiam ola & antek
      moje gg 3824705
      • mabrulki Re: Do ainer_1 19.05.04, 09:23
        A czy często zdarza się że maluchy płaczą? Czy jest to przyjmowane ze spokojem
        przez resztę widzów?
        • silije.amj Re: Byłam dzisiaj 19.05.04, 21:08
          Ja sobie obejrzałam dziś w Poznaniu "Monster" z darmowym biletem z pisemka -
          pojechałam z Emilką, która ma 3,5 miesiąca, głównie spała, trochę possała
          cycusia, a troszkę zdziwiła się na widok wielkiego ekranu. Nie przeszkadzało mi
          jak któreś dziecko zapłakało, a poza tym nie straciłam nic z filmu. Myślę, że
          mamy, które ganiały za pociechami nie miały już tak luksusowo. Są przewijaki i
          darmowe pampersy w różnych rozmiarach.
    • cloud-ac Re: Multibabykino-bilet na seans ->nieaktualne 19.05.04, 21:48
      j.w.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka