Dodaj do ulubionych

Zaczynają któreś zerówkę?

01.09.11, 11:07
My chyba ostatnim rzutem na taśmę załapiemy się na zerówkę, jak wszystko pójdzie gładko.
Czy są jakieś rzeczy, które dziecko potrzebuje na gwałt?
Jak nastawienie dzieciaków? Moja Ola podekscytowana na razie, ale zdaję sobie sprawę, że zmieni się to w stres. Nie zna języka, a pójdzie poza Wiedniem, więc istnieje większe prawdopodobieństwo mniejszej ilości obcokrajowców.
Tak samo syn, który pójdzie do przedszkola. Sama mam stres, choć wiem, że dzieci radzą sobie szybko. Jednak one są nadzwyczaj świadome tego, że prawie nikt ich nie zrozumie.
Obserwuj wątek
    • parole_parole Re: Zaczynają któreś zerówkę? 01.09.11, 16:09
      Hej! Poza Wiedniem? Czyzbyscie znalezli docelowe mieszkanie??? Odezwij sie na poczte, moze sie w koncu umowimy? A temat watku na razie nie dla mnie, my jeszcze rok przedszkola mamy.
    • maugosia1 Re: Zaczynają któreś zerówkę? 21.11.11, 21:04
      I jak sie macie po trzech miesiacach? My przyjechalismy do Wiednia w polowie sierpnia i proba zapisania do przedszkola coreczki (osiem mies. mlodszej od Twojego synk)nie wypalila sad. Zadzialo sie zbyt wiele rzeczy i w efekcie nastapil regres we wszystkich zakresach funkcjonowania. Ogromny stres sad. Jednym z glownych poodow byla bariera jezykowa. Mam nadzieje, ze Twoje dzieci mialy lepszy start.
      Swoja droga wlozmy miedzy bajki historie o dzieciach, ktore po miesiacu mowia jak native i nie jest to dla nich zaden psychiczny wysilek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka