Dodaj do ulubionych

U Was też tak gorąco???

01.11.11, 11:27
U nas w tej chwili jest 17 stopni w pełnym cieniu! W słońcu trudno wytrwać w swetrze. Nie mogło tak być w lipcu? Obawiam się, że panie w futrach na cmentarzu padną... No, chyba, że już nie kultywuje sie tej tradycji, by się w zimowej kreacji pokazać tego dnia.
Obserwuj wątek
    • kklekss Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 12:04
      Idz na cmentarz , to się przekonasz , czy panie noszą futra. U mnie też ciepło .
      • klara-poisencja Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 12:28
        u nas też ciepło choć nie 17 stopni.
        na cmentarzu jeszcze nie byłam ale idę w lekkim płaszczu.futra też pewnie będą bo zawsze są-niezależnie od pogody..
      • zebra12 Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 13:53
        Idę jak będzie ciemno.
    • czarnaalineczka Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 12:49
      cieplo
      • kklekss Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 14:51
        Pewnie , że musisz iść jak będzie ciemno , pewnie futra nie masz i nie zabłyśniesz nową , zimową kreacją.
        • zebra12 Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 15:30
          Nie mam takich aspiracji.
          • rosapulchra-0 Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 22:20
            zebra12 napisała:

> Nie mam takich aspiracji.

Ale trochę zazdrościsz tych futer, no przyznaj się tongue_out
    • sokhna Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 15:12
      U nas dokladnie 20 stopni... tak jest od kilku dni i ma byc do soboty. Rewelacja, godzinami mozna siedziec w ogrodzie.

• azjaodkuchni Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 17:44
        A u mnie zimno ... dziś jedynie 27 stopni... Szalik założyłam - nie żartuję.
        • katia.seitz Re: U Was też tak gorąco??? 02.11.11, 10:17
          > A u mnie zimno ... dziś jedynie 27 stopni... Szalik założyłam - nie żartuję.
          Haha, tak to działa.
          Też kiedyś mieszkałam w podobnym rejonie (nieco mniej tropikalnym niż Singapur). Kiedy temperatura spadła do 21-22 stopni, wkładaliśmy kurtki i narzekaliśmy, że zimno. Turyści z Europy, którzy wpadli na tydzień, zasuwali w krótkich rękawkach i patrzyli na nas ze zdumieniem. smile
    • angazetka Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 17:52
      U mnie jakieś 10 stopni. Niezbyt ciepło, ale przyjemna pogoda. W futrze była jedna pani.
    • iwoniaw Gorąco to nie 01.11.11, 17:59
      W południe było 10 stopni i, owszem, przyjemna słoneczna pogoda. W futrze nie widziałam na cmentarzu ani jednej osoby. A gdyby taka była, to jednak lekkie, ciepłe futro to nie jakieś zapocone poliestry, więc nie obawiałabym się o jej komfort, twoja "troska" jest tyleż zbyteczna co żałosna.
    • slonko1335 Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 18:24
      W tej chwili u mnie 15 stopnismile Uwielbiam taką jesieńsmile
      • sabka22 Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 19:16
        U Nas 17st,super pogoda...nie mów że na cmentarzu liczysz Panie w futrach?nie przyszłoby mi to do głowy...
        • zebra12 Re: U Was też tak gorąco??? 02.11.11, 11:21
          Nie, ja liczyłam na panie w futrach smile
    • edelstein Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 19:54
      Wg prognozy bylo 17,a ja mialam odczucie,ze jedt jakies 20.Bez kurtki bylam,za to w futrzanej kamizelcetongue_out nikogo w futrze nie spotkalam,szkoda,lubie ladne futra.
    • landora Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 21:34
      U nas cudownie ciepło. Futer nie zauważyłam, widziałam natomiast jedną panią w Hunterach tongue_out
      Gdzie wy widzicie ten fashion show na cmentarzach? U nas tego nie widzę.
    • tomelanka Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 21:42
      u mnie jakies 15 bylo
      ja ma tylko jedna kurtke w ktora sie mieszcze-pzrejsciowke wink ale na nogach mialam antygwalty i balerinki skorzane wink i nie zmarzlam, futer nie zaobserwowalam, jedynie u rodziny roznej zimowe kurtki, jedyne co mi sie rzucilo w oczy to kozaki chyba u wszystkich pan i panienek wink
    • shellerka Re: U Was też tak gorąco??? 01.11.11, 21:44
      no niestety... pogoda pokrzyżowała plany wielu damulkom.
      za to nie przeszkodziło to słońce elegantkom w hunterach - na miłostowie naliczyłam 4, a starałam się skupiać na dzieciach i myśleniu o zmarłych, a nie na obserwowaniu.

poza tym było kilka świetnie ubranych dziewczyn - przepiękne poncza królowały!!!
      a tak ogólnie to zauważyłam trend "nie stroimy się"
      może zaskoczeni pogodą ludzie nie mieli opcji zapasowej, a może zwyczajnie minęły już czasy rewii mody na cmentarzu.

ale ale... jedno zjawisko sprawiło, że spojrzałyśmy z mamą na siebiewink
      pani szła sobie w kozakach lakierowanych, wysokich do uda, na szpilach, do tego miała obcisłe legginsy i krótciutką kurtkę w kolorze oczo...ebnym czerwonym.
      zamiast torebki trzymała psa rasy york, a obok maszerował łysol w skórzanej kurtce.
      urocza para.

to było w drodze z jednego grobu na drugi, więc proszę mi nie zarzucać, że nie umiem się zachować na cmentarzu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka