Dodaj do ulubionych

Plany wakacyjne - bardzo dzieciowo.

10.04.12, 22:32
Czy emamy mają jakieś miejsce w PL gdzie jest
- tanio
- czysto
- nad morzem
- z atrakcjami dla dzieciaków

Chciałabym gdzieś z towarzystwem pojechać (2 i 4 lata w wakacje). Jednak z uwagi na pogodę nad PL morzem chciałabym mieć alternatywę w postaci kompleksu basenów, pokoi zabaw itd.
Pod pojęciem tanio nie mam na myśli 35 zł za dobę wink ale miło by było gdyby było taniej niż na Krecie wink
Obserwuj wątek
    • oska81 Re: Plany wakacyjne - bardzo dzieciowo. 11.04.12, 09:53
      Arena słońca w Łebie - byliśmy i na pewno tam wrócimy
      polecają też Columbus w Rowach
      • mrowkojad2 Re: Plany wakacyjne - bardzo dzieciowo. 11.04.12, 11:44
        O rany, przejrzałam sobie cennik Columbusa. Za te pieniądze można spędzić przyzwoite wakacje za granicą i gwarantowaną pogodę.
        • mrowkojad2 Re: Plany wakacyjne - bardzo dzieciowo. 11.04.12, 11:45
          *mieć gwarantowaną pogodę.
        • jamesonwhiskey Re: Plany wakacyjne - bardzo dzieciowo. 11.04.12, 12:15
          > Za te pieniądze można spędzić przyzwoite wakacje za granicą i

noclegi spokojnie mozna znalezc taniej i lepoiej na florydzie
          no ale co kto woli
    • mika2 A tu? 11.04.12, 12:02
      Tanio, 50m od plaży, czysto a niedaleko kryty basen jakby cosmile
      • mika2 Re: A tu? 11.04.12, 12:03
        link:
        www.blanka.dabki.pl/
        • fifiriffi Re: A tu? 11.04.12, 12:14
          ceny w PL nad morzem tak na dobrą sprawę są bardzo wygórowane.Nigdy nie wiesz jaka pogoda cię czeka nad morzem,a płacisz jak "za zboże".Nie mówię,że polskie morze jest do doopy,ale....te ceny?!powalają.
          • beatulek Re: A tu? 11.04.12, 13:59
            W Sopocie jest Aqua Park - w razie złej pogody można tam spędzić czas. Wydaje mnie się, ze coś podobnego ale mniejszego będzie w sezonie na Rewie. z tych dwóch miejscowości zdecydowanie polecałabym Rewę smile Jeśli zamieniłabyś morze na jezioro to polecam Kaszuby - np. okolice Kościerzyny - Wierzyca, Gołubie - w Gołubiu jest czysta plaża, kąpiel bezpieczniejsza niż w morzu, blisko Szymbark, ogród Botaniczny a nad a wycieczka nad Bałtyk to około godz. jazdy samochodem.
            Wracając do morza - ceny w znanych miejscowościach wiadomo są wysokie - u mnie w centrum Gdyni za tą cenę to raczej nie znajdziesz ale już np. na Babich Dołach (dzielnica Gdyni z plażą i poniemiecką torpedową gdzie kręcono 4 pancernych) to pomijając czas koncertu na pewno dałabyś radę. Tylko co tu robić w czasie złej pogody to ja nie wiem.
        • joanna.pio Re: A tu? 11.04.12, 20:08
          W Blance nie ma już miejsc - zostały ostatnie dni sierpnia i do 6 lipca.
    • aagata4 NAMIOT - Plany wakacyjne - bardzo dzieciowo-. 11.04.12, 16:34
      Ewentualnie jakieś fajne pola namiotowe nad wodą, nie koniecznie nad morzem. Ważne aby były tanie pola namiotowe ale z placem zabaw i jakimś namiocikiem gdzie grałby tv z bajkami dla dzieci, blisko wody ewentualnie z innymi atrakcjami w razie trzydniowego deszczu typu basen lub sale zabaw z całodobowym karnetem czy kinem niedaleko.

Pytam o takie większe pola namiotowe z zapleczem sanitarnym i miłą atmosferą pomimo dużej ilości ludzi. Zależy mi na tanim polu namiotowym aby nie było tam zbyt "snobistycznie" - czyli aby większość nie patrzyła na mnie jak na dziwaka, kiedy próbuję porozmawiać z ludźmi - dlatego chcę tanie pola namiotowe.

Nad morzem upatrzyłam sobie trzy pola namiotowe w Chłapowie. Jak nie znajdę niczego bliżej to tam pojadę. Wózka dziecinnego już nie używamy więc schody mnie nie przerażają. Czy znacie takie miejsca. Dużo rodzin z dziećmi blisko większych miast a jednocześnie tanio jak na dana okolicę?

Dwa lata temu byłam w Dębkach na polu Leśnym. Polecam: świetna atmosfera ludzie otwarci - życzliwa i pomocna obsługa, było z kim porozmawiać, Jedyny mankament to, aby dojść do morza 400 m, trzeba było ponad trzy godziny iść bo dzieci musiały wejść na każdy żetonojad ... jak najmniej tego badziewia ... dlatego chciałabym jakieś pole z lepszym dostępem do wody ( może byc tez jezioro) a za to dalszym dostępem do deptaków typu jarmarki itp.
      jesteśmy zmotoryzowani, więc w razie niepogody możemy podjechać sobie do sąsiedniego większego miasta.

znacie takie miejsca? - osoby patrzące z góry na tych co wypoczywają w namiotach proszę o niewypowiadanie się pod moim wątkiem

pozdrawiam

Agata
    • anika772 Re: Plany wakacyjne - bardzo dzieciowo. 11.04.12, 20:19
      Panorama Morska w Jarosławcu?
    • lukas.2004 Re: Plany wakacyjne - bardzo dzieciowo. 11.04.12, 21:02
      Jeśli ma być co robić w razie niepogody, to raczej większa miejscowość. Ja zawsze polecam Kołobrzeg. Można tam wynająć w mieście jakieś mieszkanie w miarę przyzwoitych pieniądzach. Niestety mieszkania przy plaży są już dość drogie.
      W razie kiepskiej pogody - park linowy, basen, kino, ścieżki rowerowe w parku uzdrowiskowym, muzeum Wojska Polskiego, latarnia, wesołe miasteczko, deptaki, i jarmarki na deptakach smile. Ogólnie samo miasto jest bardzo ładne, zadbadne i przyjemne.
      Jak macie choruski, to warto postarać się o skierowanie na zabiegi sanatoryjne dla dzieci - takie ambulatoryjne, dla dochodzących można załatwić bez problemu w wybranym dla siebie terminie (z NFZ oczywiście).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka