Dodaj do ulubionych

Koniec z depilacją nóg- mam dość !!!

09.07.12, 10:46
Czy któraś z was się zbuntowała smile Czy wszystkie ślepo podążają za odgórnym nakazem, że tak trzeba, że wszędzie ma być gładziutko. Dlaczego dałyśmy się w to wpakować, kiedyś kobiety miały luz pod tym względem .Depilujecie gęste, ale cienkie i jasne włosy na udach , czy takie mogą zostać wink Dlaczego jest wymóg gładkich nóg, a ręce już mogą porastać włosy? Czy dziewczyna ,która pokaże się na plaży z porośniętymi jasnym włosami udami wzbudzi sensację i obrzydzenie ? A co na to feministki ? wink
Obserwuj wątek
    • platki_sniadaniowe Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 10:52
      Skoro Ci nie odpowiada depilacja to olej to
      będziesz wyglądać jak włochata małpka, najwyżej parę osób Cie obgada, może ktoś założy wątek na forum
      ale jak to mówią- nic na siłę, Ty masz czuc sie dobrze

osobiście sie depiluję bo nie cierpię wlosów na nogach, udach czy pod pachami
      • sundry Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 10:54
        Blondynka z cienkimi i jasnymi włosami raczej nigdy nie będzie wyglądać jak włochata małpka, a obgadujący chyba w lupę się będą musieli wcześniej zaopatrzyć.
        • ciociacesia widac te włosy na łydach, widac 11.07.12, 11:23
          jasne i cienkie ale widac i bez lupy. ja stosuje zasade ze jak mam spodenki to włosy moga ze byc, ale do spódnicy gole, choc nie lubie
          • zuwka Re: widac te włosy na łydach, widac 11.07.12, 20:28
            są takie osobniki, że i pod lupą nie zobaczysz włosa. Albo z wielkim trudem. zapewniam big_grin ja nie mam ani na nogach, ani na rękach i brwi też prawie nie mam tongue_out
            • ciociacesia cool 13.07.12, 21:03
              uwielbiam ludzi bez brwi
              ja mam jasne na łydach, ale widac je jak ktos sie przyyjzy, bez lupy
            • maja2005 Re: widac te włosy na łydach, widac 21.07.12, 22:43
              Rozumiem, że skorzystałaś z promocji, która była z tym takim czerwonym wink) dużo zdrówka i niesłabnącego poczucia humoru.

Mnie już promocja nie obejmuje, ale korzystałam z niej kilka lat temu - skutecznie pomogła.
            • josef_to_ja Re: widac te włosy na łydach, widac 03.08.12, 12:44
              Ja jako dziecko brwi praktycznie nie miałem.
          • josef_to_ja Re: widac te włosy na łydach, widac 02.08.12, 11:22
            A dlaczego tak, że jak spodenki to włoski mogą być, jak spódniczka to już nie? tongue_out
            • ciociacesia nie wiem 02.08.12, 13:17
              tak se wymysliłam tongue_out
              przy spodenkach blond włoski cienkie nie raza az tak jak przy sukience. mnie w kazdym razie
              • josef_to_ja Re: nie wiem 02.08.12, 13:55
                Szorty i włoski na udach to dla mnie ładne połączenie, to uroczo wygląda. Może i jestem fetyszystą, ale podoba mi się jak kobieta ma nogi ogolone do kolan.
                • notoczo Re: nie wiem 10.03.13, 22:06
                  JA tak mam big_grin
    • gku25 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 10:52
      Ud i rąk nie golę, łydki zawsze. Ale mam raczej cieniutkie i jasne włosy.
    • marzeka1 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 10:52
      W sumie mam to szczęście, ze powyżej kolan nie bardzo co miałabym golić, ale za to golę ręce big_grin
      I w sumie to nie tyle kwestia wmówienia, co wygody - dla mnie; za to zupełnie nie przemawia do mnie totalna depilacja intymna, a są takie głosy, że "jak to, trzeba do zera" big_grin
      • andaba Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 10:55
        Znajdź sobie wątek o depilacji 11-latki, to sie dowiesz, że każdemu facetowi na twój widok opadnie.

• nowi-jka Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 10:57
        wg mnie trzeba do zera
        jak mozna miec okres i jakies włosy tam - chyba musiałabym w wanie przesiedziec te kilak dni
        • lola211 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:00
          Normalnie.
          Wystarczy uzywac tamponów.
          • nowi-jka Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 12:36
            mimo tamponów ble
          • maitresse.d.un.francais Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 14.07.12, 17:49
            Normalnie.
            Wystarczy uzywac tamponów.

A wręcz podpasek.
        • platki_sniadaniowe Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:04
          mi tak zupełnie do zera to sie jakoś z pedofilią kojarzy
          • jolunia01 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 13:29
            platki_sniadaniowe napisała:

> mi tak zupełnie do zera to sie jakoś z pedofilią kojarzy

Ha, ha, ha, masz szczęście, że duch_mariana tego nie czyta. On preferuje własnie takie.
          • ga-ti Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 10.07.12, 16:36
            platki_sniadaniowe napisała:

> mi tak zupełnie do zera to sie jakoś z pedofilią kojarzy

Mnie też. Jak moja 4-latka uncertain Myślałam, że tylko ja jedna taka dziwna jestem wink
            • koza_w_rajtuzach Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 10.07.12, 17:56
              Mój mąż też tak uważa. Twierdzi, że nie jest pedofilem, żeby mu się coś takiego miało podobać.
              • zuwka Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 11.07.12, 20:35
                De gustibus non est disputandum smile
                jak się znajdą takie co lubią na łyso, i tacy co to preferują...
                • janznepomuka Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 13.07.12, 13:38
                  Są też tacy, co wolą owce od kobiet, jak pisał mistrz w okresie swojej najlepszej twórczości...
            • malam74 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 17.07.12, 18:33
              Nie jesteś dziwna smile Mój kolega mówi, że jakby poznał laskę, która byłaby na zero wygolona, to dałby jej flamaster, żeby sobie coś domalowała big_grin Widocznie niektórzy faceci też mają dziwne skojarzenia wink
              • josef_to_ja Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 05.09.12, 12:29
                Kolega ma dobry gust.
          • drzewachmuryziemia Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 05.09.12, 22:37
            mi tez. poza tym mam tak wrazliwa skóre, ze mnie to po prostu piecze, robia mi sie krostki. tak wiec przycinam na krótko i golę tylko po bokach i mam to w dupie. na rękach na szczescie nie mam włosów, ale za to nogi całe muszę golic i wku...a mnie to.
            • josef_to_ja Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 06.09.12, 11:45
              Plus dla Ciebie. Oby więcej takich kobiet. Ale pewnie wygolone na zero przeważają. sad
      • micha11 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:09
        A co ma depilacja łydek czy rąk do wygody? Przecież to chyba nie ma znaczenia ? Rozumiem argument wygody i higieny jeśli chodzi o sfery intymne , ale łydki?
        • asia_i_p Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 10.07.12, 21:50
          Łydki depiluję z przyczyn estetycznych, ręce też - ale praktyczne korzyści przy depilacji rąk też widzę - mogę nosić zegarek na bransoletce nie cierpiąc.
          • notoczo Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 10.03.13, 22:10
            o w morde! to musisz miec niezly zarost. ja moglabym nosic branzoletki od nadgarstka po pache i nic by mnie nie ciagnelo. taki plus krotkich, cienkich blond wloskow.
      • josef_to_ja Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 05.09.12, 12:28
        Też na zero do mnie nie przemawia. wink
      • przeciwcialo Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 10.03.13, 12:45
        Golenie rąk to już kompletna bzdura, już prędzej wosk jak ktos musi.
    • edelstein Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 10:57
      Wlosy hoduje tylko na glowie i wcale sie nie buntuje,duzo gorszy bylby przymus bycia wszedzie zarosnietym.U facetow toleruje wlosy na glowie,rekach i nogach.
      • rosapulchra-0 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:07
        O, to tak jak ja big_grin z tą tolerancją u chłopa ofkors big_grin
      • caroninka Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 02.08.12, 11:20
        Mam podobnie, z tym ze depiluje lydki, od wielkiego dzwonu, bo mam to szczescie, niewidocznego owlosienia na nogach czy rekach. Nie przeszkadza mi absolutnie,normalne owlosienie rak, ale jednak najestetyczniej, to wlosy wygladaja na glowie.
        • josef_to_ja Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 05.09.12, 13:17
          Wygolone na łyso ręce akurat za dobrze nie wyglądają.
    • annajustyna Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 10:57
      Zrobilam tak i gole sie od 9 lat co drugi dzien. Szkoda czasu i atlasu!
      • platki_sniadaniowe Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:03
        ale co zrobiłaś? przeciez sie golisz co 2 dzień
        • annajustyna Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:43
          Przestalam sie depilowac! Trwalo to u mnie przynajmniej 30 minut i bylo bolesne,. wloski i tak odrastaly szybciej niz po tygodniu i jeszcze wrastaly sad. A teraz czuje sie wolnym czlowiekiem! 5 minut i gotowe!
    • rosapulchra-0 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:06
      Nigdy nie depilowałam nóg, ale tylko dlatego, że w ogóle nie było czego depilować. Zszokowałam się kiedyś, czytając na tym forum, że dziewczynie włosy rosną na udach. Dla mnie to jak zjawisko jest. I bardzo współczuję tym, które muszą o depilacji nóg pamiętać.
      • maitresse.d.un.francais Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 14.07.12, 17:50
        Zszokowałam się kiedyś, czytając na tym forum, że dziewczynie włosy rosną na udach.

Bo przedtem o tym nie wiedziałaś? No nie udawaj.
        • nangaparbat3 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 15.07.12, 20:53
          Ja tez nie wiedziałam.
          • angazetka Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 15.07.12, 21:38
            Przeca człowiek ma wlosy wszędzie, z wyjątkiem podeszew stóp i wnętrza dłoni smile
            • nangaparbat3 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 15.07.12, 21:46
              ale to naprawde czasem trzeba lupki
    • viewiorka Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:09
      Ja ud nie golę. Mam jasne włoski (na udach) i nie wyglądam jak włochata małpka. Za to łydki i pachy obowiązkowo. Na bikini zafundowałam sobie laser.
    • katia.seitz Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:28
      Ud i rąk nie golę, mam delikatne, jasne włosy. Nikt się na mnie nie patrzy jak na włochatą małpkę, bez obaw smile
      • niutaki Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:39
        Ja gole lydki, pachy i bikini, dla siebie, bo lubie nie miec wlosow. Corka (10 lat) od jakiegos czasu korzysta z depilacji woskiem i jest zachwycona, pachy i lydki - gladziutkie, bez podraznien, normalnie jej zazdraszczamwink
        • annajustyna Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:44
          Ja to bym chyba depilacji pach woskiem nie przezzyla ...Przy linii bikini to mi krew zywa poszla sad.
          • niutaki Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 12:00
            Ojaa, masakra, mnie kiedys kosmetyczka tez zalatwila na szaro, pache mi tak zrobila, ze tydzien chodzilam jak z arbuzembig_grin Corka od poczatku tylko woskiem ma depilowane i skora jej sie super przyzwyczaila, po pierwszym razie minimalne zaczerwienie. Teraz juz sama sie dopomina kiedy ja umowie na depilacje, takze jest ok.
            • szanowna_altorka Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 14.07.12, 17:17
              o, i nikt się nie zbulwersował, że depilujesz dziesięciolatkę big_grin
              • niutaki Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 16.07.12, 01:45
                a bo bulwersowaly sie jak szukalam metodybig_grin

Dyplomata - człowiek, który potrafi powiedzieć spie...j w taki sposób, że poczujesz dreszczyk emocji na myśl o czekającej cię wyprawie.
                • malam74 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 17.07.12, 18:40
                  Hihihihi Moja zaczęła się golić tak między 11-12r. życia. Nie chciałam początkowo się zgodzić, ale musiałam przyznać jej rację, bo włosy miała wielkie i jej wstyd było. Bez sensu dziecko w kompleksy wpędzać... Wszystko zależy od dziecka, jak szybko zaczyna dojrzewać itd. 10latka 10latce nierówna.
                  • tapatik Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 22.08.12, 07:53
                    malam74 napisała:

> Hihihihi Moja zaczęła się golić tak między 11-12r. życia. Nie chciałam początkowo się zgodzić,
                    > ale musiałam przyznać jej rację, bo włosy miała wielkie i jej wstyd było.
                    > Bez sensu dziecko w kompleksy wpędzać... Wszystko zależy od dziecka,
                    > jak szybko zaczyna dojrzewać itd. 10latka 10latce nierówna.

Kto Ją wpędza w kompleksy?
                    Kto Ją nauczył, że owłosienie poza głową to wstyd?
            • tapatik Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 22.08.12, 07:51
              niutaki napisała:

> Corka od poczatku tylko woskiem ma depilowane i skora jej sie super przyzwyczaila,
              > po pierwszym razie minimalne zaczerwienie. Teraz juz sama sie dopomina kiedy ja
              > umowie na depilacje, takze jest ok.

Kto Twojej córce powiedział, że ma się depilować?
        • mallina Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 15.07.12, 20:18
          to 10latka miala juz az taki zarost na lydkach i pod pachami, ze depilacji potrzebowala?, pytam raczej jako ktos zaskoczonywink
          • niutaki Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 16.07.12, 01:44
            no ma tam wlosy, ktore powoduja u niej dyskomfort, wiec depiluje, to byla jej prosba, ja tylko pomoglam znalezc metode i osobe depilujaca.
    • girl.anachronism Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:41
      Skoro ja się nie buntuję (bo nie ma przeciwko czemu) to według Ciebie ślepo podążam za odgórnym nakazem? Śmieszne podejście wink
      Depiluję nogi oraz inne miejsca na ciele, ponieważ nie podoba mi się owłosienie w tychże miejscach. Nie potrzebuję luzu w tej materii, bo depilacja to mój świadomy wybór i dbam przede wszystkim o swój osobisty komfort i dobre samopoczucie.
      I nie, nikt nie wzbudza we mnie obrzydzenia jeśli ma na nogach trochę włosów wink
      • annajustyna Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 11:44
        Ale tylko troche, bo ja duzo, to ble!
    • azomim Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 12:28
      Mam w bliskim otoczeniu kobietę, która depilacji/golenia nie uznaje. Nie są to na tyle bliskie relacje, bym mogła zapytać, co nią kieruje, a bardzo ciekawa jestemwink
      Nie depiluje ani nóg, ani pach, reszty nie widziałamwink ale zapewne też nie.

Ad rem:
      Też mam dość, najchętniej laserowo usunęłabym włosy z całego ciała, poza głową.
      Ale nie stać mnie póki co, więc męczę się z golarką, bo o ile depilacja nóg ma dla mnie właściwie tylko estetyczne znaczenie, to pachy, albo bikini z włosami- dla mnie niehigieniczneuncertain
      • tibarngirl Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 02.08.12, 11:01
        Niektórymi na pewno kieruje wygoda. Jeśli jest to zabieg który - niezależnie czego się użyje - powoduje podrażnienia, wrastanie włosów, zapalenie mieszków włosowych, zaczerwienienia skóry, włosy nigdy nie usuwają się dokładnie (na tyle, żeby tą część ciała pokazać publicznie, jak nogi np), a efekt utrzymuje się może z dzień, góra dwa to depilacja jest katorgą, niewartą świeczki, bo i tak nie osiąga się żadnych zadowalających rezultatów. Są takie kobiety, dla których najlepiej było nie stosować żadnej depilacji, bo zawsze muszą wybierać między podrażnioną skórą a taką, która i tak nie jest gładka. Ale cóż, wiadomo, że nastawienie do tych, którzy odstają jest takie, jakie jest. Dlatego po prostu nie noszę spódnic ani bluzek bez rękawów jeżeli akurat mi ten zabieg nie wyjdzie i do tego są problemy ze skórą.
        • josef_to_ja Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 05.09.12, 12:19
          Ja uważam, że kobiety powinny się kierować własną wygodą, a nie zastanawiam się tym czy przypadkiem innych nie zszokują. wink
    • deelandra Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 12:43
      golę tylko łydki (no i pachy i picz), uda i ręce zostawiam w spokoju, mam rzadkie i jasne włosy i jeszcze na łeb nie upadłam
    • kocianna Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 13:00
      Ud nie golę. Łydki, pachy i bikini tylko jak ktoś ma to oglądać (latem stale, w zimie przed basenem albo widzianką z mężem).
      • josef_to_ja Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 05.09.12, 12:20
        A podobno kobiety golą się dla siebie, a nie dla innych. wink
    • sokhna Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 13:35
      Jak masz dosc to idz na leaser.
      Ja sie juz w polowie wylaserowalam, jeszcze druga polowa, ale to zaczne jesienia. Rewelacyjna sprawa. Dla mnie oprocz glowy wszystko musi byc lyse i gladkie smile
      • niutaki Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 13:41
        Ja bym chciala sie wylaserowac, niestety to na razie zabieg nie na moja kieszen, no i slyszalam ze lepsze efekty sa u brunetek, prawda to?
        • sokhna Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 13:45
          Ogolnie im jasniejsza karnacja i ciemniejsze wlosy tym lepiej. Ogolnie efekt koncowy taki sam, moze w jednym przypadku potrzeba wiecej zabiegow niz w drugim, ale to indywidualna sprawa.
    • chipsi Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 09.07.12, 13:37
      Łydki depiluję, ud nie muszę, za to ręce mam jak małpa więc traktuję kremem depilującym. Pachy oczywiście też golę. Za to zbuntowałam się i chwilowo chodzę zarośnięta tu i ówdzie... Czego bym nie użyła kończy się wysypką w TYM miejscu. Mężowi na razie nic nie odpadło wink
    • mnb0 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 10.07.12, 13:17
      Tylko wlochate brunetki musza golic uda. Fuj, jak to musi drapac, jak odrosnie.
      • girl.anachronism Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 10.07.12, 13:49
        Jestem brunetką, golę uda, ale nie wiem co Twoim zdaniem ma tam drapać big_grin Przecież te włoski są miękkie, to nie jest szczecina równa męskiemu zarostowi...
    • ga-ti Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 10.07.12, 16:48
      Łydki golę systematycznie, zwłaszcza latem, czasem sięgnę po depilator elektryczny, ale mnie to ciągle boli, a i czasu więcej trzeba i nogi mam czerwone przez kilka godzin. Uda rzadziej, gdy idę na basen, nad morze, a włoski na udach rosną mi głównie od wewnętrznej strony, góry z jasnymi włoskami nie ruszam. Pachy regularnie latem i zimą. Intymnie mniej regularnie i nie do zera smile
      I szczerze zazdroszczę tym bezwłoskowym.
      A mój tata ciągle się dziwi, po co ja te nogi golę, przecież włoski na nogach są bardzo fajne wink
    • koza_w_rajtuzach Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 10.07.12, 17:58
      No cóż, też mnie ta depilacja wkurza, choć dużo do depilowania nie mam. Pod paszkami praktycznie w ogóle nie zarastam, na rękach praktycznie niczego nie mam i choć jestem brunetką z ciemną karnacją, to włoski mam tam jasne i niewidoczne, muszę depilować tylko nogi poniżej kolan. Ale co mnie wkurza, to to, że muszę depilować się co tydzień, bo wiecznie coś tam mi odrasta. Nie wiem czemu tak często.
    • drinkit Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 10.07.12, 21:04
      • drinkit Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 10.07.12, 21:06
        Jestem feministką i golę nogi, pachy i bikini. Nie uważam żeby feminizm był powodem do zapuszczenia się. U facetów także preferuję podcięcie wszelkich bobrów, etc.
    • glagonia Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 10.07.12, 22:27
      Ja można powiedzieć że się czasem buntuję i jak mi się nie chce, to nie depiluję. Na szczęście jestem blondynką, więc włosy w miarę jasne - depiluję więc tylko łydki, pachy a "tam" już sobie odpuściłam, bo boli jak odrasta.
      Mam to gdzieś, co pomyślą ludzie - dopóki mężowi się podobam wink
      • ledzeppelin3 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 11.07.12, 09:57
        Wolność polega na tym, zeby nie przejmować się opinia innych i robic to co naprawdę nam pasuje
        ja nie jestem wolna, dałam się zmanipulowac i depiluję. Już nie umiałabym nie depilować. Chyba że mi się jeszcze umysł otworzy.
    • ciociacesia uda???? 11.07.12, 11:21
      nie mów ze depilujesz uda?
      łydy to jeszcze jakos tam rozumiem, ale co niby uda tez trzeba?
      • gryzelda71 Re: uda???? 11.07.12, 11:45
        jak masz ciemne i bujne owłosienie to też.Śmiesznie wyglada gładka łydka i owłosione udko.Na basenie np.
      • jola-kotka Re: uda???? 12.07.12, 02:31
        ciociacesia napisała:

> nie mów ze depilujesz uda?
        > łydy to jeszcze jakos tam rozumiem, ale co niby uda tez trzeba?

Jak sa tam wlosy to trzeba,mini spodnica wydepilowane lydki i nie wydepilowane uda?
        troche brzydko to wyglada.
    • gagunia Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 11.07.12, 19:47
      Ja używam maszynki codziennie wieczorem - przez 365 dni w roku. Chyba, ze jestem chora, to nie zawsze mam siłę.
      Kiedyś moja koleżanką podniosła nogawkę spodni, a tam chaszcze. Pytam czy się nie depiluje, a ona, że jej chłopak wyjechał na tydzień, więc po co?
      A dla mnie nie ma znaczenia - czy miałam faceta czy nie, czy mąż jest w domu czy wyjechał, czy spędzam weekend z dzieckiem - golarki używam i już. Jest to upierdliwe, ale owłosienie wszelakie mi przeszkadza.
      • fifcowa Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 11.07.12, 20:00
        Nie depilujem, a wlosy nan ogach mam ldugie i krecone
        na udach ih nie mam-bo nie uleglam modzie i tam ich nie golilam
        corka mam oje wlosy, ldatego nie namowie jej na golenie, bo przeZ cale zycie bedzie miala udrękesad
      • przeciwcialo Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 11.07.12, 20:17
        Masakra jakaś golic nogo codziennie.
        Ciesze się że mnie wystarcza przejażdżka depilatorem elektrycznym raz na dwa tygodnie.
      • maitresse.d.un.francais Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 14.07.12, 17:54
        Kiedyś moja koleżanką podniosła nogawkę spodni, a tam chaszcze. Pytam czy się nie depiluje, a ona, że jej chłopak wyjechał na tydzień, więc po co?

To nie ja byłam? Latem golę łydki co kilka dni, zimą dopiero jak mnie wkurzą. Całe nogi raz na parę miesięcy, chyba że na basen.

Pachy golę, owszem. Depilatora nie używam, przy mojej ilości włosów trwałoby to pół dnia.

• marghe_72 Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 11.07.12, 20:18
      mam w nosie wymogi.
      Po prostu nie podobają mi się moje własne owłosione nogi

i mi się rymło big_grin
    • man_po_prostu_man Bierzcie przykład z kobiet arabskich! 11.07.12, 20:21
      Są wydepilowane WSZĘDZIE, zadbane i higieniczne, z gładziutką skórą. Polkom niestety wystarcza strój zewnętrzny. Aż strach odchylić te ciuszki żeby się w buszu nie zgubić. Całusy.
      • maitresse.d.un.francais Sam se bierz i chodź w burce 14.07.12, 17:54
        palancie
      • maritt.g Re: Bierzcie przykład z kobiet arabskich! 16.07.12, 14:15
        Kobiety arabskie depilują nawet takie tycie włoski na palcach rąk i nóg.
        Niedługo u nas wszyscy zwariują i będą sprawdzać pod lupą, czy ich przypadkiem tam nie ma. A jak są - to fuj!
      • mirabillie Re: Bierzcie przykład z kobiet arabskich! 20.07.12, 15:04
        A ty, czy jestes czysciutki, gladziutki ????
        40 lat temu, moja kolezanka golila sie, bo jej chlopak lubil kobiety BEZ owlosienia ,ale on byl owlosiony. no , to im tak odpowiadalo...
        jezeli mozecie, to lazer albo elektryczna depilacja przez lekarza dermatologa jest alternatywa na zyletki itp.
        • mirabillie Re: Bierzcie przykład z kobiet arabskich! 21.07.12, 09:43
          Napisalam przez LEKARZA dermatologa, bo to tez nalezy do ICH specjalnosci, albo da adres tego co to , np. kobiety z zarostem na policzkach , itp. moga skonczyc z tym korzystajac z definitywnej depilacji ( elektrycznej dla kazdego koloru owlosienia albo lazerem , jesli maja ciemne ).
      • mamand Re: Bierz przykład z mężczyzn arabskich! 31.07.12, 13:58
        man_po_prostu_man napisał:
        ......

są obrzezani - zadbani i higieniczni

Polakom niestety wystarcza strój zewnętrzny. Aż strach odchylić te ciuszki bo tam niedomyta mastka.
        Całusy.
    • pieciogwiazdkowa Re: Koniec z depilacją nóg- mam dość !!! 11.07.12, 20:23
      Z przyjemnością pakuję się w coś dzięki czemu czuję się świeżo, a wydepilowane nogi, pachy i pachwiny zdecydowanie w tym pomagają tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka