gku25 Re: Ulubione ciuchy 20.10.12, 16:04 Converse'y, Martensy. Biodrówki z prostymi nogawkami. Bluzy takie co to jedno ramię odsłaniają, widać też kawałek brzucha, pod spód wkładam koszulkę na ramiączkach. Staniki wzorzyste, majtki różnie. Skarpetki kolorowe w śmieszne wzorki. Arafatki i chusty z motywem american flag. Od czasu do czasu koturny, mam kilkanaście par, legginsy, bardzo krótkie spódniczka. Bluzki różne, bywa że sweterki, czasem biała koszula, górne guziki oczywiście porozpinane Na wierzch obcisła nibyskórzana marynarka z futrzanym kołnierzem. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Ulubione ciuchy 20.10.12, 21:59 Spodnie sztruksowe. Dżinsy bootcut albo nawet lekko dzwonowate (mogę zapomnieć, że mam łydki, a jest o czym zapominać ). Bluzki koszulowe z krótkim rękawem, cienkie płótno. Spódnice po kostkę, cienkie płótno, dość obszerne. Tuniki typu indyjskiego. Sztruksowe marynarki. Dżinsowe też, ale typ marynarka nie katana. Kurtki o kroju militarnym, z czterema kieszeniami. Swetry zapinane (raczej niż przez głowę). Koraliki modułowe. Buty na płaskim obcasie - najlepiej czerwone albo naturalna skóra. Torebki listonoszki albo dziwactwa typu własnoręcznie robiona na szydełku czy w różyczki. Ostatnio polubiłam sukienki krótkie (jak dla mnie kurtka krótka jest po kolana), ale raczej wiskoza albo płótno niż dżersej, bo do dżerseju nie mam figury. Z kolorów gama jesienna (bordo, camel, rudy, pomarańcz, trochę beżu), trawiasta zieleń, ciemny turkus. Ostatnio także czerń + kremowy i trochę czerwieni, ale wtedy kroje bardziej "poważne" - spodnie w kant, spódnice ołówkowe, trencz. Kochałam kiedyś kapelusze, głównie na lato, słomiane, i kaszkiety na jesień, ale ostatnio nie wyglądam w tym jakoś najlepiej, chyba za bardzo pyzata się zrobiłam albo trafiłam na taki wiek, że mnie postarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Ulubione ciuchy 20.10.12, 22:02 Sukienka krótka nie kurtka jest po kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Ulubione ciuchy 21.10.12, 18:24 Najbardziej lubię: spodnie rurki (tylko takie noszę), torebki na długim pasku, tshirty albo obcisłe topy, marynarki, luźne swetry, luźne płaszcze, przeźroczystości, trochę koronki oraz skórę w ogóle, skórzane kurtki, ciężkie buty (ale żadne glany!), kolor czarny Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Ulubione ciuchy 21.10.12, 19:03 A jakie to są ciężkie buty, które nie są glanami? Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Ulubione ciuchy 21.10.12, 19:14 worker boots, motor boots, creepersy, albo jakieś inne na traktorze, ale raczej w kobiecym fasonie, albo takie, jakie wkleiła hellulah, mam nadzieję, że zaspokoiłam twoją ciekawość. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Ulubione ciuchy 21.10.12, 19:11 - sukienki - ołówkowe princesski i rozkloszowane w stylu lat 50' - spódnice maxi + skórzana kurtka - golfy cieńkie i dopasowane - spódnice ołówkowe i rozkloszowane i w zasadzie bombki też - nie cierpię tylko takich wąskich i potem na dole z falbanką - tulipan to się chyba nazywa? - generalnie wszystko co jest ultra kobiece i jednocześnie nie pańciowate, ani nie zdzirowate - prostota, umiar czyli mniej znaczy więcej - ostatnio sukienki z baskinką - no i oficerki - bez zbędnych ozdubek, cicików, swiecidełek, tysiąca klamerek, sprzączek itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś