Dodaj do ulubionych

Podobnie chyba zaczynał się nazizm

19.02.13, 19:47
jako ideologia.
Na teorii że Żydzi i inni nie aryjczycy mają specyficzną budowę czaszki. I że można ich dzięki pomiarom wyłuskać z prawdziwych aryjczyków.
Ksiądz twierdzi że dzieci urodzone dzięki procedurze IV mają specyficzny zbiór cech - klik

Tu cytat:
"Są tacy lekarze, którzy po pierwszym spojrzeniu na twarz dziecka, wiedzą już, że zostało poczęte z in vitro. Bo ma dotykową bruzdę, która jest charakterystyczna dla pewnego zespołu wad genetycznych".

Dlaczego Kościół pozwala na takie wystąpienia swoich przedstawicieli? Przecież to koszmar z punktu widzenia jakiekolwiek dbania o wizerunek organizacji i dobrą opinie tejże.

Ciekawe co będzie następne. Pomysł osobnych szkół? Jak daleko niektórzy przedstawiciele kościoła posuną się w tej mowie nienawiści.
Obserwuj wątek
    • paskudek1 Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 20:04
      ja się zastanawiam czemu naczelny gazety puścil taki tekst? No ale to jest Uważam Rze, więc czego się spodziewać, rzetelności?
    • intuicja77 Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 20:06
      przerażające.....
      koniec kk jest bliski.
      na własne życzenie
    • aurita Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 20:08
      Brak mi slow jak mozna tak atakowac dzieci poczete dzieki IVF: i to wszystko niby w imie milosci blizniego?
      Moge powiedziec to samo : ODPIER sie od mojego dziecka klecho bez zadnej bruzdy na mozgu sad
    • demonii.larua Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 20:11
      W sumie to zabrakło mi słów, żeby skomentować to bez wulgaryzmów... to jest po prostu straszne uncertain
      • bi_scotti Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 20:20
        Czekam na Schadenfreaude - mama tego nawiedzonego "specjalisty od in vitro" powinna swiat poinformowac publicznie, ze tak naprawde to on tez wlasnie tak poczety.
        Dopiero co byla historia z wegierskim neo-nazista i antysemita, ktory okazal sie byc zydowskiego pochodzenia - Historia i Natura to sa dosc zlosliwe i zaskakujace Kreaturki wink
        • arwena_11 Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 20:35
          Hitler też miał matkę żydówkę
          • bi_scotti Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 21:00
            arwena_11 napisała:

> Hitler też miał matkę żydówkę

Nie, nie to nie tak bylo - istnieje prawdopodobienstwo, ze jego ojciec urodzony jako illegitimate child mial ojca Zyda, bo jego matka (babka Adolfa, Maria) pracowala jako gospodyni u zamoznej zydowskiej rodziny w czasie gdy zaszla w ciaze. Ale to i tak nie czyniloby go prawowitym Zydem zgodnie z Prawem Mojzeszowym.
            • verdana Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 21:18
              Ale za to zgodnie z Ustawami Norymberskimi. No, nie do końca, bo byłby mieszańcem.
              Jednak prawdopodobnie to tylko legenda.
    • thegimel Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 20:20
      Kościół pozwala, a potem się dziwi, że ludzie uciekają. Kiedyś znałam mądrego księdza, który stwierdził, że zły kapłan więcej ludzi zniechęci od KK niż wszystkie laickie media razem wzięte.
    • croyance Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 20:47
      Koniec KK jest bliski.

Polecam to:

www.youtube.com/watch?v=aBIxvh5arcc
      • bi_scotti Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 20:53
        croyance napisała:

> Koniec KK jest bliski.
        >

From your lips to God's ears smile
    • koronka2012 Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 21:05
      koleś ma twarz zakochanego w sobie, natchnionego onanisty... po kimś takim nie spodziewam się przejawów intelektu
      • baltycki Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 21:09
        koronka2012 napisała:

> koleś ma twarz zakochanego w sobie, natchnionego onanisty... po kimś takim nie
        > spodziewam się przejawów intelektu

"Są tacy lekarze, którzy po pierwszym spojrzeniu na twarz dziecka, wiedzą już, że zostało poczęte z in vitro. Bo ma dotykową bruzdę, która jest charakterystyczna dla pewnego zespołu wad genetycznych".

Czym roznisz sie?
        • bi_scotti Baltycki, touché! n/t 19.02.13, 21:13
        • koronka2012 Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 22:06
          baltycki napisał:
          > Czym roznisz sie?

tym że ja wiem co to sarkazm, a koleś pisze serio?
    • totorotot Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 21:09
      Wiesz, ale to akurat może być prawda. Ja ze swojej strony słyszałam, że w podobny sposób rozpoznać można, która kobieta często ciągnie loda: robi jej się taka gulka na policzku.
      • nickbezznaczenia Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 21:16
        A onanizujący się mają zrośnięte palce. tongue_out
        • thegimel Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 21:17
          A rudzi są fałszywi. :p
        • heca7 Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 22:05
          nickbezznaczenia napisał(a):

> A onanizujący się mają zrośnięte palce. tongue_out
          Nieprawda , rosną włosy między palcami rąk smile Powiedz to w towarzystwie kolegów i obserwuj , który patrzy na swoje dłonie big_grin Działało na kolegów nastolatków big_grin suspicious
    • attiya Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 21:29
      ja pierd.lę sad
      • heca7 Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 22:01
        Kiedy wykładał Prawo Rzymskie na UW wiele lat temu wyglądał na normalnego. Pochodzi ze znanej , chyba lwowskiej rodziny prawników. Nawet pamiętam, że przez chwilę prowadzał się z jakąś dziewczyną (chyba nie była studentką albo była od nas dużo starsza).
        Kiedyś kiedy na jego zajęciach było głośno (ciasno na sali i tyle) powiedział do nas - i tak połowa z was wykruszy się po egzaminie z logiki...
        Innym razem wykazał się poczuciem humoru i zapytał czy wiemy co jest podstawowym obowiązkiem studenta? nauka! odpowiedzieliśmy grzecznie- nieprawda, czytanie tablic informacyjnych na wydziale- odparł de Berier. Miał rację , było nas wtedy ok 1000 osób na roku! To nie był kameralny wydział uncertain jak się czegoś sama nie dowiedziałaś to przepadłaś.
        Przykro , że ten skądinąd inteligentny człowiek takie rzeczy wypisuje.
        • tosterowa Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 22:18
          On od kilku lat wykłada na UJ, na jego wykłady waliły (walą?) tłumy, facet funkcjonował na wydziale jako inteligentny i z poczuciem humoru. Co to się z tymi ludźmi dzieje uncertain
          • szeera Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 22:36
            On nie przestał nagle być inteligentnym naukowcem. Nie plecie bzdur bo się na niczym nie zna. Po prostu cynicznie i obrzydliwie kłamie, doskonale zdając sobie sprawę z tego co robi. Czy to robi dla Kościoła, czy własnej kariery - co za różnica.
    • anorektycznazdzira Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 22:12
      Kiedyś stawali na rzęsach żeby wyrzucić poza nawias społeczeństwo dzieci "z nieprawego łoża", ganiali czarownice i ścinali heretyków. Jak widać brak im tradycyjnych sportów i nie dają ich sobie tak łatwo zabrać, cel sobie nowy znajdą... suspicious
      Gnoje.
      • lusitania2 Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 22:18
        anorektycznazdzira napisała:

> Gnoje.

nie obrażaj gnojów.
        To nie gnoje. To katolicki kler.
        • anorektycznazdzira Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 22:20
          Uuups, sorry drogie gnoje, fakt: jesteście przy KK równi goście.
          • totorotot Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 19.02.13, 22:30
            Kradnę
        • kozica111 Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 20.02.13, 06:36
          A czemu obrażasz wszystkich księży?Stosujesz odpowiedzialność zbiorowa?
    • princess_yo_yo Re: Nazizm zaczynał się podobnie jak rządy PO 19.02.13, 22:29
      aaaa, koniec swiata, zgadzam sie z jozkiem
    • bramanka protestujcie! piszcie maile! 19.02.13, 22:35
      f.lb@uj.edu.pl

to jest OFICJALNY mail ks prof na uj- jest kierownikiem prawa rzymskiego...

www.law.uj.edu.pl/users/kprz/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=5&Itemid=16
      osobiście mam wrażenie, razem z abdykacją papieża- że sa to początki końca tej sekty- niech chrzanią, wszyscy się od nich odwrócą...
      • aurita Re: protestujcie! piszcie maile! 20.02.13, 07:40
        napisalam!
    • soczek_bez_gazu Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 20.02.13, 02:38
      brnę właśnie przez ten wywiad z Uważam rze i przykuła moją uwagę jedna z odpowiedzi Franciszka Longchamps etc.:

Taki kompromis mieliśmy przy okazji ustawy aborcyjnej.

Mówiło się o swoistym kompromisie aborcyjnym z 1993 r., ale został on w znacznej części rozmontowany. I stale jest rozmiękczany. Mówienie dziś o kompromisie aborcyjnym w Polsce nie wydaje się zgodne z rzeczywistością.

Nie żebym się generalnie nie zgadzała z tym stwierdzeniem (chociaż raczej nie z tezą Franciszka Longchamps'a), ale co u diabła zdaniem KrK było w tym kompromisie w 1993 czego nie ma teraz? Miało być biurko dla księdza w każdym gabiniecie ginekologicznym czy jak?

• georgia241 Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 20.02.13, 05:38
      A nie ciekawi was jak rzekomo wygląda ta bruzda?
    • nabakier Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 20.02.13, 07:55
      To jest przykład polaryzacji w ramach polskiego kościoła. Facet swego czasu był nawet dorzeczny, znaczy- dało się z nim normalnie gadać. Wykłada prawo rzymskie na UW. Kilka tygodni temu prof. Monika Płatek pisała do niego list otwarty w sprawie takowej- że co mu się stało, z tymi jego obecnymi poglądami, bo naprawdę kiedyś był normalny.
      No i co się stało? Ano ta polaryzacja. Kompletnie szalona. To jest etap przez rozpadem, ostatni etap. Powiadam Wam- jak w Polsce pierd...lnie ten krk , to z ogromnym hukiem, większym, niż na zachodzie, bo tam się rozłaziło powoli. A my będziemy mieli widowisko z mszami, pochodniami, Terlikami itp.
      A druga strona polaryzacji, to proszę: były sekretarz abpa Życinskiego, który się właśnie wystawił na odstrzał, bo sprzyja gejom i lesbijkom, i c najważniejsze, wie, że Jezus żyje w niezgodzie z Pismem od 2000 lat. O, ten: KS. MIECZYSŁAW PUZEWICZ Lubie gościa smile
      Będzie widowisko
    • premeda Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 20.02.13, 08:30
      Znam księdza poczętego z IV (jakaś tam moja daleka rodzina) i wszyscy o tym wiedzieli. Kościół go przyjął w swoje szeregi, to tak źle chyba z tymi dziećmi nie jest. Na poważnie to coraz bardziej się boję co jeszcze wylezie.
    • edelstein Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 20.02.13, 08:41

Nic mnie w temacie KK juz nie zdziwi.
      KK zawsze wynalazl sobie jakuegos wroga teraz padlo na dzieci z in vitro.Bardzo zgodna ta wypowiedz z naukami Jezusa."Pozwolcie im przyjsc do mnie"o ile nie sa z IV.
      “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
      Autorem powyzszego zdania jest Moofka.
    • demonsbaby nazizm? 20.02.13, 08:46
      hmmm cały ten pseudo-naukowy bełkot ukierunkowany na lincz "poczętych nienaturalnie" brzmi jak sen wariata ... Ale to nie koniec prawda? Przecież jeszcze jedna pani prof.(?) czy tez nie ma tytułu naukowego(?), niejaka Pawłowska, wali wręcz swoistą ideologią na temat "kochających inaczej"? Jeszcze nikt się nie dosłuchał / doczytał/ dostrzegł teorii upośledzeń umysłowych / wad genetycznych i innych "szkodliwych" uszkodzeń w obrębie mózgu - dyskwalifikujących tą "zboczoną swołocz" z życia społecznego?

Ojcowie i matki takich nawiedzonych pomiotów powinni podlegać obowiązkowej sterylizacji w przeszłości, dziś taki stopień szk9odliwości w świecie nauki i jej rozpoznania byłby marginalny, ale na scenie tego kraju chyba być przestaje.
    • franczii Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 20.02.13, 08:53
      A jest gdzies ten wywiad dostepny w necie?
      • paskudek1 Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 20.02.13, 08:56
        a co franczii masz za niskie ciśnienie i chcesz sobie podnieść? smile
      • aurita Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 20.02.13, 09:09
        troche jest tu: wiadomosci.onet.pl/kraj/ks-prof-franciszek-longchamps-de-berier-zaplodnien,1,5417821,wiadomosc.html

ale ogolnie trzeba kupic "uwazam rze"...
    • franczii Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 20.02.13, 08:59
      No, jakas snieta chodze od ranabig_grin
      • paskudek1 Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 20.02.13, 09:06
        se koniaczek trzaśnij a nie głupoty czytać będziesz, mnie wystarczył cytat, i nikt mi nie wmówi ze wyrwany z kontekstu.
        • attiya Re: Podobnie chyba zaczynał się nazizm 20.02.13, 12:58
          a gdzie tam, znam takie osoby, które uparcie będą mi wmawiać, że wyrwane z kontekstu, że źle zrozumiałam, że jestem diabłem, bo śmiem przeciw kk coś bąknąć i takie tam
          i jak ktoś im pluje w twarz, to twierdzą, że deszcz pada uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka