Dodaj do ulubionych

Co dziś czytacie?

• thegimel Re: Co dziś czytacie? 24.03.13, 21:31
      Zaczęłam Agnieszki Turowskiej. O Agnieszce Osieckiej. Fajne, ani się nie obejrzałam, jak 100 stron poszło smile
    • na_pustyni Re: Co dziś czytacie? 24.03.13, 21:44
      Marcina Wrońskiego "Pogrom w przyszły wtorek", bardzo lubię cały cykl
    • joanna35 Re: Co dziś czytacie? 24.03.13, 22:04
      Gillian Flynn "Zaginiona dziewczyna"
    • nataliam2 Nowe oblicze Greya 24.03.13, 22:29
      Dziś skończyłam smile
      Cudowna książka. W weekend przeczytałam wszystkie 3 części.
      • roks30 Re: Nowe oblicze Greya 24.03.13, 22:58
        "Dziecięce koszmary" Lisy Gardner, baaardzo dobrze się czyta.
    • iziula1 Re: METRO 2034 Dmitry Glukhovsky 25.03.13, 00:07
      świat po tej książce i po METRO 2033 wygląda zupełnie inaczej...brr...
      • pina_colada88 Re: METRO 2034 Dmitry Glukhovsky 25.03.13, 00:44
        Wlaśnie skończyŁam książkę "Dzidek" Stefana Wrońskiego.
        Jutro zaczynam "Sekretne życie CeeCee Wilkes" Diane Chamberlain
        • roodolff Re: 25.03.13, 07:41
          Reportaże o outsiderach:
          "Vom Aussteigen und Ankommen: Besuche bei Menschen, die ein einfaches Leben wagen"
          Jan Grossarth
          i
          "10 pytań, na które nauka nie znalazła (jeszcze) odpowiedzi
          Przewodnik po naukowym buszu"
          Michael Hanlon
    • kodam3 Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 07:58
      "Tak blisko" Tammary Webber
    • default Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 08:19
      Robiłam ostatnio remanent w starych książkach mamy - i dlatego wczorajszy wieczór spędziłam z Polą Gojawiczyńską - "Rajska jabłoń" (wydanie z 1952 r,. przyjemnie pożółkłe).
      Dość przygnębiające jak na niedzielny wieczór, ale dobrze się czyta.
      Znalazłam też książki mojego dzieciństwa: "Puch - kot nad koty", "Finek", "Przez różową szybkę" - kto wie, może wyczerpana przedświąteczną bieganiną, wezmę się i za to smile
      • thegimel Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 21:43
        Grabowski był świetny, trzymam moje książki i mam nadzieję, że uda się syna zarazić. smile
    • guderianka Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 10:04
      Skończyłam wczoraj wieczorem "Kobieta ze śniegu", autor Leena Lehtolainen
      • gaskama Zawsze i namiętnie kryminały. 25.03.13, 10:30
        Właśnie skończyłam "Granice" Lizy Marklund i zaczęłam Jo Nesbo "Pancerne serce".
    • to_ja_tola Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 10:32
      nie wiem czy powinnam pisać?W końcu ematki czytają tylko literaturę naukową i z "wyższej półki" big_grin
      Ja czytam 3 cz.pewnej trylogii.Bo mam ochotę...i tyle.
    • kiniox Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 13:50
      Babcia na jabłoni i Miasteczko Mamoko
    • mamameg Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 14:56
      "Arabska zona" Tanya Valko
    • volta2 Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 18:47
      a ja mam grochów stasiuka
    • ira_07 Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 19:11
      III tom Millennium. Ale powoli mi idzie, poprzednie części były lepsze, więc przegryzam "Gottland" wink
      • joanna.pio Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 20:37
        Ja nie dałam rady III części, albo już miałam przesyt, albo taka słaba w porównaniu do I i II.
        • thegimel Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 21:44
          Ja się właśnie do drugiego tomu zabieramsmile
          • roks30 Re: Co dziś czytacie? 26.03.13, 11:24
            I tom Millenium moim zdaniem najlepszy, bo typowy kryminał. W II i III zrobiła się jakaś powieść szpiegowska i już mi tak nie podeszły, ale przeczytałam smile.
    • pszczolaasia Re: Co dziś czytacie? 26.03.13, 11:31
      na zmiane
      lackbergowa latarnika
      krajewskiego smierc w breslau.
    • 0mirka2 Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 10:19
      Kończę 4 tom "Rodziny Whiteoaków" - "Młody Renny". I mimo że na półce czeka 12 pozostałych tomów, chyba już ich nie ruszę... Długo kompletowałam tę sagę, mając nadzieję na świetną opowieść, ale niestety srodze się zawiodłam. Miała być uczta pełna ciekawych postaci, pięknych opisów kanadyjskiej dziewiczej przyrody, interesujących wydarzeń, a czytam papkę trudną do strawienia. I choć zdarzają się momenty w miarę dobre, to jednak zawód jest spory. sad
      • landora Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 10:57
        Naprawdę? A ja uwielbiam Rodzinę Whiteoaków, tylko chyba ostatnie 2 tomy już mnie męczyły. Adelina jest niesamowitą kobietą!
        • 0mirka2 Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 12:56
          Adelina wg mnie jest przede wszystkim tyranem. I przemądrzałą, nic sobie nie robiącą z uczuć innych babą. Irytuje mnie, nic na to nie poradzę. wink Dorosłych synów i córkę traktuje jak smarkaczy, wszyscy i wszystko muszą się podporządkować jej woli. Poza tym jej zachowanie w stosunku do innych ludzi też jest okropne. Oni wszyscy zresztą są nieprzekonujący i mało wiarygodni; zmieniają zapatrywania i zdanie z dnia na dzień, a nawet z minuty na minutę (i to często w ważnych kwestiach). Np. guwernantka Mary jest uosobieniem zła, dziwką, zerem niemalże, a za chwilę jest już dobrą partią dla dziedzica Jalny i świekra tuli ją w swych objęciach...
          Pamiętam serial, który leciał w latach 70 w telewizji i pamiętam, że bardzo mi się podobał, więc wydawało mi się, że książka będzie jeszcze lepsza. Być może zbyt tę sagę wyidealizowałam...

• landora Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 14:17
            Adelina jest zołzą, a Renny jest czarującym egoistą. Z resztą oni wszyscy tam maja fatalne charaktery. Mimo to jakoś nie mogę ich nie lubić wink
    • landora Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 10:49
      Terry Goodkind "Stone of tears", i tak, zdaję sobie sprawę, że to żadna literatura, ale wciąga wink
    • yenna_m Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 11:07
      nic! wink
      wczoraj skończyłąm trzeci tom "Igrzysk śmierci"

masssssakra
      wciąga toto jak bagno tongue_out
    • skubany_kotecek Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 12:25
      małe lisy
    • nabakier Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 13:07
      Podprowadził z półki syna:
      Eoin Coller, Artemis Fowl
      O wróżkach, gnomach, trollach itd, które mieszkają w podziemiu i ich konfrontacji z ludźmi. Czytadło smile
    • zona_mi Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 13:12
      https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-c7kYBfZf7KxbmVJr9D9Anu3VUH00coKTTq-dz3EQdKra_vfe
    • kocianna Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 08:27
      "Diplomacy" Kissingera, i historię przedśmiertnej ucieczki Lwa Tołstoja z domu, która nie pamiętam, jak się nazywa, ani kto napisał, ale jest fascynująca. Właśnie skończyłam "Drogę do Shangi-La".
    • kanagata Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 09:04
      J. Clavell "Gaijin", w oryginale
    • twoj_aniol_stroz Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 09:17
      "Listy starego diabła do młodego" Lewisa. Odświeżająco, bo odkryłam, że mi ktoś nie oddał po pożyczeniu, odkupiłam sobie i z marszu przeczytałam big_grin Wczoraj w wannie skończyłam smile
    • mazia14 Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 10:02
      "Ktoś we mnie" Sarah Waters smile
    • hanna_sty Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 10:14
      Ja przeczytałam - jednym tchem, bo bardzo fajnie się czyta "Towarzyszkę panienkę" Moniki Jaruzelskiej.
      Polecam na popołudnie.
      • kasia191273 Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 10:25
        Skończyłam 'Światu nie mamy czego zazdrościć'

książka zrobiła na mnie ogromne wrażenie, polecam, choć trudno to nazwać rozrywką

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka