thegimel Re: Co dziś czytacie? 24.03.13, 21:31 Zaczęłam Agnieszki Turowskiej. O Agnieszce Osieckiej. Fajne, ani się nie obejrzałam, jak 100 stron poszło Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Co dziś czytacie? 24.03.13, 21:44 Marcina Wrońskiego "Pogrom w przyszły wtorek", bardzo lubię cały cykl Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Co dziś czytacie? 24.03.13, 22:04 Gillian Flynn "Zaginiona dziewczyna" Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Nowe oblicze Greya 24.03.13, 22:29 Dziś skończyłam Cudowna książka. W weekend przeczytałam wszystkie 3 części. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Nowe oblicze Greya 24.03.13, 22:58 "Dziecięce koszmary" Lisy Gardner, baaardzo dobrze się czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: METRO 2034 Dmitry Glukhovsky 25.03.13, 00:07 świat po tej książce i po METRO 2033 wygląda zupełnie inaczej...brr... Odpowiedz Link Zgłoś
pina_colada88 Re: METRO 2034 Dmitry Glukhovsky 25.03.13, 00:44 Wlaśnie skończyŁam książkę "Dzidek" Stefana Wrońskiego. Jutro zaczynam "Sekretne życie CeeCee Wilkes" Diane Chamberlain Odpowiedz Link Zgłoś
roodolff Re: 25.03.13, 07:41 Reportaże o outsiderach: "Vom Aussteigen und Ankommen: Besuche bei Menschen, die ein einfaches Leben wagen" Jan Grossarth i "10 pytań, na które nauka nie znalazła (jeszcze) odpowiedzi Przewodnik po naukowym buszu" Michael Hanlon Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 08:19 Robiłam ostatnio remanent w starych książkach mamy - i dlatego wczorajszy wieczór spędziłam z Polą Gojawiczyńską - "Rajska jabłoń" (wydanie z 1952 r,. przyjemnie pożółkłe). Dość przygnębiające jak na niedzielny wieczór, ale dobrze się czyta. Znalazłam też książki mojego dzieciństwa: "Puch - kot nad koty", "Finek", "Przez różową szybkę" - kto wie, może wyczerpana przedświąteczną bieganiną, wezmę się i za to Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 21:43 Grabowski był świetny, trzymam moje książki i mam nadzieję, że uda się syna zarazić. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 10:04 Skończyłam wczoraj wieczorem "Kobieta ze śniegu", autor Leena Lehtolainen Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Zawsze i namiętnie kryminały. 25.03.13, 10:30 Właśnie skończyłam "Granice" Lizy Marklund i zaczęłam Jo Nesbo "Pancerne serce". Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 10:32 nie wiem czy powinnam pisać?W końcu ematki czytają tylko literaturę naukową i z "wyższej półki" Ja czytam 3 cz.pewnej trylogii.Bo mam ochotę...i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 13:50 Babcia na jabłoni i Miasteczko Mamoko Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 19:11 III tom Millennium. Ale powoli mi idzie, poprzednie części były lepsze, więc przegryzam "Gottland" Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 20:37 Ja nie dałam rady III części, albo już miałam przesyt, albo taka słaba w porównaniu do I i II. Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Co dziś czytacie? 25.03.13, 21:44 Ja się właśnie do drugiego tomu zabieram Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Co dziś czytacie? 26.03.13, 11:24 I tom Millenium moim zdaniem najlepszy, bo typowy kryminał. W II i III zrobiła się jakaś powieść szpiegowska i już mi tak nie podeszły, ale przeczytałam . Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Co dziś czytacie? 26.03.13, 11:31 na zmiane lackbergowa latarnika krajewskiego smierc w breslau. Odpowiedz Link Zgłoś
0mirka2 Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 10:19 Kończę 4 tom "Rodziny Whiteoaków" - "Młody Renny". I mimo że na półce czeka 12 pozostałych tomów, chyba już ich nie ruszę... Długo kompletowałam tę sagę, mając nadzieję na świetną opowieść, ale niestety srodze się zawiodłam. Miała być uczta pełna ciekawych postaci, pięknych opisów kanadyjskiej dziewiczej przyrody, interesujących wydarzeń, a czytam papkę trudną do strawienia. I choć zdarzają się momenty w miarę dobre, to jednak zawód jest spory. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 10:57 Naprawdę? A ja uwielbiam Rodzinę Whiteoaków, tylko chyba ostatnie 2 tomy już mnie męczyły. Adelina jest niesamowitą kobietą! Odpowiedz Link Zgłoś
0mirka2 Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 12:56 Adelina wg mnie jest przede wszystkim tyranem. I przemądrzałą, nic sobie nie robiącą z uczuć innych babą. Irytuje mnie, nic na to nie poradzę. Dorosłych synów i córkę traktuje jak smarkaczy, wszyscy i wszystko muszą się podporządkować jej woli. Poza tym jej zachowanie w stosunku do innych ludzi też jest okropne. Oni wszyscy zresztą są nieprzekonujący i mało wiarygodni; zmieniają zapatrywania i zdanie z dnia na dzień, a nawet z minuty na minutę (i to często w ważnych kwestiach). Np. guwernantka Mary jest uosobieniem zła, dziwką, zerem niemalże, a za chwilę jest już dobrą partią dla dziedzica Jalny i świekra tuli ją w swych objęciach... Pamiętam serial, który leciał w latach 70 w telewizji i pamiętam, że bardzo mi się podobał, więc wydawało mi się, że książka będzie jeszcze lepsza. Być może zbyt tę sagę wyidealizowałam... Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 14:17 Adelina jest zołzą, a Renny jest czarującym egoistą. Z resztą oni wszyscy tam maja fatalne charaktery. Mimo to jakoś nie mogę ich nie lubić Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 10:49 Terry Goodkind "Stone of tears", i tak, zdaję sobie sprawę, że to żadna literatura, ale wciąga Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 11:07 nic! wczoraj skończyłąm trzeci tom "Igrzysk śmierci" masssssakra wciąga toto jak bagno Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Co dziś czytacie? 21.04.13, 13:07 Podprowadził z półki syna: Eoin Coller, Artemis Fowl O wróżkach, gnomach, trollach itd, które mieszkają w podziemiu i ich konfrontacji z ludźmi. Czytadło Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 08:27 "Diplomacy" Kissingera, i historię przedśmiertnej ucieczki Lwa Tołstoja z domu, która nie pamiętam, jak się nazywa, ani kto napisał, ale jest fascynująca. Właśnie skończyłam "Drogę do Shangi-La". Odpowiedz Link Zgłoś
twoj_aniol_stroz Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 09:17 "Listy starego diabła do młodego" Lewisa. Odświeżająco, bo odkryłam, że mi ktoś nie oddał po pożyczeniu, odkupiłam sobie i z marszu przeczytałam Wczoraj w wannie skończyłam Odpowiedz Link Zgłoś
hanna_sty Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 10:14 Ja przeczytałam - jednym tchem, bo bardzo fajnie się czyta "Towarzyszkę panienkę" Moniki Jaruzelskiej. Polecam na popołudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 10:25 Skończyłam 'Światu nie mamy czego zazdrościć' książka zrobiła na mnie ogromne wrażenie, polecam, choć trudno to nazwać rozrywką Odpowiedz Link Zgłoś