nangaparbat3 Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 10:24 teraz to: Z pewnym mozołem chwilami, ale za to jakie perełki: W księdze sądowej klasztornej wsi Kasina z 1748 roku zarządzający dobrami klasztoru ojciec ekonom: skarży sie na swawolnych kasinianów, że biorą skąd im sie podoba gorzalki, a stąd intrata upada i obraza boska dzieje się [...] sądzi ojciec przeor o karę takową, aby dali kazdy z nich po zlotych 8 winy i wziął plag 15, a na potym całej gromadzie surowo przykazuje, aby nigdzie, a osobliwie w Skrzydlnej, nigdy nie pijali, pod osobliwa karą i grzywnami. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 14:00 Trzecią kolejną Marininę - Ukradziony sen chyba, ale głowy nie dam, bo jestem w ciągu, zaczęłam w niedzielę i nie mogę się oderwać, kończę jedną i zaczynam kolejną, a pierwszą wrzuciłam na kindelka eksperymentalnie, prawie pewna, że mi się nie spodoba. No i masz - robota leży, a ja wsiąkłam. Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: Co dziś czytacie? 24.04.13, 08:37 grę o tron. Drugą częśc. Tzn. on a ma jakiś inny tytuł, ale nie pamiętam. Za bardzo wciąga, żeby okładkę oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Co dziś czytacie? 27.04.13, 13:02 Ja na dziś odgrzebałam (po raz fefdziesiąty) Klaudynę Colette (przejżdżałam ulicą Klaudyny Potockiej i mię wzięło na widok tabliczki z nazwą ulicy heh ) Ponadto mam na tapecie: Odnowa kultury politycznej.Siła kultury kontra kultura władzy Jeffreya Goldfarba, ale to na razie kartkuję tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Co dziś czytacie? 27.04.13, 16:19 Dziś nie miałam czasu, ale wczoraj zaczęłam "Mózg Kennedy`ego" Mankella. Czekają w kolejce opowiadania Piekary i "Gra o tron"(wreszcie) Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Co dziś czytacie? 27.04.13, 19:24 "Porozumienie bez przemocy" Marshalla i dziś zaczęłam "Pantaleon i wizytantki" Llosy. Odpowiedz Link Zgłoś