Dodaj do ulubionych

Co dziś czytacie?

• nangaparbat3 Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 10:24
      teraz to:
      https://p.alejka.pl/i2/p_new/08/16/obyczaje-w-polsce-od-sredniowiecza-do-czasow-wspolczesnych-2_0_b.jpg

Z pewnym mozołem chwilami, ale za to jakie perełki:

W księdze sądowej klasztornej wsi Kasina z 1748 roku zarządzający dobrami klasztoru ojciec ekonom: skarży sie na swawolnych kasinianów, że biorą skąd im sie podoba gorzalki, a stąd intrata upada i obraza boska dzieje się [...] sądzi ojciec przeor o karę takową, aby dali kazdy z nich po zlotych 8 winy i wziął plag 15, a na potym całej gromadzie surowo przykazuje, aby nigdzie, a osobliwie w Skrzydlnej, nigdy nie pijali, pod osobliwa karą i grzywnami.
    • kai_30 Re: Co dziś czytacie? 22.04.13, 14:00
      Trzecią kolejną Marininę - Ukradziony sen chyba, ale głowy nie dam, bo jestem w ciągu, zaczęłam w niedzielę i nie mogę się oderwać, kończę jedną i zaczynam kolejną, a pierwszą wrzuciłam na kindelka eksperymentalnie, prawie pewna, że mi się nie spodoba. No i masz - robota leży, a ja wsiąkłam.
    • pszczolaasia Re: Co dziś czytacie? 24.04.13, 08:23
      terry pratchett łups
    • joxanna Re: Co dziś czytacie? 24.04.13, 08:37
      grę o tron. Drugą częśc. Tzn. on a ma jakiś inny tytuł, ale nie pamiętam. Za bardzo wciąga, żeby okładkę oglądaćsmile
    • nabakier Re: Co dziś czytacie? 27.04.13, 13:02
      Ja na dziś odgrzebałam (po raz fefdziesiąty) Klaudynę Colette (przejżdżałam ulicą Klaudyny Potockiej i mię wzięło na widok tabliczki z nazwą ulicy heh wink )
      Ponadto mam na tapecie: Odnowa kultury politycznej.Siła kultury kontra kultura władzy Jeffreya Goldfarba, ale to na razie kartkuję tylko.
    • lykaena Re: Co dziś czytacie? 27.04.13, 16:19
      Dziś nie miałam czasu, ale wczoraj zaczęłam "Mózg Kennedy`ego" Mankella.
      Czekają w kolejce opowiadania Piekary i "Gra o tron"(wreszcie)
      • anika772 Re: Co dziś czytacie? 27.04.13, 19:24
        "Porozumienie bez przemocy" Marshalla i dziś zaczęłam "Pantaleon i wizytantki" Llosy.
        • ledzeppelin3 Re: Co dziś czytacie? 27.04.13, 21:41
          Pudla i Newsweeka.
    • joanna.pio Re: Co dziś czytacie? 27.04.13, 22:11
      https://merlin.pl/Tylko-martwi-nie-klamia_Katarzyna-Bonda,images_product,29,978-83-7835-107-8.jpg
      Dobre toto smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka