karo.8 13.05.13, 13:03 czy sauna to jakieś zło? jestem po lekturze wątku czego nigdy nie robiłyście? sauna i jej lecznicze właściwości sa znane od dawna. o co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: sauna na forum 13.05.13, 13:06 Nic mi na ten temat nie wiadomo, bywałam. Są jakieś przeciwwskazania zdrowotne, ale dla przeciętnego, zdrowego człowieka to nie jest szkodliwe. Choć osobiście wolę parową od suchej. Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: sauna na forum 13.05.13, 13:33 W saunie to się można tylko grzybicy nabawić, no i pedały tam chodzą kopulować przecież, wszyscy to wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: sauna na forum 13.05.13, 13:36 Wiesz, Polska to nie Włochy czy Hiszpania, a wielu Polaków ma jasną, wrażliwą karnację, na którą sauna może szkodzić. Za lecznicze właściwości podziękuję, jeśli może się to u mnie zakończyć popękanymi naczyniami na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: sauna na forum 13.05.13, 13:49 To co moją powiedzieć Skandynawowie, dla których sauna to codzienność? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: sauna na forum 13.05.13, 15:49 Skąd mam wiedzieć? Faktem jest, że skóra naczyniowa występuje głównie u osób z jasną karnacją, rudymi lub blond włosami, jasnymi oczami itd. U takiej osoby wystawianie się na duże wahania temperatury jak w saunie znacznie pogarsza kondycję naczyń krwionośnych i może się zakończyć różowymi wypiekami na stałe. Może są osoby, którym nie przeszkadza co jakiś czas sesja u kosmetyczki, żeby zamykać popękane naczynka. Inni wolą zapobiegać, niż leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 lareen, czyli w mrozy nie ruszasz sie z domu? 13.05.13, 16:29 bo jak w jedna to i druga strone. od mrozu kochaniutka naczynka szybciej popekaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: sauna na forum 14.05.13, 13:21 lauren6 napisała: >Faktem jest, że skóra naczyniowa występuje głównie u osób z > jasną karnacją, rudymi lub blond włosami, jasnymi oczami itd. < Bzdura. Mam ciemną karnację, jestem brunetką (naturalną), mam brązowe oczy. I mam... cerę naczynkową, jak również pękają mi naczynka na nogach, od lat Już taka moja uroda >U takiej osoby wystawianie się na duże wahania temperatury jak w saunie znacznie pogarsza kondycję naczyń krwionośnych i może się zakończyć różowymi wypiekami na stałe. < Tu się zgodzę. Osoby mające naczynkową cerę są bardziej narażone na tego typu dolegliwości Sauna w takich przypadkach nie jest wskazana Odpowiedz Link Zgłoś
esr-esr Re: sauna na forum 13.05.13, 15:17 pierwsze słyszę, żeby sauna kojarzyła się z hiszpanią? Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: sauna na forum 13.05.13, 15:30 moze jej sie pomylilo z solarium? ale po co hiszpanom solarium? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: sauna na forum 13.05.13, 15:50 Wiesz, jak się nie ma nic do powiedzenia w temacie lepiej zamilknąć, niż robić z siebie idiotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Ale to Ty niewiele wiesz w temacie 13.05.13, 16:28 Sauna wpływa bardzo dobrze na stan naczyń, uodparniając je przy regularnym stosowaniu. Sama mam jasna cerę, za sobą mnóstwo wizyt w saunie i jakiegoś spustoszenia nie zaobserwowałam, wręcz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: Ale to Ty niewiele wiesz w temacie 14.05.13, 14:08 imasumak napisała: > Sauna wpływa bardzo dobrze na stan naczyń, uodparniając je przy regularnym stos > owaniu.< to ciekawe, co piszesz. Moja wiedza na ten temat jest przeciwieństwem do Twojej. Otóż ja wiem, że mając skłonność do pękających naczynek, cery naczynkowej należy unikać m.in. gorących kąpieli, w tym sauny, słońca . Kto Ci naopowiadał, że sauna uodparnia naczynka? może jeszcze je uszczelnia? bzdura. >Sama mam jasna cerę, za sobą mnóstwo wizyt w saunie i jakiegoś spustoszenia nie zaobserwowałam, wręcz przeciwnie < Widocznie nie masz skłonności, i nie ma cery naczynkowej. Co nie znaczy, że poczekasz kilka latek i stan Twojej skóry diametralnie się zmieni... Też kiedyś chodziłam do sauny ( i nie tylko) i na owe czasy-spustoszenia nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: sauna na forum 13.05.13, 13:42 O to chodzi, ze kazdy robi to co chce i lubi i nad czym tu sie dziwowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: sauna na forum 13.05.13, 15:38 czy nierobienie czegoś oznacza że to jest złe? nie czy pisanie, że nierobienie czegoś oznacza, że to jest zło jest złe? tak więc przestań zła kobieto Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: sauna na forum 13.05.13, 15:44 W saunie jest nudno i gorąco i poza tym nic ciekawego tam nie ma. Osobiście wolę się powygrzewać na plaży, a potem wskoczyć do chłodnej wody niż siedzieć w saunie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: sauna na forum 13.05.13, 15:51 O to, że wiele osób nie było (nie ma ochoty, nie ma okazji) w saunie. Cała filozofia. Wniosek, że sauna to coś złego, jest cokolwiek nadmiarowy. PS. Też nie byłam. Jakoś tak wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: sauna na forum 13.05.13, 16:05 >o co tu chodzi? o ten tramwaj co nie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ida771 Re: sauna na forum 13.05.13, 17:38 może o to że do sauny ostatnio wchodzi się z gołą du..ą? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: sauna na forum 13.05.13, 18:04 w wątku 'czego nigdy nie robiłam' ledwie kilka pań zadeklarowało, że nie miało seksu grupowego za to cała masa oznajmiła, że nigdy nie była w saunie jestem zadziwiony takimi proporcjami Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: sauna na forum 13.05.13, 19:52 riki_i napisał: jestem zadziwiony takimi proporcjami Dlatego tez wolałam się w nim nie wypowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: sauna na forum 13.05.13, 20:11 sex grupowy w moim miemaniu mieści się w kategorii 'ekstrema', czuję się usprawidliwona swoim wpisem a w saunie byłam kilkakrotnie, ale nie tęsknię na codzień Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: sauna na forum 14.05.13, 14:11 riki_i napisał: > w wątku 'czego nigdy nie robiłam' ledwie kilka pań zadeklarowało, że nie miało > seksu grupowego > > za to cała masa oznajmiła, że nigdy nie była w saunie > > jestem zadziwiony takimi proporcjami A ile pań napisało, ze nigdy nikogo nie zabiły? żadna? szok! Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: sauna na forum 13.05.13, 20:17 Nie chodzę ze względów higienicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 Re: sauna na forum 14.05.13, 08:38 klubgogo napisała: > Nie chodzę ze względów higienicznych. aaaaaaaaaaaaa! wpis roku! Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: sauna na forum 13.05.13, 20:20 Na pewno masz rację, ale do używania sauny są też przeciwwskazania, np. ja nie mogę bezkarnie chodzić do sauny, bo posiadam żylaki. Ale był czas, że z niej korzystałam i bardzo sobie saunowe rozrywki chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: sauna na forum 13.05.13, 20:21 Ja bym chętnie chodziła, ale podobno po chorobie tarczycy nie mogę 1. być dawcą krwi 2. chodzić do sauny. Pierwszego nie przeskoczę, drugie mogłabym zignorowac i uważać się za wyleczoną, ale po urodzeniu dzieci jakoś nigdy nie udało mi się bryknąć do żadnej sauny (w grę wchodziłyby tylko takie w aquaparkach). Ale jak tylko nadarzy się okazja...., ach! No, chyba, że przypomnę sobie o moich naczynkach, których nie wolno kąpać w gorącej wodzie (ha, ha), depilować (jaasne, będę chodzić porośnięta szczeciną) i traktować sauną Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 czemu nie mozna przy chorej tarczycy? 14.05.13, 13:01 pierwsze slysze. sama mam "chora" tarczyce. maz ma czesc wycieta a latamy do sauny czesciej niz niektorzy do Kosciola... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: czemu nie mozna przy chorej tarczycy? 14.05.13, 19:03 Nadczynność tarczycy jest wymieniana w przeciwwskazaniach. Ja mam niby wyleczoną, więc może bym i mogła, ale nie było okazji Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: sauna na forum 13.05.13, 20:55 Widzialam w Finlandii sale konferencyjna w saunie Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: sauna na forum 14.05.13, 19:05 Fuuuuj, ja wiem, że sauna nie jest do gapienia się na cudzą d...., ale jak sobie wyobrażę kolegów z pracy w wersji obnażonej.... Brrrr! Nawet przypadkowe zerknięcie wywołałoby traumę na całe miesiące! Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: sauna na forum 14.05.13, 07:35 Ja w miej pozbywam się kataru, zawsze, gdy mnie dopadnie to sauna mnie wyleczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi jeden lubi śliwki, a drugi jak mu nogi śmierdzą 14.05.13, 08:33 O to tu chodzi. Byłam ze dwa razy, brrr... Dziękuję. Gorąco i nudno. Achów nad masażami też nie pojmę, obrzydlistwo. Ale jak ktoś chce- niech chodzi. Kij mu na droge Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: sauna na forum 14.05.13, 12:23 Chłop chodzi i sobie chwali. Ja nie - ale namawia i pewnie pójdę. Kiedyś Mam naczynka i skłonności do omdleń<teraz dużo mniejsze> - więc nigdy mnie specjalnie nie ciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: sauna na forum 14.05.13, 13:13 Z sauny korzystam raz na ruski rok. Tylko wtedy kiedy jedziemy do domku gdzie właściciel saunę zbudował. Cały domek dla nas i sauna w środku też. Poza tym nie mam potrzeby regularnego chodzenia do sauny. Odpowiedz Link Zgłoś