misterni 16.06.13, 14:16 Natalia Sikora - ?Konie" - SuperDebiuty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:23 ...ach, ach, ach jej życzyłam żeby wygrała. Należało jej się, jak nikomu innemu Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:27 Po prostu, słuchałam na bezdechu prawie Ledwie potem zdążyłam smsa wysłać, tak mnie oszołomiła . Odpowiedz Link Zgłoś
imogen0 Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:27 Już pisałam w wątku o Opolu,że och i ach! Wzruszyłam się i całą piosenkę z zapartym tchem wysłuchałam... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:33 A ja Opola nie oglądałam, no tak wyszło, to nazwisko zaczęło pojawiać się w różnych info w necie, teraz wysłuchałam po raz pierwszy- i .... słusznie, ze wygrała, piękne wykonanie, piękny głos, chociaż specyficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:44 Ktos musial byc niezle nacpany piszac Ta piosenke.Zlepek slow,sensu dla mnie brak,a Baba skrzypi jak nienaoliwione drzwi. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:51 >>Zlepek slow,sensu dla mnie br > ak<< to ze czegos nie rozumiesz nie swiadczy jeszcze ze to cos jest bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:12 Czego nie kapujesz w slowach "dla mnie"? Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 21:05 kapuje wszystko w slowach "dla mnie" nie spinaj sie tak Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Och Edel 16.06.13, 14:53 To, ze nie rozumiesz tekstu, nie oznacza, że jest bez sensu I ze słuchem też coś u ciebie nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Och Edel 16.06.13, 19:33 Nastepna nie kapujaca slow "dla mnie".Tak wiem,nie podzielajacy zacheytu tym jeczeniem nie maja sluchu.W celu ocalenia resztek mego niedoskonalego sluchu wylaczylam w polowie. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
incubus_1 Re: Och Edel 17.06.13, 11:09 Szkoda tylko, Edel, ze nie wiesz, że to piosenka Wysockiego... No, ale Ty pewnie słuchasz czegoś na poziomie "Ona tańczy dla mnie"... Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Och Edel 17.06.13, 12:10 i tez tekstu nie rozumie ale napisze ze jest wyluzowana chwalac sie swoim podpoziomem intelektualnym Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Och Edel 17.06.13, 13:08 Czekam na podanie przepisu o tym,ze trzeba wszystko rozumiec i lubic.Nie ma jak ci co sadza,ze sa yntelektualistami,tylko inteligencja imch ogranczona jest tak bardzo,ze nie sa w stanie pojac,ze inni nie musza podzielac ich gustow i guscikow. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Och Edel 17.06.13, 13:42 nie bedzie takiego przepisu , bo to bedzie nierowne traktowanie obywateli niestety jest taki glupi przepis konstutucji ze obywatele sa rowni wiec uspokoj sie juz i nie wierzgaj tak ze nie doskakujesz nie musisz lubic, ale chwalenie sie ze tekstu nie ogarniasz wiec piosenka jest do bani nie swiadczy o guscie ale o inteligencji, no niestety Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Och Edel 17.06.13, 13:42 > nie musisz lubic, ale chwalenie sie ze tekstu nie ogarniasz wiec piosenka jest > do bani nie swiadczy o guscie ale o inteligencji, no niestety o niskiej inteligencji -gwoli wyjasnienia, bo tak tu ostatnio trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Och Edel 17.06.13, 14:16 Piosenka jest do bani,bo nie podobaja mi sie slowa i wykonawczyni sie drze.W przeciwienstwie do ciebie nie czuje potrzeby dorabiania ideologii do cudzych upodoban,a juz tym bardziej dorabiania ideologii tylko po to by ponizyc osobe o odmiennym guscie muzycznym. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Och Edel 18.06.13, 16:18 nadal nie rozumiesz, zrozumienie tekstu nie oznacza gustu muzycznego odebranie przekazu i interpretacji piosenki tez nie to jest kwestia poziomu intelektualnego odbiorcy , gusta wraz z inteligencja i obyciem kulturalnym sie podnoszą ponad Ich Troje, ja wiem ze ty nic o tym nie wiesz, nie szkodzi, ale nie kloc sie ze ktos ci zarzuca odmienny gust muzyczny, bo ja zarzucam ci niska inteligencje i komplentny brak rozeznania w kulturze poza tą niską masową Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Och Edel 18.06.13, 22:31 Zamiast zajmowac sie moja inteligencja,zajelabys sie lepiej swoja,czlowiek ktory na podstawie wzmianki o upodobaniach innej osoby stwierdta,ze ktos nie Ma rozeznania w innej kulturze niz masowa swiadczy o jego bardzo sporym ograniczeniu i caljowitym braku wyobrazni. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Och Edel 21.06.13, 10:33 nie znam nikogo kto lubi Ich Troje i jest wyksztalcony, inteligentny, obyty i lubi cos wiecej niz muzyczną rąbankę Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Och Edel 17.06.13, 13:05 Jakis odgorny obowiazek jest znania i lubienia wszystkich piosenek Wysockiego?pomijajac juz to,ze to nie moje czasy. Uwielbiam ta prostacka argumentacje,skoro nie lubisz Mozarta,Wysockiego to musisz po prostu musisz byc fanem wylacznie disco polo. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 18:06 edelstein napisała: > > Ktos musial byc niezle nacpany piszac Ta piosenke Wysocki, a polski tekst napisała Osiecka, he he. A co do Sikory, jej zwycięstwa wszelkie pokazują jak bardzo ludzie są już zmęczeni nijakim plastikiem jak chcą kogoś z jakąś osobowością, naturalnego, wyrazistego. Dobrze, że się pojawiła ta Natalia, ale czekam na jej własny repertuar, to będzie prawdziwy sprawdzian, bo coverów nie można śpiewać w nieskończoność. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:35 No coz ani Wysocki ani Osiecka nie maja we mnie fanki. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:38 edelstein napisała: > > No coz ani Wysocki ani Osiecka nie maja we mnie fanki. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, żeby było inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:43 Ulzylo? uwielbiam takich ludzi co nawet czuja sie lepsi jesli sluchaja innej muzyki niz ich rozmowca “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:47 edelstein napisała: > > Ulzylo? Ale w czym? Po prostu tak cię lokalizowałam obok niemieckiego techno, czy czegoś tym stylu. Niesłusznie? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:50 Ja I techno?Jessu nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 20:49 Chyba prędzej Dody Techno jest w porzo. Np takie na akordeonach Motion trio - U dance Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 21:08 Lubie pare piosenek Dody.Co w zwiazku z tym? Aha bardzo lubie Ich Troje. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:17 edelstein napisała: > > Co w zwiazku z tym? W sumie nic. Już wszystko wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:22 Co wiadomo?jestem b.ciekawa zwiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:32 Wiadomo, czemu przebrnąć przez Sikorę nie mogłaś. W zupełności Cię rozumiem, bo ja tak samo mam z Dodą oraz z Ich troje Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:33 tzn. też nie daję rady przebrnąć przez ich dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:45 Alez jakze mogloby byc inaczej “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:38 No to mi Ta oczywistosc wytlacz,bo ja jakos noe,widze,zwiazku,Sikora Doda. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:51 Ja też nie widzę i dziękować Bogu należy, że żadnego związku między nimi nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:58 Cos czuje,ze sie nie doczekam sensownej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:56 Ja pomogę - jak kogoś kręci "sep miłości" i "księciu przeznaczona jestem", to raczej nie znajdzie sensu w Wysockim czy Osieckiej. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:59 Ja myślałam, że Edel jest dość bystra i sama się tego domyśli Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 23:06 Domyslilam sie,ze jestes mocno ograniczona.Tacy jak ty jak nie zaszufladkuja to sie pogubia.Nalezy wspolczuc. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 23:24 Ojej, nie denerwuj się tak kiciu. Włącz sobie Dodę, zatańcz i zaraz poczujesz się lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:00 Nie przyszloby mi do glowy denerwowac sie cudzymi ograniczeniami.Nie man tej namietnej potrzeby czucia sie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 23:03 Wspolczuje ograniczonego myslenia. U mnie piosenki dziela sie na,lubie,nie lubie,a nie na nie lubie piosenek,bo spiewa/napisala je Doda,Ich Troje,Peja wpisz dowolne. Akurat "Sep milosci"mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 23:26 edelstein napisała: > Wspolczuje ograniczonego myslenia. Ja natomiast gratuluję szerokich horyzontów Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:08 Nie boli mnie,ze wpasowalas mnie w swoj ograniczony schemat,jak to mowi moja babcia.Niektorzy musza,bo sie udusza.Teraz mozesz odetchnac. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:48 Oj przestań w taki histeryczny sposób rzucać tymi tekstami o schematach. Sama określiłaś swój gust muzyczny, a teraz zachowujesz się, jakbyś się go wstydziła i żeby odwrócić od niego uwagę, filozofujesz o moich (i nie tylko) rzekomych ograniczeniach. Ale jeśli ma ci to poprawić samopoczucie, to proszę, ulżyj sobie jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 12:18 Buhaha okreslilam swoj gust muzyczny?nie rozsmieszaj mnie.To,ze ty na podstawie dwoch zespolow znalazlas odpowiednia wg ciebie szufladke jest twoim problemem.Mi nie jest wstyd,no nie ma czego.Wstyd to krasc i z konia spasc. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 12:54 O złotousta Edelstein Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 13:09 Oj argumentow zabraklo,no coz nie spodziewalam sie innego obrotu sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni A Tobie czego zabrakło, skoro już w pierwszym 17.06.13, 14:04 poście, nie sprowokowana przez nikogo, wyraziłaś się w ten sposób?: "Ktos musial byc niezle nacpany piszac Ta piosenke.Zlepek slow,sensu dla mnie brak,a Baba skrzypi jak nienaoliwione drzwi. " Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: A Tobie czego zabrakło, skoro już w pierwszym 17.06.13, 14:22 No i co?co cie boli?wyrazilam moje zdanie i moje zdanie podtrzymuje.Sikora nie potrafi kompletnie spiewac,drze sie niemilosiernie,a Wysocki,chociaz to i tak przerobka,miewal w swej,karierze lepsze teksty niz ten. Jesli lubie jakiegos wykonawce,autora to nie oznacza z automatu,ze lubie wszystko co stworzyl,a juz tym bardziej nie lubie lubic na sile,bo wypada,inaczej jedna z druga jematka sie oburza.Z reszta jak widac nie jestem odosobniona,nie ja jedna nie doceniam Sikory. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Ale o co się teraz rzucasz? Trzeba było wyrazić 17.06.13, 16:48 swoje zdanie w kulturalniejszy sposób, wtedy nikt by się nie ciebie nie czepiał. Nie stać cię na odrobinę powściągliwości, to się nie dziw, że reakcja jest taka, a nie inna. Trochę więcej konsekwencji kobieto! Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Ale o co się teraz rzucasz? Trzeba było wyraz 17.06.13, 17:07 Jedynymi,ktore sie rzucaja jestescie wy.Najwidoczniej zaklocilam wam orgazmiczny zachwyt so tego stopnia,ze az musicie od nowa tytulowac posty. Kulturalniejszy?porownanie do skrzypiacych drzwi jest z jednym najlzejszych,mam duzo bardzie pasujace porownania.Jak dla mnie mozecie grupowo sie powiesic lub urzadzic manifestacje w obronie Sikory,wasza reakcja jest oklepana Jak stara kobyla u plota.Doda i Doda. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni To ja ci jeszcze raz przypomnę twoje słowa 17.06.13, 17:18 Edel. Słowa, które napisałaś niczym nie sprowokowana: Ktos musial byc niezle nacpany piszac Ta piosenke.Zlepek slow,sensu dla mnie brak,a Baba skrzypi jak nienaoliwione drzwi. I nie chodziło ci wyłącznie o sposób śpiewania Natalii, ale również o słowa piosenki, których najwyraźniej nie zrozumiałaś, a miałaś czelność napisać o ich autorach w tak chamski sposób. Moje wskazanie na Dodę jako obiekt twoich upodobań, to przy twojej retoryce pan pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: To ja ci jeszcze raz przypomnę twoje słowa 17.06.13, 17:30 Masz racje,nawet Jak bylam nacpana formulowalam duzo bardziej zrozumiale teksty.Nawet gram koksu nie dalby rady Smiesza mnie obroncy czci aktorow,piosenkarzy,teksciarzy.Jaj dla mnie mozesz Dode wyzywac dowolnie,to samo z Wisniewskim i innymi,ani mnie to ziebi ani grzeje. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: To ja ci jeszcze raz przypomnę twoje słowa 17.06.13, 17:35 Ech, chyba odpuszczę sobie rozmowę z tobą, szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: To ja ci jeszcze raz przypomnę twoje słowa 17.06.13, 17:48 Szkoda,swietnie sie bawie. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:45 A ja własnie nie mogłam dosłuchać jej do końca. Wrażenie mam takie, że śpiewała to z ogromnym trudem, z wielkim wysiłkiem. Piosenka ciężka, przytłaczająca i nie na moje ucho. Do tego dziewczyna śpiewa to w taki sposób w jaki ja czytam Młodej lokomotywę: z mozołem, ospale. Nie, to nie na dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 15:03 Wysłuchałam początku, ale dalej już nie miałam siły. Gratuluje wygranej, ale osobiście zarówno piosenka jak i jej wykonanie nie przypadły mi do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 15:10 Jestem na nie. Wczula sie o owszem,ale fasłszuje miejscami i ogolnie jakos niefajnie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 15:26 No cóż, Natalię albo się lubi słuchać, albo nie. Nie ma nic po środku Odpowiedz Link Zgłoś
iin-ess Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 17:40 Z wielkim bólem dotrwałam do końca. A ją tak wygłaskali to już straciła wszystko.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 18:26 nie podoba mi się, niepotrzebnie tak męczy tą piosenkę i wyciska sory, ale wykonanie Wysockiego o niebo bardziej mi się podoba ????????-???? ?????????????.mp4 z polskich, to chyba tylko Czyżykiewicz daje rade Mirosław Czyżykiewicz - Konie narowiste Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 21:23 znam i lubię te piosenkę we wspomnianych wykonaniach, ale sądzę, że Natalia dzięki swojemu temperamentowi tchnęła w nią nowe życie jest rewelacyjna, przypomina mi Małgorzatę Ostrowska z najlepszych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 23:41 podobaja mi sie wszystkie 3 wykonania, choc każde jest inne, bo i są to 3 rózne osoby i spiewaja też to w róznych czasach Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:23 Faktycznie, laska Wysockiemu do kolan nie dorasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:28 Bardziej mi ona pasuje do piosenki aktorskiej, niż popularnego Opola. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:30 bo ona wygrala jeden z konkursow piosenki aktorskiej Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 21:02 ja się zmęczyłam słuchając Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 21:18 też nie moja wrażliwość. Nie rozwala mnie ona. Wolno mi i bardzo daleko do Dody... Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:58 Przepiękne, rewelacyjnie zaśpiewała. A trochę się bałam, bo ostatnie jej wykonania w VoP mnie nie powaliły, w przeciwieństwie do pierwszych. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 23:16 A ja się w ogóle nie bałam o nią. Trzymała poziom w ViOP do końca - jedyny jej słaby występ do duet z Dorotą Osińską, ale tam miałam wrażenie, że trochę chciała ustąpić pola Dorocie. Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 08:50 Moim zdaniem ta piosenka powinna być wykonana z pewną lekkością, ale to tylko Wysocki potrafił... Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 10:43 no właśnie, to powinno być zaśpiewane lekko, to nie jest smutna piosenka - autor jest pogodzony z losem i takie zarzynanie tu nie pasuje: "... Trochę wolniej, wolniej konie, dokąd rwiecie cwałem Co tam wam czarne wodze i bat Takie mam konie narowiste jakie sam wybrałem Życia mi trochę żal, pieśni żal, co za świat ..." Sikora śpiewa tak, jakby szła na szafot i z każdym krokiem było jej ciężej, aż miałam ochotę zdjąć jej kamień z pleców i jeszcze, ta piosenka ma bardzo ładą melodię, a tu tego nie było Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:01 Ale ona nie śpiewała oryginału Wysockiego,, tylko wersję Rodowicz ze zmienionym nieco tekstem Osieckiej, w zupełnie innym aranżu. www.youtube.com/watch?v=BjqgH3Gnt98 Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:58 Bo Wysocki to lekko zaśpiewał Nie rozśmieszaj mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 12:08 lekko jak na Niego. przecież sam tak twierdzi...na początku Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 12:34 Ale nie było to lekkie wykonanie w odbiorze Odpowiedz Link Zgłoś
incubus_1 Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:28 Mnie się oryginał dużo bardziej podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 12:06 Pierwszy raz widze i slysze te panią. Strasznie udramatyzowane to wykonanie i chwilami skrzeczy jak Tatiana Okupnik z czasów blue cafe + ponure miny, troche luzu by sie przydalo. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 12:19 Tez mi sie z skrzeczeniem Okupnikowej skojarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 12:42 Błagam, nie porównuj mi Okupnikowej z Natalią! Zupełnie inny kaliber. Wrzucę Ci jeszcze kilka jej wykonań, skoro jej wcześniej nie słyszałaś: The Voice of Poland - Natalia Sikora - ?Cry Baby" The Voice of Poland - Natalia Sikora - "Whole Lotta Love" The Voice of Poland - Natalia Sikora - "Soldier of Fortune" Odpowiedz Link Zgłoś
misterni I jeszcze: 17.06.13, 12:53 The Voice of Poland - Natalia Sikora i Juliusz Kamil - "W żółtych płomieniach liści" The Voice of Poland - Natalia Sikora i Stanisław Soyka - "Tolerancja" The Voice of Poland - Natalia Sikora - "With a Little Help from My Friends" The Voice of Poland - Natalia Sikora - "House of the Rising Sun" The Voice of Poland - Natalia Sikora i Marek Piekarczyk - "Spóźnione pytania" Odpowiedz Link Zgłoś
misterni .... 17.06.13, 13:08 Natalia Sikora Przegllad Piosenki xvid natalia sikora DO KOGO IDZIESZ - PEJZAŻ BEZ CIEBIE (24-X-2011) bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: .... 17.06.13, 13:31 Dzieki za linki. Woow, jaki kontrast miedzy wizerunkiem z PPA, a obecnym...wole ten rockowy. Dziewczyna swietna, nie przeczę, chce sie na nia patrzec i wywoluje chwilami ciary, gdy spiewa. Jednak "Konie" przyciezkawe, twierdze nadal, moze bardziej w konwencji PPA i tam bylyby bardziej na miejscu. No i to skrzeczenie... moze chrypa w stylu Wysockiego miala byc, Okupnik mi jednak trąca, mimo, ze fanką Blue Cafe bynajmniej nie jestem ) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: .... 17.06.13, 13:41 Okupnik dusi głos zaciskając gardło. Natalia śpiewa na otwartym gardle, czasem zdarza jej jednak spłaszczać dźwięki, z czym walczył Marek Piekarczyk w VoP i pod koniec programu było widać poprawę, w Opolu zresztą też. Szkoda, że nie ma dostępnej wersji po rozdaniu nagród, bo tam "Konie" zaśpiewane już bez tremy brzmią dużo, dużo lepiej . Poza tym Natalia tym ma naturalną chrypę, co słychać dokładnie gdy mówi . Dlatego uważam, że to zupełni inny kaliber. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 13:13 No coz,z tych trzech ujdzie w tloku nr dwa,bo piosenke lubie.Ta kobieta sie drze wg mnie. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:33 nie moja bajka. ale w tym watku najbardziej rozwala mnie szufladkowanie ludzi na podstawie ich gustu muzycznego. i co z tego, ze ktos slucha ich troje i nie trawi wysockiego czy osieckiej? ta wyzszosc jest po prostu zalosna. och jakie wy jestescie ponad to, bo osiecka rozumiecie. no prosze was... ps: swiat sie konczy, z edelstein sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:37 Edel zaczęła od chamskiej zaczepki w tym wątku, potem już poszło, jak zwykle. Zauważ, że nikogo innego nikt za samo odmienne zdanie nie zbeształ. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:37 Jestem na nie. Cedzi kazde slowo az nieprzyjemnie. A poza tym, to czy mnie internet zwodzi, czy ona ma zeby czarne, jak palaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:39 Niestety zęby ma w fatalnym stanie. I palaczka też. Gdzieś w środku wątku zalinkowałam jej inne interpretacje, jak masz czas i ochotę, zerknij Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:42 Aha, Natalia jest zawodową aktorką, stąd może też nieco teatralne podejście do piosenki - wyraźne artykułowanie, czy cedzenie jak kto woli, ale według mnie to atut Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:49 Kurcze, ale na gale w Opolu, to juz moznaby chyba odwiedzic dentyste i te zeby wyczyscic? Strasznie sie to ogladalo. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 18:01 No pewnie można by i pewnie z czasem dopracuje i to w swoim wizerunku, bo jest perfekcjonistka. Na razie jej wybaczam Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 18:02 Pefekcjonistka i pozalowala na godzinna wizyte u dentysty? Jakos mi nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 19:05 Perfekcjonistka w sensie warsztatu. Mam nadzieję, że będzie to miało przełożenie tez na inne sfery. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 18.06.13, 16:19 oj tam wszystko musi byc plastikowe i wygladzone?? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 18.06.13, 16:23 Czyste zeby to od razu "plastikowe i wygladzone"?? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 18.06.13, 16:31 bardzo ja lubie, ale to mi sie nie podoba ja wysockiego z racji milosci mojej mamy sluchalam juz zanim sie chodzic nauczylam a w pierwszej chwili nawet nie poznalam o ktora piosenke chodzi nie podoba mi sie tlumaczenie i bardzo sie balam ze zrobi w koncu zrobi kupe na scenie Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 18.06.13, 23:06 Nie słyszałam na żywo. Bo ja wiem - nie urwało mi to wykonanie niczego. Odpowiedz Link Zgłoś