Dodaj do ulubionych

"Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :)

• wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:23
      ...ach, ach, ach jej życzyłam żeby wygrała. Należało jej się, jak nikomu innemu smile
      • misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:27
        Po prostu, słuchałam na bezdechu prawie smile
        Ledwie potem zdążyłam smsa wysłać, tak mnie oszołomiła smile.
      • imogen0 Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:27
        Już pisałam w wątku o Opolu,że och i ach!
        Wzruszyłam się i całą piosenkę z zapartym tchem wysłuchałam...
        • marzeka1 Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:33
          A ja Opola nie oglądałam, no tak wyszło, to nazwisko zaczęło pojawiać się w różnych info w necie, teraz wysłuchałam po raz pierwszy- i .... słusznie, ze wygrała, piękne wykonanie, piękny głos, chociaż specyficzny.
    • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:44

Ktos musial byc niezle nacpany piszac Ta piosenke.Zlepek slow,sensu dla mnie brak,a Baba skrzypi jak nienaoliwione drzwi.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
      Autorem powyzszego zdania jest M.
      • niutaki Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:51
        >>Zlepek slow,sensu dla mnie br
        > ak<<
        to ze czegos nie rozumiesz nie swiadczy jeszcze ze to cos jest bez sensusmile
        • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:12

Czego nie kapujesz w slowach "dla mnie"?
          • niutaki Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 21:05
            kapuje wszystko w slowach "dla mnie" nie spinaj sie taksmile
      • misterni Och Edel 16.06.13, 14:53
        To, ze nie rozumiesz tekstu, nie oznacza, że jest bez sensu wink
        I ze słuchem też coś u ciebie nie tak.
        • edelstein Re: Och Edel 16.06.13, 19:33

Nastepna nie kapujaca slow "dla mnie".Tak wiem,nie podzielajacy zacheytu tym jeczeniem nie maja sluchu.W celu ocalenia resztek mego niedoskonalego sluchu wylaczylam w polowie.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
          • incubus_1 Re: Och Edel 17.06.13, 11:09
            Szkoda tylko, Edel, ze nie wiesz, że to piosenka Wysockiego...

No, ale Ty pewnie słuchasz czegoś na poziomie "Ona tańczy dla mnie"...
            • an_ni Re: Och Edel 17.06.13, 12:10
              i tez tekstu nie rozumie wink
              ale napisze ze jest wyluzowana chwalac sie swoim podpoziomem intelektualnym
              • edelstein Re: Och Edel 17.06.13, 13:08

Czekam na podanie przepisu o tym,ze trzeba wszystko rozumiec i lubic.Nie ma jak ci co sadza,ze sa yntelektualistami,tylko inteligencja imch ogranczona jest tak bardzo,ze nie sa w stanie pojac,ze inni nie musza podzielac ich gustow i guscikow.
                • an_ni Re: Och Edel 17.06.13, 13:42
                  nie bedzie takiego przepisu , bo to bedzie nierowne traktowanie obywateli
                  niestety jest taki glupi przepis konstutucji ze obywatele sa rowni

wiec uspokoj sie juz i nie wierzgaj tak ze nie doskakujesz
                  nie musisz lubic, ale chwalenie sie ze tekstu nie ogarniasz wiec piosenka jest do bani nie swiadczy o guscie ale o inteligencji, no niestety
                  • an_ni Re: Och Edel 17.06.13, 13:42
                    > nie musisz lubic, ale chwalenie sie ze tekstu nie ogarniasz wiec piosenka jest
                    > do bani nie swiadczy o guscie ale o inteligencji, no niestety

o niskiej inteligencji -gwoli wyjasnienia, bo tak tu ostatnio trzeba
                    • edelstein Re: Och Edel 17.06.13, 14:16

Piosenka jest do bani,bo nie podobaja mi sie slowa i wykonawczyni sie drze.W przeciwienstwie do ciebie nie czuje potrzeby dorabiania ideologii do cudzych upodoban,a juz tym bardziej dorabiania ideologii tylko po to by ponizyc osobe o odmiennym guscie muzycznym.

• an_ni Re: Och Edel 18.06.13, 16:18
                        nadal nie rozumiesz, zrozumienie tekstu nie oznacza gustu muzycznego
                        odebranie przekazu i interpretacji piosenki tez nie
                        to jest kwestia poziomu intelektualnego odbiorcy , gusta wraz z inteligencja i obyciem kulturalnym sie podnoszą ponad Ich Troje, ja wiem ze ty nic o tym nie wiesz, nie szkodzi, ale nie kloc sie ze ktos ci zarzuca odmienny gust muzyczny, bo ja zarzucam ci niska inteligencje i komplentny brak rozeznania w kulturze poza tą niską masową
                        • edelstein Re: Och Edel 18.06.13, 22:31
                          Zamiast zajmowac sie moja inteligencja,zajelabys sie lepiej swoja,czlowiek ktory na podstawie wzmianki o upodobaniach innej osoby stwierdta,ze ktos nie Ma rozeznania w innej kulturze niz masowa swiadczy o jego bardzo sporym ograniczeniu i caljowitym braku wyobrazni.

• an_ni Re: Och Edel 21.06.13, 10:33
                            nie znam nikogo kto lubi Ich Troje i jest wyksztalcony, inteligentny, obyty i lubi cos wiecej niz muzyczną rąbankę
            • edelstein Re: Och Edel 17.06.13, 13:05

Jakis odgorny obowiazek jest znania i lubienia wszystkich piosenek Wysockiego?pomijajac juz to,ze to nie moje czasy.
              Uwielbiam ta prostacka argumentacje,skoro nie lubisz Mozarta,Wysockiego to musisz po prostu musisz byc fanem wylacznie disco polo.
      • anulka.p Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 18:06
        edelstein napisała:

>
        > Ktos musial byc niezle nacpany piszac Ta piosenke

Wysocki, a polski tekst napisała Osiecka, he he.
        A co do Sikory, jej zwycięstwa wszelkie pokazują jak bardzo ludzie są już zmęczeni nijakim plastikiem jak chcą kogoś z jakąś osobowością, naturalnego, wyrazistego.
        Dobrze, że się pojawiła ta Natalia, ale czekam na jej własny repertuar, to będzie prawdziwy sprawdzian, bo coverów nie można śpiewać w nieskończoność.
        • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:35

No coz ani Wysocki ani Osiecka nie maja we mnie fanki.
          • anulka.p Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:38
            edelstein napisała:
            >
            > No coz ani Wysocki ani Osiecka nie maja we mnie fanki.

Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, żeby było inaczejtongue_out
            • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:43

Ulzylo?big_grin
              uwielbiam takich ludzi co nawet czuja sie lepsi jesli sluchaja innej muzyki niz ich rozmowca

• anulka.p Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:47
                edelstein napisała:

>
                > Ulzylo?big_grin

Ale w czym? Po prostu tak cię lokalizowałam obok niemieckiego techno, czy czegoś tym stylu. Niesłusznie?
                • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:50

Ja I techno?Jessu nigdy.
                • misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 20:49
                  Chyba prędzej Dody wink
                  Techno jest w porzo. Np takie na akordeonach smile
                  • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 21:08

Lubie pare piosenek Dody.Co w zwiazku z tym?
                    Aha bardzo lubie Ich Troje.
                    • wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:17
                      edelstein napisała:

>
                      > Co w zwiazku z tym?

W sumie nic. Już wszystko wiadomo suspicious
                      • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:22
                        Co wiadomo?jestem b.ciekawa zwiazku.
                        • wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:32
                          Wiadomo, czemu przebrnąć przez Sikorę nie mogłaś. W zupełności Cię rozumiem, bo ja tak samo mam z Dodą oraz z Ich troje suspicious
                          • wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:33
                            tzn. też nie daję rady przebrnąć przez ich dzieła tongue_out
                            • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:45

Alez jakze mogloby byc inaczejbig_grin

• edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:38

No to mi Ta oczywistosc wytlacz,bo ja jakos noe,widze,zwiazku,Sikora Doda.
                            • wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:51
                              big_grin big_grin big_grin Ja też nie widzę i dziękować Bogu należy, że żadnego związku między nimi nie ma.
                              • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:58

Cos czuje,ze sie nie doczekam sensownej odpowiedzi.
                            • anulka.p Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:56
                              Ja pomogę - jak kogoś kręci "sep miłości" i "księciu przeznaczona jestem", to raczej nie znajdzie sensu w Wysockim czy Osieckiej. Tyle.
                              • wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:59
                                Ja myślałam, że Edel jest dość bystra i sama się tego domyśli tongue_out
                                • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 23:06

Domyslilam sie,ze jestes mocno ograniczona.Tacy jak ty jak nie zaszufladkuja to sie pogubia.Nalezy wspolczuc.
                                  • wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 23:24
                                    Ojej, nie denerwuj się tak kiciu. Włącz sobie Dodę, zatańcz i zaraz poczujesz się lepiej smile
                                    • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:00
                                      Nie przyszloby mi do glowy denerwowac sie cudzymi ograniczeniami.Nie man tej namietnej potrzeby czucia sie lepsza.
                              • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 23:03
                                Wspolczuje ograniczonego myslenia.
                                U mnie piosenki dziela sie na,lubie,nie lubie,a nie na nie lubie piosenek,bo spiewa/napisala je Doda,Ich Troje,Peja wpisz dowolne.
                                Akurat "Sep milosci"mi sie nie podoba.
                                • wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 23:26
                                  edelstein napisała:

> Wspolczuje ograniczonego myslenia.

Ja natomiast gratuluję szerokich horyzontów suspicious
                                  • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:08
                                    Nie boli mnie,ze wpasowalas mnie w swoj ograniczony schemat,jak to mowi moja babcia.Niektorzy musza,bo sie udusza.Teraz mozesz odetchnac.

• wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:48
                                      Oj przestań w taki histeryczny sposób rzucać tymi tekstami o schematach. Sama określiłaś swój gust muzyczny, a teraz zachowujesz się, jakbyś się go wstydziła i żeby odwrócić od niego uwagę, filozofujesz o moich (i nie tylko) rzekomych ograniczeniach. Ale jeśli ma ci to poprawić samopoczucie, to proszę, ulżyj sobie jeszcze smile
                                      • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 12:18
                                        Buhaha okreslilam swoj gust muzyczny?nie rozsmieszaj mnie.To,ze ty na podstawie dwoch zespolow znalazlas odpowiednia wg ciebie szufladke jest twoim problemem.Mi nie jest wstyd,no nie ma czego.Wstyd to krasc i z konia spasc.

• wegatka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 12:54
                                          O złotousta Edelstein smile
                                          • edelstein Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 13:09

Oj argumentow zabraklo,no coz nie spodziewalam sie innego obrotu sprawy.
                                            • misterni A Tobie czego zabrakło, skoro już w pierwszym 17.06.13, 14:04
                                              poście, nie sprowokowana przez nikogo, wyraziłaś się w ten sposób?:
                                              "Ktos musial byc niezle nacpany piszac Ta piosenke.Zlepek slow,sensu dla mnie brak,a Baba skrzypi jak nienaoliwione drzwi. "
                                              • edelstein Re: A Tobie czego zabrakło, skoro już w pierwszym 17.06.13, 14:22
                                                No i co?co cie boli?wyrazilam moje zdanie i moje zdanie podtrzymuje.Sikora nie potrafi kompletnie spiewac,drze sie niemilosiernie,a Wysocki,chociaz to i tak przerobka,miewal w swej,karierze lepsze teksty niz ten.
                                                Jesli lubie jakiegos wykonawce,autora to nie oznacza z automatu,ze lubie wszystko co stworzyl,a juz tym bardziej nie lubie lubic na sile,bo wypada,inaczej jedna z druga jematka sie oburza.Z reszta jak widac nie jestem odosobniona,nie ja jedna nie doceniam Sikory.
                                                • misterni Ale o co się teraz rzucasz? Trzeba było wyrazić 17.06.13, 16:48
                                                  swoje zdanie w kulturalniejszy sposób, wtedy nikt by się nie ciebie nie czepiał. Nie stać cię na odrobinę powściągliwości, to się nie dziw, że reakcja jest taka, a nie inna.
                                                  Trochę więcej konsekwencji kobieto! wink
                                                  • edelstein Re: Ale o co się teraz rzucasz? Trzeba było wyraz 17.06.13, 17:07

Jedynymi,ktore sie rzucaja jestescie wy.Najwidoczniej zaklocilam wam orgazmiczny zachwyt so tego stopnia,ze az musicie od nowa tytulowac posty.
                                                    Kulturalniejszy?porownanie do skrzypiacych drzwi jest z jednym najlzejszych,mam duzo bardzie pasujace porownania.Jak dla mnie mozecie grupowo sie powiesic lub urzadzic manifestacje w obronie Sikory,wasza reakcja jest oklepana Jak stara kobyla u plota.Doda i Doda.

• misterni To ja ci jeszcze raz przypomnę twoje słowa 17.06.13, 17:18
                                                    Edel. Słowa, które napisałaś niczym nie sprowokowana:
                                                    Ktos musial byc niezle nacpany piszac Ta piosenke.Zlepek slow,sensu dla mnie brak,a Baba skrzypi jak nienaoliwione drzwi.
                                                    I nie chodziło ci wyłącznie o sposób śpiewania Natalii, ale również o słowa piosenki, których najwyraźniej nie zrozumiałaś, a miałaś czelność napisać o ich autorach w tak chamski sposób.
                                                    Moje wskazanie na Dodę jako obiekt twoich upodobań, to przy twojej retoryce pan pikuś.
                                                  • edelstein Re: To ja ci jeszcze raz przypomnę twoje słowa 17.06.13, 17:30
                                                    Masz racje,nawet Jak bylam nacpana formulowalam duzo bardziej zrozumiale teksty.Nawet gram koksu nie dalby radybig_grin
                                                    Smiesza mnie obroncy czci aktorow,piosenkarzy,teksciarzy.Jaj dla mnie mozesz Dode wyzywac dowolnie,to samo z Wisniewskim i innymi,ani mnie to ziebi ani grzeje.

• misterni Re: To ja ci jeszcze raz przypomnę twoje słowa 17.06.13, 17:35
                                                    Ech, chyba odpuszczę sobie rozmowę z tobą, szkoda czasu.
                                                  • edelstein Re: To ja ci jeszcze raz przypomnę twoje słowa 17.06.13, 17:48
                                                    Szkoda,swietnie sie bawie.

• podkocem Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 14:45
      A ja własnie nie mogłam dosłuchać jej do końca. Wrażenie mam takie, że śpiewała to z ogromnym trudem, z wielkim wysiłkiem. Piosenka ciężka, przytłaczająca i nie na moje ucho. Do tego dziewczyna śpiewa to w taki sposób w jaki ja czytam Młodej lokomotywę: z mozołem, ospale. Nie, to nie na dzisiaj.
      • arista80 Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 15:03
        Wysłuchałam początku, ale dalej już nie miałam siły. Gratuluje wygranej, ale osobiście zarówno piosenka jak i jej wykonanie nie przypadły mi do gustu.
    • lola211 Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 15:10
      Jestem na nie.
      Wczula sie o owszem,ale fasłszuje miejscami i ogolnie jakos niefajnie brzmi.
      • misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 15:26
        No cóż, Natalię albo się lubi słuchać, albo nie. Nie ma nic po środku smile
        • iin-ess Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 17:40
          Z wielkim bólem dotrwałam do końca. A ją tak wygłaskali to już straciła wszystko..
      • setia Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 21:23
        znam i lubię te piosenkę we wspomnianych wykonaniach, ale sądzę, że Natalia dzięki swojemu temperamentowi tchnęła w nią nowe życie smile jest rewelacyjna, przypomina mi Małgorzatę Ostrowska z najlepszych czasów.
      • kamelia04.08.2007 Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 23:41
        podobaja mi sie wszystkie 3 wykonania, choc każde jest inne, bo i są to 3 rózne osoby i spiewaja też to w róznych czasach
      • podkocem Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:23
        Faktycznie, laska Wysockiemu do kolan nie dorasta.
    • kanna Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 19:28
      Bardziej mi ona pasuje do piosenki aktorskiej, niż popularnego Opola.
      • pade Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:30
        bo ona wygrala jeden z konkursow piosenki aktorskiejsmile
    • adwarp Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 21:02
      ja się zmęczyłam słuchającsad
    • ola Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 21:18
      też nie moja wrażliwość. Nie rozwala mnie ona. Wolno mi i bardzo daleko do Dody...
    • a.va Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 22:58
      Przepiękne, rewelacyjnie zaśpiewała. A trochę się bałam, bo ostatnie jej wykonania w VoP mnie nie powaliły, w przeciwieństwie do pierwszych.
      • misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 16.06.13, 23:16
        A ja się w ogóle nie bałam o nią. Trzymała poziom w ViOP do końca - jedyny jej słaby występ do duet z Dorotą Osińską, ale tam miałam wrażenie, że trochę chciała ustąpić pola Dorocie.
        • ywwy Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 08:50
          Moim zdaniem ta piosenka powinna być wykonana z pewną lekkością, ale to tylko Wysocki potrafił...
          • mamand Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 10:43
            no właśnie,
            to powinno być zaśpiewane lekko, to nie jest smutna piosenka - autor jest pogodzony z losem i takie zarzynanie tu nie pasuje:

"...
            Trochę wolniej, wolniej konie, dokąd rwiecie cwałem
            Co tam wam czarne wodze i bat
            Takie mam konie narowiste jakie sam wybrałem
            Życia mi trochę żal, pieśni żal, co za świat
            ..."

Sikora śpiewa tak, jakby szła na szafot i z każdym krokiem było jej ciężej, aż miałam ochotę zdjąć jej kamień z pleców sad

i jeszcze, ta piosenka ma bardzo ładą melodię, a tu tego nie było
            • anulka.p Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:01
              Ale ona nie śpiewała oryginału Wysockiego,, tylko wersję Rodowicz ze zmienionym nieco tekstem Osieckiej, w zupełnie innym aranżu.
              www.youtube.com/watch?v=BjqgH3Gnt98
            • misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:58
              Bo Wysocki to lekko zaśpiewał big_grin
              Nie rozśmieszaj mnie.
              • ywwy Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 12:08
                lekko jak na Niego.
                przecież sam tak twierdzi...na początku smile
                • misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 12:34
                  Ale nie było to lekkie wykonanie w odbiorze smile
    • incubus_1 Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 11:28
      Mnie się oryginał dużo bardziej podoba.
    • antyideal Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 12:06
      Pierwszy raz widze i slysze te panią.
      Strasznie udramatyzowane to wykonanie i chwilami skrzeczy
      jak Tatiana Okupnik z czasów blue cafe + ponure miny,
      troche luzu by sie przydalo.
    • aniorek Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:33
      nie moja bajka.

ale w tym watku najbardziej rozwala mnie szufladkowanie ludzi na podstawie ich gustu muzycznego. i co z tego, ze ktos slucha ich troje i nie trawi wysockiego czy osieckiej? ta wyzszosc jest po prostu zalosna. och jakie wy jestescie ponad to, bo osiecka rozumiecie. no prosze was...

ps: swiat sie konczy, z edelstein sie zgadzam. tongue_out
      • misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:37
        Edel zaczęła od chamskiej zaczepki w tym wątku, potem już poszło, jak zwykle. Zauważ, że nikogo innego nikt za samo odmienne zdanie nie zbeształ. smile
    • d.o.s.i.a Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:37
      Jestem na nie. Cedzi kazde slowo az nieprzyjemnie.
      A poza tym, to czy mnie internet zwodzi, czy ona ma zeby czarne, jak palaczka?
      • misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:39
        Niestety zęby ma w fatalnym stanie.
        I palaczka też.
        Gdzieś w środku wątku zalinkowałam jej inne interpretacje, jak masz czas i ochotę, zerknij smile
        • misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:42
          Aha, Natalia jest zawodową aktorką, stąd może też nieco teatralne podejście do piosenki - wyraźne artykułowanie, czy cedzenie jak kto woli, ale według mnie to atut smile
        • d.o.s.i.a Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 17:49
          Kurcze, ale na gale w Opolu, to juz moznaby chyba odwiedzic dentyste i te zeby wyczyscic? Strasznie sie to ogladalo.
          • misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 18:01
            No pewnie można by i pewnie z czasem dopracuje i to w swoim wizerunku, bo jest perfekcjonistka.
            Na razie jej wybaczam smile
            • d.o.s.i.a Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 18:02
              Pefekcjonistka i pozalowala na godzinna wizyte u dentysty? Jakos mi nie pasuje wink
              • misterni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 17.06.13, 19:05
                Perfekcjonistka w sensie warsztatu. Mam nadzieję, że będzie to miało przełożenie tez na inne sfery. smile
                • an_ni Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 18.06.13, 16:19
                  oj tam wszystko musi byc plastikowe i wygladzone??
                  • d.o.s.i.a Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 18.06.13, 16:23
                    Czyste zeby to od razu "plastikowe i wygladzone"??
    • moofka Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 18.06.13, 16:31
      bardzo ja lubie, ale to mi sie nie podoba
      ja wysockiego z racji milosci mojej mamy sluchalam juz zanim sie chodzic nauczylam wink
      a w pierwszej chwili nawet nie poznalam o ktora piosenke chodzi
      nie podoba mi sie tlumaczenie i bardzo sie balam ze zrobi w koncu zrobi kupe na scenie
    • zona_mi Re: "Czarne konie". Tak to zaśpiewała, że ach! :) 18.06.13, 23:06
      Nie słyszałam na żywo.
      Bo ja wiem - nie urwało mi to wykonanie niczego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka