amoreska 30.06.13, 19:06 Albo jaką właśnie skończyliście? ( + poproszę ultrakrótką recenzję) Szukam inspiracji na wakacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szmytka1 autorka Anna Ikeda 30.06.13, 19:27 Obrazek jest aktywny, polecam zajrzeć. książka napisana na podstawie bloga, dużo lepiej się czyta niz bloga, jakoś przyjemniej i jest moim zdaniem ciekawsza. Opisuje życie autorki na japońskiej prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 19:33 "Gamedec Czas silnych istot 01" Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 23:19 dobra jesteś ja przy trzecim Gamedecu odpadłam Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 08:57 A co. Jak szaleć, to szaleć (4 była kul, przy 2 się zdziwiłam: jak to, to nie ma rozwiązania co rozdzialik? ) Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 19:40 Po skończeniu ksiązek Cherezińskiej ("Saga Sigrun", "Ja jestem Halderd ", "Gra w kości", "Korona śniegu i krwi") przeczytałam "Śmierć w Breslau" Krajewskiego i teraz się zastanawiam czy czytać "Koniec świata w Breslau" czy zmienić kilmat - planowałam Murakamiego, ale podpatrzę jeszcze tu w wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 19:55 ja czytam teraz to: Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 20:06 Czytam Zbrodnie i Karę, przeczytałam chwilę temu Annę Kareninę - ale w sumie nie wiem nad czym ten zachwyt bo Droga przez Mękę jest fajniejsza, następna w kolejności Grona Gniewu. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 10:12 A cóż to za seria klasyków? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 20:16 Zbrodnie robali - dostalam na Dzień Matki. O robakach, insektach, pająkach, zwlaszcza tych, co na nas pasozytują albo trują. Smakowite. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 20:22 "Czarny ogród" Małgorzaty Szejnert, o historii katowickiego Giszowca. Bardzo ciekawe i urocze, ale to chyba dla zainteresowanych tematem Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 10:12 Wspaniała książka, zachwycona byłam Zresztą w ogóle autorkę bardzo cenię. Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 20:26 Aktualnie czytam: Domowe narodziny. Fanaberia szaleńców czy powrót do normalności? ale to specyficzna tematyka i nie każdego interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
stara.kociara Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 20:26 Katarzyna Pawlak "Za Chiny ludowe" - reporterskie miniaturki z pobytu autorki w Chinach. Lekkie, dobrze napisane, ale płytkie - tzn. nie mam wrażenia, że czegoś się o Chinach dowiedziałam, ot, kilka obrazków. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 20:32 Pieśń Lodu i Ognia - czyli popularna Gra o Tron "Taniec ze Smokami" Tom 2 Odpowiedz Link Zgłoś
w_cieniu_akacji Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 20:36 Sensacja w mrocznym skandynawskim klimacie Odpowiedz Link Zgłoś
shan_sa Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 20:44 merlin.pl/Matrioszka-Rosja-i-Jastrzab_Maciej-Jastrzebski/browse/product/1,1262032.html?gclid=COuyw_G3jLgCFYO23godvx8AUQ Matrioszka, Rosja, Jastrząb - Macieja Jastrzębskiego Odpowiedz Link Zgłoś
barefoot_duck Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 20:47 Pearl S. Buck - Łaskawa ziemia (w starszych tłumaczeniach "Błogosławiona ziemia"). Jestem dopiero na początku, ale wiem, że książka mi się spodoba. Czytałam już wiele tytułów tej autorki. To historia Wanga Lu, jego rodziny i jego miłości do ziemi. To też piękny obraz feudalnych jeszcze Chin, chińskiej kultury i mentalności. Generalnie lubię te klimaty, kupuje wszelką beletrystykę z akcją dziejącą się w Chinach bądź Japonii. Lisa See przerobiona od góry do dołu, teraz zostało mi kilka książek Pearl Buck. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 21:00 Obecnie "Jeźdźca miedzianego" lubimyczytac.pl/ksiazka/41741/jezdziec-miedziany Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 21:04 Psze bardzo Johan Theorin "Smuga krwi' s. 371, przedwczoraj skończyłam "Zmierzch' tegoż autora. Rewelacyjne kryminały z ciekawą fabulą, opisami postaci i przyrody, zakończenie "Zmierzchu' mnie zaskoczyło-co się rzadko zdarza. "Smuga' też wciąż interesuje bo nie wiem co dalej i dalej Podobają mi opisy przeżyć wewnętrznych, bardzo prawdziwe, szczegóły które zna się tylko z przeżyć , bo nie da rady ich opowiedzieć..warto Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly_33 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 21:07 Obecnie czytam Cobena. Gustuje w dobrch kryminalach. Jedna z lepszych ksiazek jakie przeczytalam to "Ulubione rzeczy" Boltona. Super ksiazka. Jesli ktos lubi taki gatunek. Polecam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 21:14 > Obecnie czytam Cobena. Gustuje w dobrch kryminalach. A konkretnie co czytasz tego autora? Jeśli jakaś nowość to poproszę o małą recenzję Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 21:22 4 tom "Pana Lodowego Ogrodu" - boże, jak mnie wkurza ta saga, kilka tysięcy stron drogi przez mękę wraz z bohaterem, nikt nie wie o co chodzi, pokręcone to jak słuchawki od empetrójki, flaki sie leją, same wstrętne potwory dookoła, jeszcze tylko 400 stron i KONIEC, uff. Podsumowując: polecam I równolegle cos o wojenno-zesłaniowych losach polskiej rodziny, ale kiepskawe, więc nie polecam (mimo wstepu pisanego przez Normana Davisa). Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 09:00 Miałam tak samo. Ale tak w 1/3 ostatniego tomu musiałam sobie zrobić przerwę na miesiąc, bo już mnie ciężka cholera brała - niech się coś dzieje, gdzie jakieś wyjaśnienia? Dawać mi tu wyniki bitew! Czytałam cięgiem 1-2-3-4, bo ja taki leń jestem i wolę całe serie ciurkiem (ew. z przerwami), a nie, że czytam i czekam milion pięćset lat na kolejną część. Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.07.13, 14:52 butterfly_33 napisała: > Obecnie czytam Cobena. kocham Cobena całym sercem już wszystko co mogłam przeczytałam...jak idę do empiku to dostaje spazmów,bo zaraz chciała bym mieć najnowsze i wszystkie jego książki Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 21:59 lubimyczytac.pl/ksiazka/67643/amerykanska-zona Świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
sadzia87 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 22:04 Grzesiuk, pięć lat kacetu. niedawno skończyłam, jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 22:21 Aktualnie wchłaniam Cobena, jak leci, z pobliskiej biblioteki - wszystkie pozycje, jakie mają na stanie. Lubię kryminały, jego pióro mi odpowiada (choć seria z Myronem Bolitarem jakaś słabsza mi się wydaje). Ale odkryciem roku jest - póki co - Katarzyna Bonda - świetne pióro, polecam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 22:43 Witches Abroad - T. Pratchetta 5 razy czytałam po polsku, w końcu sięgnęłam po oryginał uwielbiam Świat Dysku Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.07.13, 14:53 joanna.pio napisała: > Aktualnie wchłaniam Cobena, jak leci, z pobliskiej biblioteki - wszystkie pozyc > je, jakie mają na stanie. Lubię kryminały, jego pióro mi odpowiada (choć seria > z Myronem Bolitarem jakaś słabsza mi się wydaje). > Ale odkryciem roku jest - póki co - Katarzyna Bonda - świetne pióro, polecam go > rąco! > serię z Myronem uwielbiaaam Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 22:55 Z powodu przymusowego lezakowania w ostatnim tygodniu przeczytałam: 1. IV cześć Pana Lodowego Ogrodu Grzedowicz, nie ma sensu czytać jesli nie czytało sie trzech poprzedńich części i nie lubi sie tego gatunku. 2 Irena- duet Kalicinska i Grabowska- miłe czytadlo w sam raz, jesli sie oczekuje lekkiej lektury bez wspinania sie na wyżyny intelektualne 3. Paradyzja, Zajdel 4. Cylinder van Troffa, Zajdel Zajdel jest klasa sama w sobie i geniuszem polskiej sf, zwlaszCza nurtu fantastyki socjologicznej. Klasyka gatunku polskiego, szok, ze gość pisał to tyle lat temu a wciąż te wizje sa tak fascynujące. Wplatańie analogii do ówczesnego systemu- mistrzostwo swiata! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 18:19 skończyłam Pensjonarkę, zaczęłam a potem będzie i kolejne podejście do Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 30.06.13, 23:20 Życie i śmierć Anny Boleyn oraz biografię królowej Bony po raz kolejny Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 00:53 "Narrenturm" Sapkowskiego. I autentycznie jestem pod wrażeniem. Pierwsza książka Sapkowskiego. Do tej pory uważałam go za autora książek dla pryszczatych gimnazjalistów z pierwszym wąsem. Naiwnych i pełnych bzdur wszelakich. Zwracam honor Odpowiedz Link Zgłoś
hellulah Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 15:37 Dobrze, że zwracasz honor, a przede wszystkim dobrze, że zauważyłaś, iż nie osądza się tekstów nie mając z nimi nic wspólnego. Sagę wiedźmińską też polecam, każdy wyczyta z niej tyle, na ile go stać; jeśli tak dystansujesz się od pryszczatych gimnazjalistów, tym lepiej - dostrzeżesz w tych tekstach sporo oj sporo intertekstualnych smaczków i prawdziwych, głębokich treści. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 18:16 boszsz, zaczęłam pierwszy tom i odstawiłam po pierwszym rozdziale się nie wciągnęłam znów spróbuję, gdy rozliczę się z Mendozą Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 01:07 amoreska napisała: > Albo jaką właśnie skończyliście? The Help w oryginale, więc wolno mi to idzie. ( + poproszę ultrakrótką recenzję) Polecam. Film również. > > Szukam inspiracji na wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
pina_colada88 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 01:38 "Kolor bursztynu" Hanny Cygler Odpowiedz Link Zgłoś
white.orchid Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.07.13, 14:42 > ( + poproszę ultrakrótką recenzję) > Polecam. Film również. Książki nie czytałam, ale film ("Służące") mogę polecić jak najbardziej. www.filmweb.pl/film/S%C5%82u%C5%BC%C4%85ce-2011-567127 Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 12.07.13, 14:53 Książka jest świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 03:15 "Dziecko z chmur". Dwie kobiety opisują jak one i ich mężowie przeżywali niepłodność i ich drogę adopcyjną. Mnie wciągnęła, z tym, że temat jest mi bliski. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 08:22 "Oskar i pani Róża", krótka, ale czytam w pracy więc pewnie z kilka dni mi ona zajmie, wszystko zależy od natężenia ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: Jaką książkę aktualnie czytacie? 01.07.13, 09:13 Pejzaże z Agnieszką Osiecką, jeśli lubisz biograficzne to dobrze się to czyta, zaczęłam w piątek dzisiaj skończę Odpowiedz Link Zgłoś