Dodaj do ulubionych

Radwańska u Prezydenta:-(

• sumire Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 07:11
      tatuś sobie może mówić, co chce - to chyba dorosła kobieta, nie?
      dramatu zresztą nie było. ale cóż milszego nad obrobienie tyłka osobie publicznej, że źle wygląda, źle się zachowuje i w ogóle z czym do ludzi...
    • totorotot Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 08:43
      Ale o co Wam chodzi? Zmienilyście się już w stare, zrzedliwe prukwy-dewoty strzegące moralności i by rąbek spódnicy nie zawiewal? Czy drażni już Was widok młodej, ślicznej dziewczyny w tunice i białych spodniach? Czy denerwuje fakt, że Radwańska zamiast ulizanej kitki ma fryz jak gwiazda Hollywood?
      Jak Wam się tak bardzo nie podoba strój Radwańskiej, zawsze możecie poświęcić życie tenisowi, a potem przeparadowac u Komorowskiego w worku pokutnym tudzież beżowej garsonce.
      • yenna_m Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 11:35
        panie ewidentnie przesadzają
        specjalistki, psia mać, pojawiające się co tydzień na salonach i bywające u Prezydenta big_grin big_grin big_grin

dziewczyna jest ubrana skromnie
        na salonach prezydenckich widziałam panie, które były tak wystylizowane, że aż się słabo robiło, bo garsonki koktajlowe aż kapały od ozdób i udziwnien

dziewczyna ubrała się po prostu skromnie
        i nie walnęła aż takiej gafy jak żona niejakiego pana Millera na spotkaniu z cesarzem Japonii wink

https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcToKy018vtXYx7rb3s-kIoeX1gxRKVT_sRpvwkr6B8aMlX2ZUx7
        • yenna_m Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 11:36
          acha, na salonach u Prezydenta to chyba gorąco jest
          klimy w każdym razie nie widziałam

nie wiem, co jest bardziej eleganckie: spływać potem w eleganckim garniturze (i śmierdzieć) czy też nie pocić się w skromnej bluzce tongue_out
          • tosterowa Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 12:00
            Zwłaszcza, że widziałam ją wcześniej w tv na jakiejś konferencji prasowej, w tym samym stroju.

Zresztą, pomijając już to kogo właściwie to obchodzi (poza Radwańska) jak Radwańska ubrała się "do Prezydenta", to co tam z celu, w jakim ona u niego zagościła, co tam, że jest jedną z najlepszych tenisistek na świecie, co tam, że dostała odznaczenie za zasługi dla kraju, ważne, że nie umie się ubrać i jest to skandaliczne!!
            To jakby narzekać, że tort krzywo oblany polewą, pomijając, że w środku jest pyszny wink
            • yenna_m Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 17:15
              zwłaszcza, że prezydent, jako typowy facet, w nosie będzie mieć, jak baba była ubrana smile
              nawet tego, hmmmm... nie zauważy tongue_out
      • memphis90 Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 13:20
        E tam, ja będę odbierać tytuł profesorski, medal mi niepotrzebny smile Rzecz jasna nie teraz, ale w przyszłości...
    • amoreska Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 09:17
      bardzo swobodnie podchodzi do tematu kultury stroju i dostosowania go do okazji.

Podejrzewam, że i do królowej brytyjskiej albo i do papieża byłyby w stanie wybrać się w mini i topie na ramiączkach, bo przecież upał.
      Co tam, chrzanić etykietę, chrzanić konwenanse, grunt to swoboda i wygoda big_grin

Na całe szczęście, do burek nam jeszcze daleko wink
      • sumire Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 09:33
        ale to nie mini i top. nie popadajmy w przesadę. Bogiem a prawdą, przeczytawszy ten wątek przed obejrzeniem zdjęć, sądziłam, że dziewczę poszło tam w hot pants i ażurowym podkoszulku. a ona po prostu miała bluzkę bez rękawów. to jest ta niewybaczalna gafa?...
        spytajmy może pana prezydenta i innych, czy czuli się urażeni jej strojem, bo nie wyglądali.

i jeszcze jedno. Radwańskiej przynajmniej nadarzyła się ta okazja, do której rzekomo nie dopasowała należycie stroju. większości z nas się nie nadarzy. prezydent nas nie zaprosi, bo nie ma po co. a tę dziewczynę - owszem.
        • iwles Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 12:21
          > większości z nas się nie nadarzy. prezyd
          > ent nas nie zaprosi, bo nie ma po co. a tę dziewczynę - owszem.

o ja nie moge, jakiż to koronny argument - wytrych do wszystkiego. I jeszcze zazdrość - zapomnialas dodać uncertain
          a prezydent miasta sie liczy? albo burmistrz ? albo wojewoda?
          albo może chociaz sołtys ?
          • sumire Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 12:27
            whatever.
            tylko trochę zabawne - ale zabawne w dość smutny sposób - wydaje mi się tak wielkie oburzenie, że jeden z najlepszych polskich sportowców objawił się u prezydenta w nie dość wytwornym stroju. burza w szklance wody. gwoli ścisłości, nie jestem fanką zachowań i wypowiedzi Radwańskiej, ale zebrała w tym wątku cięgi absolutnie niewspółmierne do przewinienia.
            • paskudek1 Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 12:46
              sumire a nie uważasz że to ma wydźwięk znacznie szerszy niż tylko 'ubrała się do prezydenta" niestosownie? Bo ja to widzę jednak w szerszym kontekście i chyb a słusznie. Panuje "moda" na bylejakość, na dziwnie pojętą swobodę, wygodę i takie tam. Bo kto mi będzie mówił jak mam się ubrać do prezydenta kraju, do prezydenta miasta, na rozdanie świadectw, na rozpoczęcie roku, na maturę, na śl;ub, pogrzeb, na rozmowę kwalifikacyjną? kto mi będzie dyktował co jest stosowne a o nie. Sama sobie sterem, okrętem i żeglarzem będę i żadne konwenanse durnowate mi głowy nie zaprzątną a co.
              Weź pod uwagę, że Radwańska staje się idolką, idolką także dla tych młodych, których, podobno, chcemy jakoś tam wychować. Chcemy żeby wiedzieli co jest a co nie jest stosowne. Powiedz mi JAK mam wymagać od młodego człowieka jakichś zasad, jakichś konwenansów, jakiegoś "wypada, nie wypada" skoro taka Radwańska, proszę, do prezydenta poszła jak na piknik i spoko. Po diabła ma się wciskać a garnitur, pocić w rajstopach, męczyć w jakiejś sukience czy marynarce? Skoro na taką uroczystość, osoba publiczna idzie jak do sklepu i jest git, jest ok, jest cool. A ci co jakoś tam protestują, wyrażają zdanie negatywne nazywani są sztywniakami, dupościskami i że wydziwiają.
              • morgen_stern Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 12:57
                Zgadzam się z tobą w 100%, to taka ogólna tendencja teraz, mam wszystko gdzieś i co mi zrobisz, włożę co chcę, powiem, co chcę, a jak ktoś nieśmiało piśnie, że może nie wypada, to jest zakrzykiwany i nazywany sztywniakiem. No coś się ludziom poprzewracało w głowach.
                • totorotot Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 13:11
                  Problem w tym, że zwyczajny strój młodej dziewczyny, bez jakichś fajerwerków i większej wtopy został zjechany. Ona nie ubrała się jakoś extra źle, pewnie zresztą nie ma żadnej garsonki. Imo ubrała się mieszcząc się w dolnej granicy normy, przyzwoitości na tę okazję i przez tę akurat osobe. Odznaczana jest tenisistka, a nie profesorka. Głowy państw często odznaczają, przyjmują celebrytów. Jeśli ten przybędzie łamiąc wszelkie konwenanse, po prostu nie zostanie wpuszczony przed oblicze zapraszającego, ewentualnie otrzyma jakąć awaryjną podomkę do okrycia. Prezydent, królowa, król wiedzą, kogo zapraszają i naprawdę nie zawsze spodziewają się garniaczka.

https://www.gala.pl/typo3temp/pics/1278de8005.jpg

https://wiadomosci.wp.pl/gid,13340938,gpage,13,img,13341095,kat,1356,title,60-lat-panowania-krolowej-Elzbiety-II,galeria.html
                  • iwles Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 13:18

> Prezydent, królowa, król wiedzą, kogo zapraszają i naprawdę nie zawsze s
                    > podziewają się garniaczka.

Własnie przyznalas, że po Radwanskiej nie ma sie jednak czego spodziewać.
                    • totorotot Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 14:26

> > Prezydent, królowa, król
                      wiedzą, kogo zapraszają i
                      naprawdę nie zawsze s
                      > > podziewają się garniaczka.
                      >
                      >
                      > Własnie przyznalas, że po
                      Radwanskiej nie ma sie jednak
                      czego spodziewać.

Napisałam: "nie ma się czego spodziewać garniaczka". Nie zmieniaj brzmienia moich słów na pejoratywne, proszę.
                  • paskudek1 Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 13:27
                    wiesz o, jeżeli w wieku 24 lat, jedna z czołowych tenisistek świata, osoba bywała w ty świecie, nie dorobiła się jeszcze ŻADNEGO choćby trochę oficjalnego stroju, stosownego na oficjalne spotkania z głowami państw to sory memory, więcej nie roztrząsam tematu. Rzeczywiście nie ma co się spodziewać ubioru odpowiedniego do miejsca i czasu.
                    • edelstein Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 14:28

No wlasnie,ona bywa i wie doskonale,ze celebryci nie chodza tak ubrani jakby chcialy tego ematki.Ba czesci z nich nie poznalabys na ulicy,albo ci gorsza spojrzalabys na nich z odraza.Ot taka jest roznica miedzy ematka a Radwanska,Radwanska wie Jak wyglada ten swiat,a jematka mysli,ze wie.
                      • iwles Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 14:32

No popatrz, a prezydent i obaj chłopacy: Kubot i Janowicz tacy nieobyci i niekumaci, tylko jedyna Radwańska wiedziala, jak się dostosować do sytuacji.
                        • edelstein Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 15:27
                          Wbicie sie w czarny garniak w tym upale uwazasz za adekwatne?
                          Wow o Ile pamietam sv bylo tez tam cos o pogodzie.
                          Co to sa "chlopacy"?
                          • morgen_stern Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 15:40
                            Edel, nie wyciągaj ludziom literówek, no zlituj się, największy flejtuch i abnegat na forum wink

Myślisz, że oni w tych garniakach drałowali do pałacu piechotą albo dymali autobusem bez klimy? big_grin
                            • totorotot Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 16:40

> Myślisz, że oni w tych
                              garniakach drałowali do pałacu
                              piechotą albo dymali auto
                              > busem bez klimy? big_grin

Wery możliwe; skądś się w końcu ten zapaszek w komunikacji miejskiej bierze.
                              • jowita771 Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 20:25
                                > Wery możliwe; skądś się w końcu ten zapaszek w komunikacji miejskiej bierze.

Taaa, to na pewno Jerzyk i Radwańska śmierdzą w zbiorkomie.
                                • jowita771 Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 20:26
                                  Nie dałam emotki, ale proszę nie brać na poważnie tego, co napisałam.
                                • totorotot Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 20:55
                                  Radwańska raczej nie, przecież ma przewiewna bluzkę.
                  • morgen_stern Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 13:29
                    A zamieszczone zdjęcie jest z pałacu królowej? Śmiem wątpić wink to raz.
                    Nawet jeśli wkleicie jeszcze 10 fotek innych gwiazd, które ubrały się niestosownie do okoliczności nie zmieni to faktu, że Radwańska też ubrała się źle. No, w sumie zawsze mogła se jeszcze je...ć gwiazdkę na oku, zuch dziewczyna big_grin
                    • totorotot Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 14:28
                      morgen_stern napisała:
                      > A zamieszczone zdjęcie jest z
                      pałacu królowej? Śmiem wątpić wink
                      to raz.

Nie, zza kulis po koncercie Lady Gagi na spotkaniu z gruppies.
                      smile
                  • angazetka Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 16:46
                    To ja może pokażę przykład nieco bardziej na miejscu: Andy Murray u Davida Camerona:
                    https://www.channel4.com/media/images/Channel4/c4-news/2013/July/08/9_murray_cameron_g_w.jpg
                    • totorotot Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 18:48
                      Przecież to jest kadr z teledysku one direction.
                      • morgen_stern Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 19:18
                        Co ty bredzisz smile the times też pewnie zamieszcza screeny z teledysku:
                        www.thetimes.co.uk/tto/multimedia/archive/00430/132008236_430081b.jpg
                        Tylko nie pisz zaraz, że takie masz poczucie humoru i tylko masz "bekę" z tego wątku...
                        • totorotot Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 19:50
                          No nie wiem, nie wiem, jak dla mnie to jest koleś z one direction...

i.huffpost.com/gen/995451/thumbs/o-ONE-DIRECTION-570.jpg?6
                          • totorotot Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 19:52
                            static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/2/18/1361183606377/David-Cameron-and-One-Dir-010.jpg
                            • totorotot Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 19:53
                              Http:// static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/2/18/1361183606377/David-Cameron-and-One-Dir-010.jpg

• totorotot Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 19:54
                                Http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/2/18/1361183606377/David-Cameron-and-One-Dir-010.jpg
                                • morgen_stern Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 19:56
                                  Nie, to nie jest kadr z teledysku smile Cameron nawet krawat ma inny i na moim zdjęciu jest Murray, nie widzisz tego?
                                  • totorotot Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 20:01
                                    Nie, to nie jest kadr z teledysku smile
                                    Cameron nawet krawat ma inny i
                                    na moim zdj
                                    > ęciu jest Murray, nie widzisz
                                    tego?

No dobra, popłakałam się smile)

• morgen_stern Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 20:02
                                      Tak myślałam...
                          • totorotot Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 19:58
                            https://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/2/18/1361183606377/David-Cameron-and-One-Dir-010.jpg
              • angazetka Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 13:14
                I zazdroszczą jeszcze, z pewnością zazdroszczą.
                100% zgody.
        • memphis90 Re: Widzę, że sporo osób w tym watku 09.07.13, 13:23
          Nie niewybaczalna, ale gafa. Po prostu.

większości z nas się nie nadarzy. prezyd
          > ent nas nie zaprosi, bo nie ma po co.
          Mów za siebie. Ja mam dalekosiężne plany na przyszłość big_grin
    • morgen_stern Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 09:47
      Ubrała się rzeczywiście średnio, ale mnie to nie dziwi, bo za dobrze wychowana nie jest, co już parę razy pokazała. Jej stosunek do obecnego prezydenta ma bank znaczenie, wątpię, żeby na tak luzacki strój pozwoliła sobie na wizycie u Kaczyńskiego.

Teraz trzeba uważać z krytykowaniem Radwańskiej, bo już zauważyłam w necie kilka oburzonych prawackich epistoł (po incydencie z podaniem ręki), że w ogóle miała prawo się tak zachować, bo to "sportowa złość", a ogólnie cała afera została rozdmuchana przez "żydowski tvn" (zachodnie media, które o tym pisały, też są pewnie na ich usługach).
      Także tego, teraz każda "sprawa Radwańskiej" to sprawa polityczna, jako że dziewczę jest wybitnie propisowskie, to każdy kibol będzie stać murem i w mordę lać wink Strach się odezwać na temat jej białych legginsów jak na grilla, bo zaraz dostanie się w twarz żydowskim lewakiem smile
      • kosheen4 Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 10:25
        morgen_stern napisała:

> Ubrała się rzeczywiście średnio

wyglądała przy całej reszcie jak sprzątaczka, która pomyliła drzwi suspicious
        • rosapulchra-0 Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 12:04
          kosheen4 napisała:

> morgen_stern napisała:
          >
          > > Ubrała się rzeczywiście średnio
          >
          > wyglądała przy całej reszcie jak sprzątaczka, która pomyliła drzwi suspicious
          >

Ja pierdykam! Jakie wy jesteście obie małostkowe i.. miałkie sciana
          • morgen_stern Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 12:29
            Rzeczywiście "ubrała się średnio" to taaaakie małostkowe stwierdzenie smile
            A poza tym, rosa, ogarnij się, latasz za mną po watkach, wygrzebujesz jakieś moje posty sprzed 4 lat, liżesz tyłek każdemu, kto tylko się do mnie przyczepi, kto jak kto, ale ty o małostkowości nie powinnaś nikogo uczyć. Nie masz poczucia obciachu.
            • rosapulchra-0 Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 12:55
              morgen_stern napisała:

> Rzeczywiście "ubrała się średnio" to taaaakie małostkowe stwierdzenie smile
              > A poza tym, rosa, ogarnij się, latasz za mną po watkach, wygrzebujesz jakieś mo
              > je posty sprzed 4 lat, liżesz tyłek każdemu, kto tylko się do mnie przyczepi, k
              > to jak kto, ale ty o małostkowości nie powinnaś nikogo uczyć. Nie masz poczucia
              > obciachu.
              >
              Nie schlebiaj sobie, maleńka. Serio, serio.
          • kosheen4 Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 23:05
            rosapulchra-0 napisała:

> Ja pierdykam! Jakie wy jesteście obie małostkowe i.. miałkie sciana

pierdykaj, pierdykaj. jak twoje dziecię wybierało się na prom, biegałaś podekscytowana w poszukiwaniu sukienki na tą okazję, rozpisywałaś się o stroju i makijażu, nie?

to wyobraź sobie, że spotkanie z głową państwa to generalnie okazja sporo większa.
            ja tam się ekspertem od sv nie mienię jakimś specjalnym, ale zapytaj kogokolwiek kto zna się na formach zachowania, dyplomacji etc., każdy powie ci że ten strój nie nadawał się i już.
            ematki wyluzowane, ale z protokołem nie mają w większości do czynienia nawet teoretycznie.
      • anulka.p Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 20:17
        morgen_stern napisała:

ła. Jej stosunek do obecnego prezydenta ma ban
        > k znaczenie, wątpię, żeby na tak luzacki strój pozwoliła sobie na wizycie u Kaczyńskiego.

Taa na pewno, u Kaczyńskiego wystąpiłaby w czarnej sukmanie do kostek i pokutnych sandałach. Morgen, naprawdę Ty czasami jak coś walniesz...
        • morgen_stern Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 20:56
          Jedno zdanie, a tyle ematkowych klisz! smile i wkładanie mi do ust tego, czego nie powiedziałam, i "od sasa do lasa", czyli albo czarna suknia do kostek, albo bluzunia i legginsy smile jak zwykle nic pośrodku, bo po co...
          • anulka.p Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 22:21
            Jakich klisz, jakie wkładanie do ust? Po prostu jak się zaperzasz, zaczynasz pisać straszne głupstwa.
    • laquinta Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 11:46
      Mnie zdumiewa ten medal zloty, a kiecka to juz naprawde w tym wypadku male piwo.

Takie szastanie medalami ZASLUGI?
    • edelstein Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 13:17

OJP skapujcie wreszcie,ze czasy gdzie trzeba bylo sztywno trzymac sie zasad odeszly w niepamiec i ludzie doszli do wniosku,ze wygoda jest najwazniejsza.Radwanska musialaby ciagle w garsonkach i sukienkach zajwaniac,by wam dogodzic,a i tak znalazloby sie stado niezadowolonych.Ludzie z kasa Maja was i wasze teksty na temat ich gustu,ubran tak gleboko w d...,ze glebiej sie nie da.Nawet nie wiedza o waszym istnieniu,bawiac sie na zamknietych imprezach do ktorych chocbyscie sie skichaly dostepu miec nie bedziecie i wszelkie svaly ich tyle obchodza co zeszloroczny snieg.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
      Autorem powyzszego zdania jest M.
      • iwles Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 13:34

edelstein napisała:

>
        > OJP skapujcie wreszcie,ze czasy gdzie trzeba bylo sztywno trzymac sie zasad ode
        > szly w niepamiec i ludzie doszli do wniosku,ze wygoda jest najwazniejsza

może w twoim świecie, w moim na szczęscie nie.
        • edelstein Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 14:24

Jestem bardzo ciekawa tego twojego swiata,mozesz podac gdzie bywasz ty i twoi znajomi.
          • iwles Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 14:29

możesz spać spokojnie, nasze ścieżki życia raczej nigdy się nie skrzyżują tongue_out
            • bi_scotti Monty Python 09.07.13, 14:45
              Przyznam, ze watek nabral tak fantastycznie pure-nonsensownego charakteru, ze zaczyna sie zblizac do szczytow dyskusji o posiadaniu bidetu. Fascynujacym jest ile pasji moga wzbudzic w doroslych kobietach biale leggins wysportowanej 24-latki w przewiewnej bluzce i z rozwianym wlosem tongue_out
              • morgen_stern Re: Monty Python 09.07.13, 14:48
                Zauważ, bi, łaskawym okiem, że najwięcej rabanu robią te broniące owej nastolatki, ja po prostu stwierdziłam fakt - ubrała się kiepsko i tyle.
                • bi_scotti Re: Monty Python 09.07.13, 15:05
                  morgen_stern napisała:

> Zauważ, bi, łaskawym okiem, że najwięcej rabanu robią te broniące owej nastolat
                  > ki, ja po prostu stwierdziłam fakt - ubrała się kiepsko i tyle.
                  >

Morgen, jak dla mnie to jest w ogole kompletnie crazy dyskusja na temat tego totalnie nie warty. Przerost formy nad trescia. I jakkolwiek sie AR nie ubrala, na dzieje swiata to nie wplynie (za bardzo tongue_out ), niebo na glowy nikomu nie spadlo, nawet BK nie popelnil chyba zadnego bledu ortograficznego w zaistnialej sytuacji, choc kto wie jak tam bylo z gramatyka przy skladaniu gratulacji big_grin Konwenanse/zasady SV/maniery (teoretycznie) powinny pomagac ludziom zyc bez nadeptywania sobie wzajemnie na odciski, w momencie gdy staja sie gorsetem, czas je olac lub przynajmniej przestac traktowac smiertelnie powaznie.
                  I juz sie wylaczam, bo duch Basil Fawlty zaczyna podejrzanie zagladac mi przez ramie big_grin
                  • morgen_stern Re: Monty Python 09.07.13, 15:38
                    Chyba wyciągasz nieco zbyt ciężkie działa. To forum, przypominam, i nie o takie pierdoły bywały tu kłótnie. Wbrew pozorom to ciekawa dyskusja, która pokazuje, jak bardzo poluzowały się współczesne gorseciki, szkoda tylko, że nie w tym kierunku, co trzeba.
                    A Basil, zapewniam cię, na spotkanie z prezydentem założyłby swój najlepszy garnitur. Nazwałabyś go wtedy spinającym się sztywniakiem?
                    • bi_scotti Re: Monty Python 09.07.13, 16:44
                      morgen_stern napisała:

> A Basil, zapewniam cię, na spotkanie z prezydentem założyłby swój najlepszy gar
                      > nitur. Nazwałabyś go wtedy spinającym się sztywniakiem?
                      >

Mam bilety na wrzesien, na JC stand-up w Toronto ("Last time to see me before I die" big_grin ), jesli sie dopcham po spektaklu zeby uscisnac dlon Mr. Fawlty, moze sie uda zapytac osobiscie, dam znac wink
                      • morgen_stern Re: Monty Python 09.07.13, 16:53
                        ok smile
                • rosapulchra-0 Re: Monty Python 09.07.13, 16:52
                  morgen_stern napisała:

> Zauważ, bi, łaskawym okiem, że najwięcej rabanu robią te broniące owej nastolat
                  > ki, ja po prostu stwierdziłam fakt - ubrała się kiepsko i tyle.
                  >

No nie bądź śmieszna, mogren! big_grin
                  Bierzesz aktywny udział w tej dyskusji, ale gdy bi napisała, że zrobiła się nonsensownie głupia, to szybko przybiegłaś się usprawiedliwiać, że ty TYLKO stwierdziłaś fakt! big_grinbig_grin
            • laquinta Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 14:59
              iwles napisała:

>
              > możesz spać spokojnie, nasze ścieżki życia raczej nigdy się nie skrzyżują tongue_out

Juz sie skrzyzowaly.

Od Tych polskich krzyzowan juz mnie glowa boli. big_grin
              • iwles Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 20:52

e tam, forum to nie życie tongue_out
            • edelstein Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 22:24
              Nie Bede plakac z tego powodu.
    • ilonka001988 Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 15:39
      Wygląda jak osoba, która przypadkowo się tam znalazła, i tak, uważam że porównanie do sprzątaczki się samo nasuwa.

Przyleźć do Prezydenta RP w stroju jaki ja noszę podczas grilla u znajomych? Jeden wielki obciach i wstyd. Zero klasy.
      Kiedyś mój mąż przyszedł z pracy i poprosił mnie i pomoc w skompletowaniu garderoby "smart casual", bo biedaczka zagięli tym stwierdzeniem big_grin Okazało się że dla jego kolegów brak wymogu garnituru i krawata równało się szortom, klapkom i hawajskim koszulom do biura w lecie. Dlatego aż sam szef musiał zareagować i wprowadzić bardziej sztywne zasady.

Dorosłym mężczyznom trzeba było tłumaczyć że do pracy przychodzi się w koszuli i jednolitych spodniach, bez durnych napisów i takie tam... mój mąż takie koszulki po domu donasza, co mu zostały z licealno-studenckich czasów. Ktoś potrafi się tak ubrać do pracy.

Dlatego Radwańska mnie nie dziwi. Ale żenuje strasznie. Bo za granicą takiego obciachu też nam pewnie narobi.

• anulka.p Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 20:12
        >
        > Dlatego Radwańska mnie nie dziwi. Ale żenuje strasznie. Bo za granicą takiego obciachu też nam pewnie narobi.
        >
        Ja p....., sorry, bo inaczej się nie da. Akurat Radwańska przynosi nam chwałę jak mało który sportowiec polski i naprawdę za to wielki szacun dla niej. Obciach, bo ma bluzeczkę nie taką jak sobie Mariola z Wąbrzeźna wyobraża, że do prezydenta trzeba założyć? Tak, na pewno świat się bardzo tym przejmie i będzie to hot news w CNN i BBC.
        • rosapulchra-0 Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 20:22
          anulka.p napisała:

> Ja p....., sorry, bo inaczej się nie da. Akurat Radwańska przynosi nam chwałę
          > jak mało który sportowiec polski i naprawdę za to wielki szacun dla niej. Obcia
          > ch, bo ma bluzeczkę nie taką jak sobie Mariola z Wąbrzeźna wyobraża, że do pr
          > ezydenta trzeba założyć? Tak, na pewno świat się bardzo tym przejmie i będzie
          > to hot news w CNN i BBC.

Popieram w całej rozciągłości i długości! Dla mnie tylko miałkie i małostkowe osoby, które nie bardzo wiedzą co zrobić ze swoim życiem, dowalają się do kogoś rak nietuzinkowego, jak np. Agnieszka Radwańska.
          • iwles Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 20:56

Po przegranym meczu z Lisicki prasa (ta zagraniczna też) raczej w zachwytach o zachowaniu Radwańskiej nie pisała.
            Więc jak widać nie tylko same sukcesy sportowe się wszędzie liczą.
            • anulka.p Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 22:19
              Podobnie jak o Janowiczu i jego zachowaniu na poprzednich turniejach, wybuchach złości, krzykach do sedziego, arogancji, itd. Albowiem nie jest to słodki misio, ale dziewczeta są bezkrytycznie zachwycone "Jerzykiem" , za to Radwańskiej z lubością dowalają. A ja niedawno byłam we Francji i było mi bardzo miło wysłuchiwać komplementów na jej temat, nie spodziewałam się, że jest aż tak znana i darzona sympatią. No ale Francja to nie polskie forum internetowe, gdzie trzeba upuścić żółci.
            • memphis90 Re: Radwańska u Prezydenta:-( 10.07.13, 17:32
              Oj tak, widziałam te fotki, dobrze to nie wyglądało. Zresztą zdaje się, że Radwańska jest mocno krytykowana za swoje zachowania na korcie.
              sport.wp.pl/kat,1841,title,Radwanska-co-mialam-zrobic-Zatanczyc,wid,15789397,wiadomosc.html
              https://i.wp.pl/a/f/jpeg/31578/radwanska_lisicki_plecy2013_650.jpeg
    • bloopsar Re: Monty Python 09.07.13, 17:24
      Czyżby morgen miała psychofankę? big_grin
      • misterni Re: Monty Python 09.07.13, 22:50
        Ja się natomiast zastanawiam, dlaczego mój post wyleciał? surprised

• bi_scotti Re: Monty Python 09.07.13, 23:13
          misterni napisała:

> Ja się natomiast zastanawiam, dlaczego mój post wyleciał? surprised
          >

Widocznie bylas nieodpowiednio ubrana! tongue_out
    • kkalipso Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 20:27
      Wyglądała ładnie , podejrzewam , że "na żywo" prezentowała się lepiej ALE te zdjęcia będą wisieć zapewne w salonie rodziców , nad biurkiem w obiektach sportowych itp. Wybrałabym coś prostego i klasycznego żeby się nie wstydzić za pięć lat jak moda się zmieni i ogólnie ze względu na szacunek z owej uroczystości.
      • anika772 Re: Radwańska u Prezydenta:-( 09.07.13, 23:20
        Strój ładny, ale odpowiedni na letni spacer, a nie na oficjalną okazję.
        Młoda, to i niewyrobiona jeszcze. Chociaż, pani Millerowej zdarzyło się przy japońskich cesarzach w dużo dojrzalszym wieku...
    • lafiorka2 Re: Radwańska u Prezydenta:-( 10.07.13, 10:24
      przyznam szczerze,że "lata mi" jak poszła ubrana.
      I tak działa na mnie jak płachta na byka...a jeszcze nazywanie jej Isią...".Isia -srisia!"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka