Dodaj do ulubionych

Jaki to typ figury?

16.08.13, 22:39
Wg T i S.
Wykłócam się z kuzynką.No, wykłócam to za dużo powiedziane wink, ale ja twierdzę, że ona jest "klepsydra", a ona sądzi, że jest "wiolonczelą" lub "kręglem" (durne nazwy, ale trudno).
Otóż, jadąc od stóp do głów:
- szczupłe, cienkie kostki
- umięśnione, ale nie grube, mocne łydki
- powiedzmy, grube (ona twierdzi, że potwornie grube, ja, że duże) uda
- dość szerokie biodra
- płaski brzuch
- dobrze zarysowana talia
- duży biust (tak z D-E ma)
- kościste wręcz ramiona, wystające obojczyki, ale ramiona w sumie szerokie, nie spadziste.
- szczupłe ręce
Dół zdecydowanie mocniejszy od góry.
To jaki to typ?
Obserwuj wątek
    • a.va Re: Jaki to typ figury? 16.08.13, 22:43
      Jak ramiona są szerokości bioder, to powiedziałabym, ze klepsydra. Jak węższe, to pasuje do kręgla.
    • hanusina_mama Czy kręgiel to to samo co gruszka? n/t 16.08.13, 22:49

• peggy_su Re: Czy kręgiel to to samo co gruszka? n/t 17.08.13, 00:08
        Nie. Kręgiel ma masywne biodra i uda. Gruszka może mieć szczupłe nogi.
    • samotari87 Re: Jaki to typ figury? 16.08.13, 23:36
      ja bym stawiala na wiolonczele, jesli gora mniej masywna od dolu, ale jednak wciaz masywna. kregiel kojarzy mi sie ze szczuploscia u gory i masywnym dolem, a klepsydra z jednakowo szerokimi dolem i gora. Ale cholera tam wismile
      • mindtriper Re: Jaki to typ figury? 17.08.13, 08:47
        Góra absolutnie nie jest masywna.
        Dziewczyna ma chude ręce, wystające kości, ale po prostu ma spory biust i szerokie ramiona - tak jakby szeroki wieszak wink
        Dla mnie klepsydra.
    • kota_marcowa Re: Jaki to typ figury? 16.08.13, 23:50
      Sama chciałam z ciekawości sprawdzić i zaczęłam googlać. Poddałam się przy cegłach, dzwonkach, lizakach i wazachbig_grin
      Gdzie podziały się stare poczciwe jabłko i gruszkabig_grin
      Obawiam się, że wasz spór pozostanie nierozstrzygniętywink
      • annajustyna Re: Jaki to typ figury? 17.08.13, 21:52
        Lizak to chyba klasycznie hollywoodzki typ a la Angelina - wychudzona na maksa i przez to za duza glowa?
    • maggi9 Re: Jaki to typ figury? 17.08.13, 09:10
      Na pewno nie klepsydra bo klepsydra jest dość proporcjonalna a kuzynka nie jest.
      Zresztą popatrz na klepsydrę jako przedmiot - wszędzie po równo. A kuzynka ma, jak mówisz kościste ramiona i grube uda.
      Jak dla mnie kręgiel.
      • mindtriper Re: Jaki to typ figury? 17.08.13, 09:17
        Ale na szerokość jest w miarę równo. Nie pytałem jej o wymiary (choć w sumie, zapytam), ale na oko ma w biuście jak biodrach + szczupła talia.
        Uda i łydki to jj najsłabszy punkt.
        • sanrio no a ten: 17.08.13, 10:25
          dość szerokie ramiona, wystające obojczyki, małe piersi, talia zaznaczona, brzuch nigdy nie płaski, ale też bez cech osadzania się tam tłuszczu, taki mały wystający na wysokości poniżej pępka bez względu na wagę - czy to 5 kg mniej czy więcej, to coś zawsze odstaje, biodra wąskie (mniej więcej w obwodzie tyle co w biuście), umięśnione nogi ale nie masywne tylko takie w typie sportowczyni lub tancerki, tułów raczej dłuższy, nogi w miarę proporcjonalne jeśli chodzi o długość.
    • kerri31 Re: Jaki to typ figury? 17.08.13, 17:46
      Typ gruszka.
    • asia_i_p Re: Jaki to typ figury? 17.08.13, 21:11
      Wiolonczela. Klepsydra jest idealnie zrównoważona, nie powiedziałabyś o niej "dół mocniejszy od góry". Kręgiel ma chyba jednak odrobinę węższe ramiona i mniejszy biust i generalnie należy do grupy gruszek. Wiolonczela to ta sama grupa co klepsydra, tylko właśnie z cięższym dołem, tak jak klepsydra z lżejszym dołem jest wazonem..
      • asia_i_p Re: Jaki to typ figury? 17.08.13, 21:15
        Zresztą jest fajny test na to czy klepsydra czy wiolonczela. W zasadzie jedyna różnica, jaką znalazłam w garderobianych poradach dla obu typów. Klepsydrom jest świetnie w ołówkowych spódnicach i delikatnych butach na obcasie, klepsydry potrzebują raczej spódnic o kroju A i koturna.
        • annajustyna Re: Jaki to typ figury? 17.08.13, 21:54
          To w koncu, kto olowkowa, a kto A?
          • asia_i_p Re: Jaki to typ figury? 17.08.13, 23:06
            Ołówkowa klepsydry, A wiolonczele.
            • annajustyna Re: Jaki to typ figury? 18.08.13, 10:57
              A ja jestem klepsydra i w A tez mi dobrze, nawet bardzo tongue_out.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka