19.08.13, 22:42
www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/trybunal-konstytucyjny-przyjal-skarge-dody,348081.html
Co taka cisza w tym temacie?

Osobiście uważam że ktoś się za bardzo pospieszył z wyrokiem skazującym a moje uczucia nie zostały obrażone. Nie wiem jak można obrazić czyjeś uczucia takim bzdetem.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: TK a Doda 20.08.13, 09:26
      A moje uczucia (np. estetyczne) są ciągle obrażane na każdym kroku i co? Ktoś ma mi wypłacić odszkodowanie z tego tytułu? Czy tylko uczucia religijne się liczą?
      • czar_bajry Re: TK a Doda 20.08.13, 17:28
        Wnieś sprawę do sądusmile
    • wuika Re: TK a Doda 20.08.13, 09:54
      Dobra argumentacja jest: jak państwo świeckie może karać za wypowiedzi w temacie, które są od niego odrębne (rozdział państwa i religii jest wszak wpisany w konstytucję)? Orzeczenie może być ciekawe.
      • lusitania2 Re: TK a Doda 20.08.13, 10:22
        wuika napisała:

> Orzeczenie może być ciekawe.

to orzeczenie będzie ciekawe niestety tylko w temacie "jak bardzo mozna wykręcić kota ogonem żeby zignorować konstytucyjną zasadę rozdziału kościoła od państwa".
        TK jest obsadzony starą konserwą i trzeba mieć ogromne klapki na oczach, żeby łudzić się co do jego orzeczenia w tej sprawie.
        • wuika Re: TK a Doda 20.08.13, 10:30
          Nie napisałam, że spodziewam się po nim rewolucji suspicious Wspomniana przez Ciebie kwestia mieści się w określeniu "ciekawe".
          • lusitania2 Re: TK a Doda 20.08.13, 19:21
            wuika napisała:

> Nie napisałam, że spodziewam się po nim rewolucji suspicious

oł, rili?
            Kiepsko kłamiesz. Ale ćwicz dalej. W końcu to ćwiczenie czyni mistrza.

Wspomniana przez Ciebi
            > e kwestia mieści się w określeniu "ciekawe".
            I nic poza nią się w nim nie mieści.
    • jowita771 Re: TK a Doda 20.08.13, 10:03
      Mnie przeraża, że można w ogóle być ciąganym po sądach za coś takiego, jak obraza uczuć religijnych i jakie pierdoły można pod obrazę takich uczuć podciągać. Chciałabym doczekać czasów, kiedy Polska będzie prawdziwie świeckim państwem.
      • czar_bajry Re: TK a Doda 20.08.13, 17:31
        Ciekawe czy Doda w wypadku nie korzystnego wyroku uda się wyżej po sprawiedliwość i będzie skarżyć państwo?
        • cielecinka Re: TK a Doda 20.08.13, 18:50
          nie jestem jej fanką, ale w tym przypadku jej kibicuję.
          • lauren6 Re: TK a Doda 20.08.13, 19:01
            Ja również.
            • panidemonka Re: TK a Doda 20.08.13, 19:13
              I ja też.
      • panidemonka Re: TK a Doda 20.08.13, 19:09
        W dodatku nie można udowodnić, że te uczucia naprawdę zostały obrażone. Można tak powiedzieć wcale nie czując się obrażonym, bo kto udowodni, że jest inaczej?
        To klucz dający duże pole do nadużyć i sądy nie powinny w ogóle się tym zajmować.
    • cherry.coke Re: TK a Doda 20.08.13, 19:15
      Odkad kazali placic odszkodowanie za skecz o papiezu drapiacym sie po zadku to ja juz we wszystko uwierze.
      • panidemonka Re: TK a Doda 20.08.13, 19:18
        O tak, Polacy są bardzo uczuciowi, najczęściej w kwestiach religijnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka