zlota.jagoda 04.10.13, 09:03 Czy sądzicie, że można włożyć kolczyk do brzucha po porodach i jak się ma oponkę? Czy raczej schudnąć i przekłuc ponownie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziennik-niecodziennik Re: Dziurka w brzuchu 04.10.13, 10:45 mozna. pytanie brzmi - po co? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.jagoda Re: Dziurka w brzuchu 04.10.13, 11:36 > mozna. pytanie brzmi - po co? Jak będzie duży kolczyk to zadziała może jak duża torba: zmniejszy optycznie sylwetkę... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Dziurka w brzuchu 04.10.13, 11:49 raczej przyciągałby uwagę do obszaru ktory niekoniecznie powinien byc eksponowany... Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Dziurka w brzuchu 04.10.13, 11:53 Jak ktoś ma oponke na brzuchu to niekoniecznie eksponuje brzuch publicznie. Tak więc nie musi przyciągac uwagi. Zresztą zauważyłam, że moda na eksponowanie brzucha na ulicy jakoś przemineła. Kolczyk można po prostu chcieć mieć dla siebie, taka fanaberia. Jak tatuaże i kolczyki w innych nie eksponowanych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.jagoda Re: Dziurka w brzuchu 04.10.13, 12:12 Tatuaże podobno wywołują raka, a kolczyki nie, a chciałabym bardziej spersonalizować swoją osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Dziurka w brzuchu 04.10.13, 18:49 zlota.jagoda napisała: > Tatuaże podobno wywołują raka, a kolczyki nie, a chciałabym bardziej spersonalizować swoją osobę..." kolczykiem w pępku? trochę tandetne i deko przestarzałe. bardziej trędi byłoby wypalenie sobie na karku jakiegoś znamienia. albo puszka po coca coli w nosie. idź na całość, jak już się personalizować, to konkretnie! a nie tam jakiś prztyczek w pępku, jak jakiś cienias. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Dziurka w brzuchu 04.10.13, 18:46 maggi9 napisała: "...Zresztą zauważyłam, że moda na eksponowanie brzucha na ulicy jakoś przemineła..." nawet mnie to wcale nie dziwi. bo raczej trudno przy 5 stopniach paradować z gołym brzuchem... Odpowiedz Link Zgłoś
puza_666 Re: Dziurka w brzuchu 04.10.13, 10:51 Mozna, pewnie ze mozna, ale za ladnie taki kolczyk na oponce nie bedzie wygladal Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.jagoda Re: Dziurka w brzuchu 04.10.13, 11:38 Na początku w sumie wcale go by nie było widać... ale w miarę chudnięcia by zaczął wyglądać oczkiem. Pytanie, czy dziurka zarosła czy nie, bo nie mam jak sprawdzić, a kupować kolczyk w ciemno też nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Dziurka w brzuchu 04.10.13, 11:49 spróbuj na razie przepchnąć dziurkę zwykłym kolczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Dziurka w brzuchu 04.10.13, 11:51 zlota.jagoda napisała: > Na początku w sumie wcale go by nie było widać... ale w miarę chudnięcia by zac > zął wyglądać oczkiem. Pytanie, czy dziurka zarosła czy nie, bo nie mam jak spra > wdzić, a kupować kolczyk w ciemno też nie chcę. > A ja ci to oczko zacznie wyglądać, to już całkiem zaczniesz przypominać wieloryba. Greenpeace weźmie cię pod ochronę. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Dziurka w brzuchu 04.10.13, 12:39 Są specjalne kolczyki wyprofilowane w kształt litery "J" bardziej, zagięte niż zwykłe "banany", do głębszych pępków (zwykle, gdy ktoś ma wyraźną fałdkę). To, co nosisz w brzuchu to Twoja sprawa, raczej nie latasz z pępkiem na wierzchu? Jeżeli przed wyjęciem kolczyka dziurka nie była bardzo nowa, to nie powinna była zarosnąć i nie sądzę, by było konieczne ponowne przekłucie. Odpowiedz Link Zgłoś