Dodaj do ulubionych

sezon na... prezenty

10.11.13, 21:34
Zaczyna sie.

W tym roku na Boze Narodzenie naprawde mam zamiar trzymac sie za portfel, nie wydac za duzo i zaczac szukac prezentow juz teraz.

Mam juz pomysl na mame i dwie siostry i mala chrzesniaczke, ale jak zawsze nie wiem co zrobic z tata.
ma mnostwo koszul do pracy, myslalam o jakims gadzecie (?), tez o wieszaku na krawaty, ale takowy sprezentowalam mu jakies 15 lat temu...

nie chce sie wykosztowac tym razem, co roku wydaje mnostwo kasy, ostatnio z rodzina stwierdzilismy, ze to naprawde nie ma sensu i ok 20e to absolutny max. jesli chodzi o prezenty.

Wy macie juz jakies pomysly?
Obserwuj wątek
    • bloopsar Re: sezon na... prezenty 10.11.13, 21:42
      > nie chce sie wykosztowac tym razem, co roku wydaje mnostwo kasy, ostatnio z
      > rodzina stwierdzilismy, ze to naprawde nie ma sensu i ok 20e to absolutny max.

To może w ogóle zrezygnować z prezentów? Moja rodzina tak zrobiła i to działa - nikt się nie męczy wyszukując jakieś nie za drogie ale i nie tandetne prezenty, których obdarowani i tak zazwyczaj nie potrzebują, ale obowiązkowo cieszą się jakby nie wiadomo co dostali. Wigilia to spotkanie w rodzinnym gronie w odpowiedniej oprawie i tyle. Choinka jest, ale nic pod nią.
      • plain-vanilla Re: sezon na... prezenty 10.11.13, 21:45
        Zgadzam sie.Prezenty tylko dla dzieci.
        • pina_colada88 Re: sezon na... prezenty 10.11.13, 21:53
          Ja mam problem z prezentem dla brata i siostrzenicy.

Brat, 16 lat, niczym sie nie interesuje no może trochę sportem ale to tak nie za mocno.
          Lubi biegać, jeździć na rowerze. Rower mu się popsuł, ale no nie mam 1000 zl żeby mu kupić.
          Nie czyta, komp lubi tak trochę. Trudny typ wink

Drugi- siostrzenica 18 miesięcy. No nie mam pomysłu na zabawkę dla niej. Ostatnio wygrzebałam fajną lalkę z zakamarków allegro, taką szmacianą wink.
          Ona, w przeciwieństwie do brata uwielbia "czytać", wiec na pewno dostanie książkę big_grin
          Pomożecie?
          Budżet dla Wiki to jakieś 50, max 60zł.

P.s. Może przyszpilić wątek na górze? Teraz pewnie pojawi się trochę wątków a ten mógłby być pomocą. I można do niego przenosić wszystkie o tej tematyce.
          • mayaalex Re: sezon na... prezenty 10.11.13, 22:10
            Jak 18 miesiecy to moze juz niedlugo zacznie sie bawic duplo/playmobil czy podobnymi klockami? Mam synka 20-miesiecznego, wlasnie ma faze na pociagi i pociag z duplo bardzo mu sie spodobal - i przy okazji zauwazylam, ze z duplo naprawde spedza sporo czasu. U nas widze sporo nieduzych zestawow za 12-17 euro, wiec moze kolo 60PLN cos znajdziesz? Ze zwierzatkami na przyklad? Ksiazki i ksiazeczki tez sa u nas hitem, zwlaszcza takie, gdzie cos sie wyciaga, naciska, otwiera, etc.
            No i fajna rzecz (dla rodzicow chyba najfajniejsza) to wierszyki i rymowanki - w tytule cos z Panem Pierdziolka (Pan Pierdziolka spadl ze stolka?), widzialam dwa tomy.
            U nas tez wielkim hitem jest taki maly drewniany wozek-pchacz z IKEI, bardzo fajne, proste wzornictwo, mozna tam rozne rzeczy naladowac i pchac (znacznie spowalnia malego czlowieka na chodniku i daje mu cos do roboty w parku wink Wyglada zwyczajnie ale synek bardzo go lubi. Koszt - pewnie 15-20 euro ale nie jestem pewna...
            I jeszcze seksistowsko smile maly wozek dla lalek (tez to pchanie wydaje mi sie duza atrakcja) - widzialam akcje na weselu: dzieci w roznym wieku obu plci prawie sie bily o mozliwosc pchania takiej malutkiej spacerowki.
        • obrus_w_paski Re: sezon na... prezenty 10.11.13, 21:57
          u nas w rodzinie jest tylko jedno dziecko jak na razie.
          Proponowalam rezygnowanie z prezentow juz kilka razy, niestety nie spotkalo sie to z jakas wielka radosciawink
    • dziennik-niecodziennik Re: sezon na... prezenty 10.11.13, 21:56
      u nas w tym roku znów prezenty tylko dla dzieci. dla mojej córki to wiem co, dla jednej panny i jednego chlopca tez wiem co, dla drugiej panny i drugiego chłopca - cos sie wymysli.

wiecie co, ja nigdy nie umialam tak wczesnie kupowac prezentow. zawsze myslalam że jak ktos czegos chce to przeciez zanim przyjdą swięta to sam sobie kupi...
      • obrus_w_paski Re: sezon na... prezenty 10.11.13, 22:00
        tez tak mam! i sie tylko stresuje. Ale w tym roku wiem, ze bede musiala wiekszosc prezentow przeslac paczka, wiec sila rzeczy, musze je kupic wczesniej, zeby paczka doszla na czas...

dziennik-niecodziennik napisała:

> wiecie co, ja nigdy nie umialam tak wczesnie kupowac prezentow. zawsze myslalam
        > że jak ktos czegos chce to przeciez zanim przyjdą swięta to sam sobie kupi...
    • raczek-nieboraczek Re: sezon na... prezenty 10.11.13, 22:05
      kawa, czekolada, herbata z herbaciarni (na 3 filiżanki), bratu na studia kupiłam zeszyty a4, kulki do kąpieli
      • pina_colada88 Re: sezon na... prezenty 10.11.13, 22:16
        A ja tam lubię kupować prezenty.
        Nie stresuje mnie to.
        Z powodu tego, że pracy nie mam muszę naprawdę się nagimnastykować żeby coś kuić. I tak siostra z mężem dostaną książki i po kubku magicznym, mama maszynę do suszenia grzybow (albo jeszcze na imieniny albo urodziny, obie te uroczystości ma w grudniu), ojciec dres, ciotka książkę, siostrzenica najprostszą zabawkę wink A reszta nie myślalam jeszcze wink
    • black_halo Re: sezon na... prezenty 10.11.13, 22:12
      Skorzane rekawiczki. Kupilam w tamtym roku ale na ten rok absolutnie nie mam pomyslu. Zostaje butelka alkoholu. Kilka lat temu zarowno ja, mam i siostra kupilysmy swetr - strasznie glupio wyszlo. Niestety on jest z tych co jak ich zapytac 'to nic nie potrzebuje'.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka