adellante12 Re: Tęcza 12.11.13, 13:22 Socjotechniczny majstersztyk. Polityczne mistrzostwo świata. Donald z Radkiem i Wincentem dzisiaj otwieraja szampana. Sondaze już dłuuugo nie beda wygladały jak do tej pory.. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Tęcza 12.11.13, 13:28 Prawda. Tak w bardzo odpowiednim momencie ta instalacja została odbudowana i znów podpalona. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Tęcza 12.11.13, 13:30 triss_merigold6 napisała: > Prawda. Tak w bardzo odpowiednim momencie ta instalacja została odbudowana i znów > podpalona. Radzieckie uczelnie uczą nie tylko takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Tęcza 12.11.13, 13:36 Policjanci mieli wytyczne - żadnej reakcji na zadne ekscesy bez wyraźnego rozkazu cokolwiek by sie nie działo. Stać i czekać na rozkaz. Co osiągnieto : Spalono tęczę przy uzyciu wyrostków - wkurzenie rzeszy lewicowych internautów którzy wiele nie zrobia ale monitory i sieć zapluja - czarny PR. Uszkodzono samochody szyby etc - wkurzono warszawskich mieszkańców wyborców - tych co to w referendum byli niedawnym brani pod uwagę. Sondaż Bufetowej w górę! Zaatakowano ambasadę FR - skandal miedzynarodowy WIelki Niedźwiedź mruknie a Polska podkuli ogon i zaskowyta... Pół kraju spusci głowę ze wstydu na sama myśl cóz to prawica moze wyczyniac... Majstersztyk w białych rękawiczkach. A małolaty od rzucania rac kostki brukowej i butelek z benzyną od dzisiaj ustawia sie w kolejce po obiecane karnety na mecze.. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Tęcza 12.11.13, 14:14 Czy mam dobrze rozumieć, że ONR-owców uważasz za idiotów, którzy dają się podpuszczać jak ostatni frajerzy? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Tęcza 12.11.13, 14:18 Hm... jakby to delikatnie... młodzi adepci ONR, którzy muszą wykazać się zasługami na ulicy, nie należą do bystrzaków. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Tęcza 12.11.13, 15:11 Raczej dedukuj w kierunku - zorganizowane bojówki które maja wykonac okreslone zadania. Za komuny uzywano terminu - prowokator Była to osoba która miała za zadanie sprowokowac w tłumie okreslone zachowania na które musiało zareagować ZOMO gdyż jak wiadomo władza nie uzywała siły przeciwko obywatelom. Uzywała siły prewencyjnie. Zamieszki nigdy ale to nigdy nie wybuchaja same z siebie i bez celu. Zawsze jest ktoś kto pociaga za sznurki. A to że ludzie w stolicy przezyli chwile grozy, teraz mają się czego wstydzić - jak myślissz? Kogoś to obchodzi? Wazne są sondaże poparcia. A dzisiaj ekipa Rudy 102 odzyskała wszystko co straciła przez ostatnie lata.. Cel uswieca środki. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Tęcza 12.11.13, 15:15 Kto nazwał kiboli patriotami? Raczej nie Tusk i nie Wincent, cokolwiek by o nich nie mówic. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Tęcza 12.11.13, 15:57 A komu dzieki nim urosną słupki sondazowe??? No? Może Januszowi Korwin Mikke??? Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Tęcza 12.11.13, 17:46 I dlatego są winni. Są winni. Są winni. Są winni. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Tęcza 12.11.13, 16:03 > Zaatakowano ambasadę FR - skandal miedzynarodowy WIelki Niedźwiedź mruknie a P > olska podkuli ogon i zaskowyta... Pół kraju spusci głowę ze wstydu na sama myśl > cóz to prawica moze wyczyniac... O, z tym się akurat bardzo zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Tęcza 12.11.13, 18:01 To teraz siegnij do historii i przyponij sobie jak to rodzimi nasi robotnicy wyszli na ulice lać "rozrabiających" studentów.. Byli równie świecie oburzeni... To juz było. Polacy jako naród są jak stado baranów którym sie manipuluje prymitywnie prosto. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Tęcza 12.11.13, 18:05 Wolę sięgnąc do tego co OFICJALNIE mówią Kempa, Zawisza, Bosak, Winnicki Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Tęcza 12.11.13, 14:14 Śmieszy mnie ta dyskusja. Przecież wiadomo, że tęcza to symbol homoseksualistów i postawiona w takim miejscu, będzie co poniektórych kuła w oczy. W sumie i tak się dziwię, że tyle wystała. Zresztą taki symbol też mi się nie podoba, co nie oznacza, że pochwalam podpalenie. Uważam, że powinna zostać zwyczajnie zdemontowana. Tak samo zresztą nie podobają mi się marsze równości, jakoś hetero nie demonstrują na każdym kroku bycia hetero. A policja też się nie popisała, może i nie mogli rozpędzić marszu, ale mogli wyciągać z tłumu bandytów rzucających kamieniami i robiących rozróby. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Tęcza 12.11.13, 17:33 Brzydka nie brzydka - nie widziałam na żywca, ale jeśli mi się coś nie podoba to podpalić mam? - Ok, idę podpalić moją dzielnicę bo cholernie brzydka mi się wydaje. Drzwi od sąsiada też jakieś niefajne... Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Tęcza 12.11.13, 18:25 A gdzie ja napisałam żeby podpalać?? Zarówno tęcza, jak i krzyż pod pałacem były prowokacją i zarówno jedno jak i drugie powinno być usunięte, bynajmniej nie z powodu walorów estetycznych, ale po to żeby nie zadrażniać i tak napiętej już sytuacji pomiędzy frakcjami i nie powodować zadym. Usunięte, zdemontowane, przeniesione nie spalone/zniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Tęcza 12.11.13, 18:45 kota_marcowa napisała: > Zarówno tęcza, jak i krzyż pod pałacem były prowokacją i zarówno jedno jak i dr > ugie powinno być usunięte, bynajmniej nie z powodu walorów estetycznych, ale po > to żeby nie zadrażniać i tak napiętej już sytuacji pomiędzy frakcjami 1. Krzyż nie był żadną prowokacją. 2. Zaraz po katastrofie nie było żadnych frakcji, była za to pięknie zjednoczona w zadumie wspólnota Polaków - cieszę się, że tej wspólnoty doświadczyłem, że byłem świadkiem tego momentu w dziejach. Podział zrobiono później, posłużyła do tego między innymi sztucznie wywołana wojna o krzyż. Zaczął ją Komorowski i nie mogło to być nieumyślne. Odpowiedz Link Zgłoś