mx3_sp 31.01.14, 10:26 czyli solarium. Ja bym poszła, wygrzać się, ale przygotowuję kwasami twarz na wiosnę i nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonecznik1981 Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 10:32 Mniej więcej raz na miesiąc, zwykle w ramach kompleksowego spa. Mam taką karnację, że w ten dociągam do kolejnego lata z utrwalona opalenizną Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 10:37 Byłam kilka razy przed imprezą karnawałową, żeby zlikwidować biel nóg. mam odkryte buty, więc z rajstopami trochę nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 10:39 Nie. Lubię być trupio blada Wybierałam się kilka razy ale nie aby nabyć opaleniznę tylko, żeby przegonić jesienno-zimową deprechę związaną z brakiem słońca. Ale na szczęście ostatecznie i tak nic z tego nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
quelquechose Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 10:43 Majac lat ok. 20 pare czasem chodzilam - teraz wyroslam Jestem z natury osoba o jasnej karnacji z piegami i slonce mnie po prostu robi czerwona - solarium niby lepiej, ale zaakceptowalam swoj typ urody i juz sie nie narazam na raka. Mieszkam w Belgii i tutaj nie uswiadczysz praktycznie solarium - wszyscy chodza bladzi, z odslonietym cialem na poczatku lata i nikt sie nie przejmuje - uwielbiam te tendencje! A ze w Belgii nieustannie pada, to bladziochow zawsze duzo i moge sie nie stresowac! Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 10:53 Ja nawet lubię zimą się pogrzać chwilę jak jaszczurka na kamieniu, ale teraz w wieku 35 lat to raczej trzeba uważać, moment i skóra się sypnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 10:56 Nie, z 15 lat temu byłam ostatni raz, wyleczyłam masakrę, jaką zrobiłam sobie niechcący na twarzy i szyi- w moim wieku płaci się już słono za to, co w wieku 20+ czy 30+ wydaje się krótkim opalaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 10:58 Też nad tym myślę Tak delikatnie zaryzykuję Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 11:07 Nie. Mam bardzo jasną karnację i jestem dziedzicznie obciążona podwyższonym ryzykiem raka skóry (mój ojciec i jego matka mieli zmiany przednowotworowe). Nie opalam się wcale - na słońu też. Stosuję filtry i siedzę w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 11:09 Nie, nigdy nie bylam. Jak bylam mlodsza wolalam wydac pieniadze na ciuchy czy lakiery do paznokci, opalalam sie szybko na sloncu. I do tego czuje jakis dziwny strach przed zamknieciem sie w grzejacej machinie. Nie bylam nigdy. A teraz to juz czas dbac o skore, wole byc blada niz miec jakies glebokie uszkodzenia poglebiajace zmarszczki. Odpowiedz Link Zgłoś
tully.makker Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 11:25 Absolutnie nie. Pielegnuje swoja oryginalna urode typu Snow White i nie opalam sie, ani naturalnie, ani sztucznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 11:36 ja mam podatną karnację, w miarę ciemną, ale zaraz mi plamy wychodzą. Ale tak wygrzać się poleżeć, chciałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 11:51 To polecam Ci saunę fińską, 100 stopni wygrzewa doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 11:53 wiem, wiem, doświadczam. Ale światła tam brak Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 11:48 Nigdy jeszcze nie byłam i raczej się nie wybiorę. Karnację mam raczej ciemną, więc w sumie nie mam potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 11:56 byłam w zyciu dosłownie 2 razy - przed studniówką i przed ślubem, łacznie pewnie z 15minut więcej się nie wybrałam i nie planuję. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 12:06 NIE - ja jestem naturalną brunetką i po solarium wyglądam okropnie, ze słońcem też muszę uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
asases Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 12:10 Chodzę, raz w tygodniu na pięć minut, jak wybitnie upierdliwa zima to dwa razy na tydzień. Wybitnie poprawia mi to nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 12:11 A ja się wyłamie. Lubiłam solarium, ciężko mi się opalić i miałam dość pytań o nogi córki młynarza. Bladość jak widać, modna tylko na emamie. Zrezygnowałam, bo jednak skóra na twarzy po solarce się sypie. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 12:17 a ja się wybiorę chyba, w ramach z walką z zimową chandrą . Twarzy nie opalam, ze strachu przed zmarchami , kładę pieluchę tetrową na facjatę Odpowiedz Link Zgłoś
lewapinger Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 12:19 Leżę teraz na Dianii Beach w Kenii więc przysmażkę przed musiałam zrobić A żeby było do docinków to strój mam wściekle różowy i włoski platynowe 35 na plusie i widok na Ocean Indyjski Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 12:22 Nie, jestem blada z natury i na twarzy to mi nie przeszkadza. Wkurzają mnie blade nogi, ale latem łapię trochę prawdziwego słońca, a na imprezy wiosną smaruję nogi rajstopami w kremie. Odpowiedz Link Zgłoś
imogen0 Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 12:29 Nie,byłam może 3-4 razy,dawno temu, Moze u 20stolatek tak opalenizna wyglada ok ale u starszych kobitek to masakra,szczególnie dekolt i szyja Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 12:47 Czasami korzystam. Szczególnie gdy zima długa i juz tęsknię za słońcem. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 12:55 oj napisałam przecież, że nie nachalnie, nie na skwarę i w celach poprawy nastroju. dlaczego mieszasz do tego postradanie rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 12:56 Nie, nigdy nie chodzilam, moze dlatego mimo 40-tki mam twarz bez zmarszczek Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 31.01.14, 13:39 antyideal napisała: > Nie, nigdy nie chodzilam, moze dlatego mimo 40-tki mam twarz bez zmarszczek A ja chodze "od zawsze", jestem po 40-ce I tez zmarszczek nie mam. Lekko opalona lepiej wygladam, a co za tym idzie - mam lepsze samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: 31.01.14, 14:04 Ha, wiedzialam, ze zaraz ktos napisze, że pije, pali i chodzi na solarke a mimo to wyglada bosko ) Mam daleką kuzynke w moim wieku, przepiekna dziewczyna (była), niestety wielbicielka solarki, juz 10 lat temu jej twarz zaczela wygladac kiepsciutko... Sądzę, że jestes w nielicznej grupie szczesliwcow, ktorym nie zaszkodzilo szcztuczne opalanie Odpowiedz Link Zgłoś
joaaa83 Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 13:10 Ja chodzę co roku w maju i czerwcu, co dwa tygodnie na kilka minut, żeby później nie spaliło mnie słońce. Na plaży zawsze używam kremów, ale musiałabym zaczynać od UV30 i stopniowo zmniejszać. Wolę więc zaopatrzyć się w 10-12, wcześniej kilka serii na solarium i mogę w miarę bezpiecznie wylegiwać się na plaży. Cerę mam średnią, niezbyt jasną. Piegów brak, znamion niewiele. Ale twarz zawsze zasłaniam po połowie czasu opalania w solarium tzn. idę na 6 min, to po 3 przykrywam. Odpowiedz Link Zgłoś
mirkad Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 13:18 uważam, że tak jak inne rzeczy, solarium jest dla ludzi, tylko trzeba stosować z umiarem; chodzę raz w tygodniu na 8 minut dzięki temu nie wyglądam blada jak śmierć na chorągwi, łuszczyca jakoś mniej dokucza, a i depresja zimowa też; zmarszczek brak (chodzę tak od 3 lat), ale dbam bardzo o nawilżenie skóry Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 13:32 Regularnie nie, ale sporadycznie mi sie zdarza, przed wakacjami, albo własnie w zimie zeby sie przyjemnie wygrzać. Zawsze mozesz posmarowac twarz filtrem, wyłączyć lampy na twarz, lub nawet zakryć się czymś cieniutkim. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Chodzicie na solarkę? 31.01.14, 13:38 Bylam kilka razy, jeszcze w czasach studenckich - zeby latem nie swiecic bialoscia, po kilka minut. Teraz juz mi moja bialosc zwisa. I nawet z Malediwow w zeszlym roku wrocilam tylko leciutko opalona bo wole sie filtrami wysmarowac i nie stresowac ze sie spale na sloncu. Odpowiedz Link Zgłoś