mamaemmy 16.02.14, 12:26 Możecie jakąś polecić? Myslę nad tym Fisslerem z Tesco-naklejki mam. Chyba,że możecie polecic coś tańszego? Na co zwrócić uwagę? Z góry dziękuje za wszystkie sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierwszykot ikea 16.02.14, 12:33 Ja miałam przez 6 lat patelnię grillową z ikei . Kosztowała chyba z 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Patelnia grillowa 16.02.14, 12:43 Musi mieć grube dno (cienka szybko się odkształci) i głębokie rowki (w płytkich jedzenie będzie się normalnie smażyć a nie grillować). No i dobrą powłokę (ja mam ceramiczną i jestem bardzo zadowolona). Odpowiedz Link Zgłoś
komarylataja Re: Patelnia grillowa 17.02.14, 16:07 droga, ale najlepsza IMO. skeppshult robi rzeczy na lata ;d Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Patelnia grillowa 17.02.14, 16:13 Co robicie na takiej patelni? Proszę o pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Patelnia grillowa 17.02.14, 16:32 Ja też poproszę, ze szczegółami przymierzam się do kupna. Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: Patelnia grillowa 17.02.14, 16:34 Smażę wszystko co się da, od mięs przez oscypki po pieczarki i bakłażana. Zaletą jest to, że praktycznie nie dodaję do takiego smażenia tłuszczu, tylko lekko maznę pędzelkiem po żebrowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Patelnia grillowa 17.02.14, 21:08 Wszystkie mięsa i ryby smażę na grillowej. Wyjątek stanowią schabowe. Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: Patelnia grillowa 17.02.14, 16:32 Z Ikei jest bardzo w porządku, z powłoką zapobiegająca przywieraniu (nie wiem czy to teflon czy coś innego) i ma składana rączkę, więc łatwiej przechowywać. Teściowie mają jakąś super hiper wypasioną żeliwną za 5 razy więcej i zazdroszczą mi mojej za 50 zł ;p Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Patelnia grillowa 17.02.14, 17:04 Ikea miala takie w cenie 50 pln. Wystarczylo posmarować olejem i mięsko po obrobce termicznej na tej patelni wychodzilo pyszne. Nie polecam patelni z Duka. Kazda okazala się nietrafiona. O wiele lepsze w porownaniu do tych " dukowskich" są z lidla i sześć razy tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
annitka30 Re: Patelnia grillowa 17.02.14, 22:03 mam z ikei i jest super, ale nie działa na indukcyjnych. na indukcyjną mam tefala i jest super Odpowiedz Link Zgłoś