Dodaj do ulubionych

House of Cards sezon 2

17.02.14, 04:42
Ktos oglada, czy wszyscy pochlonieci Olimpiada?

Ja staram sobie dawkowac te przyjemnosc, czyli nie wiecej niz 2 odcinki na wieczor i tak wczoraj dojechalam do 6 odcinka. I powiem tak; mimo ze plot sie zaczyna robic z deczka absurdalny, to psychologicznie postacie wciaz trzymaja sie kupy, co mi sie niezmiernie podoba. Nie podoba mi sie za to przeslanie, ze kazdy skuteczny polityk, to bezwzgledny polityk. Ze nie ma innej niz "po trupach do celu" drogi zeby osiagnac cel. Ale moze to taka dziecinna niezgoda na rzeczywistosc?

f.
Obserwuj wątek
    • bi_scotti Re: House of Cards sezon 2 17.02.14, 04:55
      Planuje "odrobic" calosc w czasie mojego March Break, narazie jednak Olimpiada i troche teatru wieczorami, bo sie nowy sezon zaczal w kilku smile
      Pierwszy sezon "House of Cards" zachwycil mnie umiarkowanie ale ja ogolnie preferuje Brytyjczykow wiec kotlety odgrzewane przez Amerykanow zawsze odbieram z duza ostroznoscia. No i ja akurat nie naleze do jakichs wielkich wielbicielek KS choc w "Shipping News" byl bardzo OK ale to zapewne pod pozytywnym wplywem Dame Judi wink
      • fanny Re: House of Cards sezon 2 17.02.14, 05:28
        Ja uwielbiam KS wiec trudno mi o obiektywizm. Bylam na Ryszardzie III w jego wykonaniu i on _byl_ Ryszardem. Z cala ambicja i bezwzglednoscia postaci, ale i nienawiscia i pogarda do samego siebie. Absolutnie niejednowymiarowy - swietny. Zastanawialam sie, co on robi w przerwie spektaklu, czy daje rade wyjsc z roli, bo mnie sie to wydaje niemozliwe, zeby tak na "pstryk" byc albo nie byc.
        W HofC jest o tyle podobnie, ze facet zajmuje caly ekran, szarzuje strasznie, ale mu to uchodzi na sucho, bo ja i tak go kupuje, albo wlasnie dlatego go kupuje. Choc zaluje, ze scenariusz jest tak bardzo amerykanski, ze nie pozwala na wyrazenie jakichs "second thoughts", bo jestem pewna ze Spacey dalby rade, gdyby mu pozwolili. Tego mi brakuje w tym serialu.

f.
    • k1k2 Re: House of Cards sezon 2 17.02.14, 06:05
      Pierwsza czesc pochlonelam w jeden weekend. Teraz po poltora odcinka zaczelam sie nudzic niestety. Zamiast dopracowanej intrygi coraz wiecej absrdu. A Olimpiady nie ogladam w ogole.
    • kolteta Re: House of Cards sezon 2 17.02.14, 09:18
      Gdzie oglądasz 2 sezon, bo ja właśnie pochłonęłam 1 i jestem zachwycona i nie mogę się doczekać dalszego ciągu!
    • paul_ina Re: House of Cards sezon 2 17.02.14, 10:56
      Muszę czekać na małżonka, który jest na zimowisku ze starszą córką, bo oglądanie HoC to coś, co obiecaliśmy sobie robić tylko razem. Zacznę za tydzień. Póki co siedzę z wywieszonym jęzorem. Atmosferę podsyca fejsbukowy profil Hoc, dość aktywny w publikowaniu postów.
      • konwalka Re: House of Cards sezon 2 17.02.14, 16:43
        ey, to zupełnie jak u nas
        obejrzelismy wspolnie jedynke i teraz napalamy sie na dwójeczke
        a ze dwie trzecie moich chlopow na wywczasach, to musze poczekac
        (dziecko nie teskinisadba! nie pyta, kiedy wracaja)
        • paul_ina Re: House of Cards sezon 2 17.02.14, 19:02
          Moja też nie tęskni smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka