Dodaj do ulubionych

jak szybko poprawić stan cery?

31.05.14, 22:25
Wiem, w 2 tygodnie cudów się nie zdziała, ale czy są jakieś zabiegi, na które warto pójść do kosmetyczki, albo ew. zrobić w domu, tak żeby było jednak choć trochę widać poprawę. Chodzi głównie o zmniejszenie porów, wygładzenie, rozjaśnienie przebarwień. Co byście polecały?
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: jak szybko poprawić stan cery? 31.05.14, 22:41
      na pewno warto zacząć od peelingu kawitacyjnego , służy prawie wszytskim.

Poza tym masaże Twarzy.

A co do reszty - trudno powiedzieć - ja np widzę widoczną poprawę po masce algowej i kolagenowej, ale nie wiem czy to działa na każdego.
    • solaris31 Re: jak szybko poprawić stan cery? 31.05.14, 22:47
      mikrodermabrazja diamentowa. mnie bardzo słuzy - mam tłustą cerę.
    • bellatri.x.lestrange Re: jak szybko poprawić stan cery? 31.05.14, 22:59
      w dwa tygodnie? zero alkoholu, dużo wody pić, wysypiać się, restrykcyjnie przestrzegać codziennej pielęgnacji, typu krem na noc, na dzień, pod oczy, czy co tam się stosujesmile ja używam olejków, po kilku dniach regularności są jakieś tam efekty.
      • white_swan Re: jak szybko poprawić stan cery? 31.05.14, 23:07
        Kwasy np.ferulac .
        Ale musiałabyś bardzo się przed słońcem zabezpieczyć.
    • ichi51e Re: jak szybko poprawić stan cery? 31.05.14, 23:11
      Omega3
      • 55albomniej Re: jak szybko poprawić stan cery? 13.12.14, 23:04
        nikt nawet nie zareagował na omegę 3, a działa cuda...smile
    • mysz_czerwona Re: jak szybko poprawić stan cery? 31.05.14, 23:31
      Yellow peel.
    • maggi9 Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 06:41
      Zabieg z kwasem migdałowym albo krem z tymże kwasem. Tylko pamiętać o filtrach.
      • lena.green Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 06:48
        ja też jestem za migdałem, plus mikrodermabrazja - robię sama, kupuję za grosze korund.
        • misiowamama-2 Lena.green... 13.12.14, 22:27
          Czy taki zabieg można stosować przy cerze z problemami naczynkowymi?
    • wielkafuria Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 10:25
      pij bratka i łykaj drozdze.
      • yvona73pol Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 12:04
        A najlepiej wszystko naraz, serio smile
        I duzo nawilzac, maseczki. I duzo snu tez wazne.
    • white_swan Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 12:03
      panakotka napisała:

> prosze napisz wiecej o tym jak robisz samodzielnie, co to jest korund?

Bardzo duzo jest na ten temat w necie. Od razu wyskoczą Ci z strony z 'przepisem' na peeling z użyciem korund , na tych stronach możesz też zamówić.
    • anomalia_pogodowa81 Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 12:12
      1) każdego dnia pij dużo wody z cytryną
      2) całkowicie odstaw z diety cukier, bez żadnych wyjątków
      3) zredukuj nabiał (zwłaszcza, jeśli masz cerę przetłuszczającą się i problem w porami)
      4) mikrodermabrazja korundowa i diamentowa
      5) jedna, dwie sesje kwasów, ale łagodnych, np. migdałowy. Z resztą o tej porze roku już żadna rozsądna kosmetyczka mocniejszego Ci nie zrobi

Zdziwisz się, jak szybko zobaczysz efekty smile
    • thea19 Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 12:39
      mikrodermabrazja i kwas migdalowy
      krem nawilzajacy z filtrem
      zdrowa dieta i woda
      regularny sen
    • euphoria77 Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 12:51
      1. Odpowiednie żywienie:
      dużo wody mineralnej niegazowanej, warzywa, owoce. Naprawdę działa to cuda, na dłużej nie byłam tak w stanie, ale po kilku dniach efekt niespodziewany smile

2. Peeling, np. korundem, który kupisz na all.. za grosze. Jak chcesz wydać więcej to kup jakiś w sklepie albo zrób u kosmetyczki
      (wersja z zakupem na all.. - kupujesz korund w formie proszku. Wg instrukcji mieszasz trochę proszku ze swoim kremem lub balsamem, nakładasz na twarz i masujesz delikatnie dwie minuty, spłukujesz wodą i nakładasz najlepiej maseczkę, ew. krem. Efekt jak u kosmetyczki, ale znacznie taniejsmile

3. Maseczka nawilżająca zaraz po peelingu. Tak jak wyżej kupisz za grosze na all... no. różowe algi, albo cos droższego w sklepie lub najdrożej u kosmetyczki
      (wersja w formie proszku kupiona na all... - kupujesz proszek w pudełeczku takim jak po kremie. Wg załączanej instrukcji odmierzasz łyżeczką odpowiednią ilość proszku, dodajesz odpowiednią ilość wody, mieszasz i nakładasz na twarz. Za grosze w porównaniu z wizytą u kosmetyczki, a efekt taki sam. Tylko musisz się troszkę wysilić przez parę minut, a nie wygodnie leżeć w gabineciewink

4. Nakładanie na twarz zamiast kremu dobrej jakości oleju arganowego. Ja kupuje też na all.., ale kupuj rozważnie, ma być naturalny, najlepiej sprowadzany bezpośrednio z Maroka, tłoczony na zimno. Też efekty super. Minus - trochę się wchłania, więc poranna wersja dla osób siedzących w domu, albo przynajmniej nałóż wieczorem.

5. Do mycia twarzy polecam mydło Aleppo, też kupuję na allwink bo wygodnie. Ostatnio zaopatrzyłam się w takie z Syrii z drobinkami złota, zaskoczona jestem efektem, a myję raz dziennie wieczorem i spłukuję zwykłą wodą.

6. Jeden z najlepszych kremów jakie miałam, to taki z kwasem migdałowym, producent polski Ba__i, pięć liter chyba nie mogę robić reklamy. Teraz w okresie wiosenno-letnim nakłada się go tylko na noc, bo złuszcza delikatnie naskórek i może doprowadzic do przebarwień przy ekspozycji słonecznej
      • euphoria77 Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 12:58
        hehe, pisałam ten post z pewnymi przerwami i nie czytając pozostałych, ale widzę, że anomalia pogodowa napisała generalnie to samo, jak i większość dziewczyn zawarło część tych moich rad.

I nie radzę kupować pod wpływem chwili super hiper rewelacyjnych (bo tak podaje reklamawink koszmarnie drogich kremów czy serum w dwóch drogeriach S... i D...
        To tylko reklama, wygładzenie zaraz po nałożeniu, bo tak działa silikon. A tak naprawdę mają w składzie to samo, co tańsze kremy: wodę, parafinę i troszkę składników działających na naskórek tylko w womencie nałożenia, nie długotrwale.
        Z tych wszystkich powyższych punktów najdroższy jest olej arganowy, bo trzeba wydać kilkadziesiąt PLN, aby był porządny.
        • anomalia_pogodowa81 Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 13:36
          To ja jeszcze dodam, że swego czasu moim absolutnym odkryciem kosmetycznym był olej z wiesiołka ze sklepu ze zdrową żywnością. Drogi jak sukin...n, maleńka buteleczka kosztuje dwadzieścia kilka złotych, ale to, co zrobił z moją twarzą (przetłuszczająca się, z rozszerzonymi porami) było nie do uwierzenia. Olej arganowy był dla mnie zawsze za gęsty, za ciężki.
          No i odstawienie z diety całkowicie cukru - po kilku tygodniach odmiania cery - niewiarygodna. To zdaje się ostatnio udowadnia nawet nauka, że mało co tak przyśpiesza starzenie się skóry, jak właśnie cukier w diecie.
          • euphoria77 Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 14:14
            Spróbuje sobie ten wiesiołek. Słyszałam, że łykanie kapsułek z wiesiołka też bardzo poprawia stan skóry, włosów i paznokci. Np. mój pies przestaje się lenić w bardzo krótkim czasie i ma piękną sierść, jak mu wprowadzam te kaspułkiwink
            A jeżeli chodzi o cukier w diecie, to masz też na mysli nadmiar węglowodanów w postaci owoców, czy tylko czysty biały cukier dodawany do napojów i potraw?
            • anomalia_pogodowa81 Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 14:30
              Czysty cukier. Żadnych słodyczy, żadnych potraw czy produktów, w których skład wchodzi cukier. Cera cerą, ale ilość energii, która nagle pojawia się w organizmie, jest zachwycająca smile
              A olej z wiesiołka stosowałam zewnętrznie, na twarz, najczęściej na noc albo w weekendy domowe. Polecam smile (do jedzenia też się nada, ma świetny smak, ale wówczas jego cena już w ogóle rzuca na kolana wink )
      • aganowik29 Re: jak szybko poprawić stan cery? 12.12.14, 16:10
        najlesze są maski beautyface bo nic tak nie łagodzi jak algi morskie , kolagen i aloes lub rumianek.
        sama zobacz beautyface.pl
    • lena.green Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 15:00
      www.youtube.com/watch?v=SHLn9pigXbU
      tu przepis na mocny peeling raczej nie robi się latem, lepiej robić w mniejszych stężeniach lub tonik migdałowy 5-7%
      wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501676 tu są przepisy na pelingi i toniki, WAŻNE - jest dużo przepisów dziewczyn, trzymałabym się przepisów Lorri-moderatora.
      tu można kupić,www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Kwas-Migdalowy/86 polecam też sklep mazidła.pl

www.zrobsobiekrem.pl/pl/searchquery/korund/1/full/5?url=korund
      korund dodaję do żelu do mycia twarzy w proporcji 1:2, korund:żel

Jest co czytać
      • misiowamama-2 Re: jak szybko poprawić stan cery? 12.12.14, 22:03
        Czy można to stosować przy cerę naczyniowej?
        • misiowamama-2 Re: jak szybko poprawić stan cery? 12.12.14, 22:04
          Miało być: przy cerze naczynkowej
    • kol.3 Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 15:05
      Maseczka z gorącego kartofla.
      • lena.green Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 16:41
        nie znam surprised
        też fajna jest i łatwo dostępna maseczka z aspiryny beyer
        • kol.3 Re: jak szybko poprawić stan cery? 01.06.14, 23:21
          Maseczkę z gorącego kartofla robi się gdy szykuje się nam nagle wyjście a tu cera zmęczona, szara. Daje szybki efekt.
    • vivyan Re: jak szybko poprawić stan cery? 12.12.14, 16:15
      Powtórzę za przedmówczyniami: mikrodermabrazja, łagodne kwasy, preparaty nawilżające, mnóstwo wody, lekka dieta + mnóstwo witamin, dużo snu i do tego ruch na świeżym powietrzu.
      • kamunyak Re: jak szybko poprawić stan cery? 12.12.14, 21:10
        > Powtórzę za przedmówczyniami: mikrodermabrazja, łagodne kwasy, preparaty nawilż
        > ające, mnóstwo wody, lekka dieta + mnóstwo witamin, dużo snu i do tego ruch na
        > świeżym powietrzu.

jak już wyciąga sie wątki sprzed pół roku (nie wiem po co skoro nic nowego nie wnosisz, co sama przyznajesz ) to warto chociaz dawać sprawdzone rady.
        "Mnóstwo wody" moze szkodzić i to bardzo poważnie.
        Przewodnienie, czyli woda, która szkodzi
        Zabili córkę każąc jej pić wodę mineralną
        • best_bej Re: jak szybko poprawić stan cery? 12.12.14, 21:16
          Ależ ty kąśliwa. To nie viv odkopała wątek tylko spameraka wyżej.
          • kamunyak Re: jak szybko poprawić stan cery? 13.12.14, 01:01
            > Ależ ty kąśliwa. To nie viv odkopała wątek tylko spameraka wyżej.

nie wiem czy ona, czy nie. To przed nią jest post z czerwca, nie bede sie zaglębiać. I w zasadzie nie tyle chodziło mi o datę co, istotniejszą, resztę.
            Nie mozna dawać porad, które de facto mogą szkodzic.
            Tylko dlatego zareagowałam, inaczej spuściłabym zasłone milczenia.
    • bambzgrozja Re: jak szybko poprawić stan cery? 12.12.14, 16:16
      Codziennie piling, oczyszczanie, nawilżanie skóry twarzy , szyi i dekoltu.
      Pić dużo wody.
      Zdrowo jeść (zero cukru).
      Ruchu.
      U kosmetyczki mikrodermabrazję, ale po jednym zabiegu nie ma spektakularnych efektów.
      • mamaemmy Re: jak szybko poprawić stan cery? 12.12.14, 17:16
        bambzgrozja napisała:

> Codziennie piling,

absolutnie nie wolno robić CODZIENNIE peelingu...!
        A potem sie dziwić,że ktoś po radach z internetu ma problemy z cerą !
    • wielkanocnaniespodzianka zacząć od wizyty u dobrego dermatologa. 13.12.14, 11:04
      eilian napisała:

> Wiem, w 2 tygodnie cudów się nie zdziała, ale czy są jakieś zabiegi, na które w
      > arto pójść do kosmetyczki, albo ew. zrobić w domu, tak żeby było jednak choć tr
      > ochę widać poprawę. Chodzi głównie o zmniejszenie porów, wygładzenie, rozjaśnie
      > nie przebarwień. Co byście polecały?
    • pade Re: jak szybko poprawić stan cery? 13.12.14, 11:17
      Tonik z kwasem migdałowym Norela za 40złsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka