Dodaj do ulubionych

prasa, media, pismaki

26.06.14, 15:26
Jak wiele osób mnóstwo informacji na co dzień czerpię z mediów. Traktuję media jako swoiste sito, sama nie mam czasu poszukiwać, wertować bibliografii, weryfikować źródeł. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że trzeba do doniesień medialnych podchodzić ostrożnie ale nie ma co się łudzić to niemożliwe w 100 %.
I teraz do rzeczy. Zostałam obsmarowana w prasie - nie napiszę szczegółów bo w 5 minut znajdziecie smile ogólnie wychodzi na to, że jestem złodziej. I pijak, bo każdy pijak to złodziej. Połowa tekstu to kłamstwa, druga połowa to stronnicze przedstawienie sprawy, nie zadano podstawowych pytań, nie sprawdzono podstawowych informacji. Oczywiście od strony prawnej tym się zajmę ale ubocznie interesująca jest taka sprawa - jak możemy mieć jakiekolwiek zaufanie do mediów, jeżeli dziennikarze - nie badają źródeł, pytają tylko jednej strony (np. konfliktu), łamią prawo prasowe bo wiedzą, że sprawiedliwość jest nierychliwa.
Musiałam to gdzieś wylać z siebie. Macie podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • naomi19 Re: prasa, media, pismaki 26.06.14, 15:47
      bardzo Ci wspolczuje
      posadzenie kogos o rzeczy, ktorych nie zrobil, a do tego publicznie, jest ohydna sprawa
      duzo sily
    • oqoq74 Re: prasa, media, pismaki 26.06.14, 16:25
      Media wbrew temu co głośno powtarzają, nie są niezależne. A już szczególnie mniejsze lokalne wydania, które dzięki ogłoszeniom instytucji publicznych, mogą ratować swoja finansową sytuację. Zależność związana jest też z reklamodawcami, czy prywatnymi powiązaniami osób pracujących w mediach
      Też mam za sobą doświadczenia z mediami, szkalowanie, manipulowanie, pisanie ewidentnej nieprawdy. Niestety sprostowanie niewiele zmienia. Zwykle umieszczane jest tak, że mało kto je przeczyta.
      Walcz i nie poddawaj się. Trzymam kciukismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka