Dodaj do ulubionych

własnie zrobiłam test

17.07.14, 10:03
i są dwie krechy, mimo że będzie to trzecie, planowane dziecko
to trzęsę się ze strachu i zastanawiam się czy dobrze się stało sad
chyba dopiero do mnie teraz dociera.
to sa zupełnie inne emocje niż przy pierwszym czy nawet drugim.
nie wiem dlaczego tak jest.
Obserwuj wątek
    • wuika Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 10:04
      Bo ludzie są porąbani - dlatego, że chcą, coś się spełnia i wtedy dopiero "o rety, jednak będzie to i to". Norma podobno wink
      Gratuluję! smile
      • melancho_lia Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 10:07
        Gratuluję i zazdroszczę strasznie. U mnie dwójka na stanie, chciałabym trzecie.
      • amy.28 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 10:11
        no ja tak zawsze mam ale przy pierwszym skakałam z radości jak młoda antylopa. a teraz jakoś mam mix w głowie, to na co tak czekałam sprawia że się boję a nie cieszę.
        i jeszcze muszę się zmierzyć z wyzywniem nas od patologii niemal - na forum było wiele takich postów że troje to patologia więc nie wierze że mnie to ominie.
        • melancho_lia Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 10:17
          Ja przy pierwszym byłam od razu mega szczęśliwa. Przy drugim najpierw było niedowierzanie, że jak to, już? Tak od razu za pierwszym podejściem? I jeszcze schizy bo własnie nową pracę zaczęłam, mąż zmieniał swoją. A potem mega radocha.
          Teraz odpuściliśmy zabezpieczanie się, co będzie to będzie.
          Nas od patologii to przede wszystkim rodzinka wyzwie. Już teraz dookoła słyszę, że troje to tylko odważni i bardzo bogaci powinni mieć.
          • memphis90 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 16:52
            > Ja przy pierwszym byłam od razu mega szczęśliwa. Przy drugim najpierw było nied
            > owierzanie, że jak to, już? Tak od razu za pierwszym podejściem? I jeszcze schi
            > zy bo własnie nową pracę zaczęłam, mąż zmieniał swoją.
            Eeee, czy jesteś moim alter ego? Mam drugiego nicka, pod którym udzielam się przez sen...?
        • neffi79 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 11:10
          amy.28 napisała:

> i jeszcze muszę się zmierzyć z wyzywniem nas od patologii niemal - na forum był
          > o wiele takich postów że troje to patologia więc nie wierze że mnie to ominie.

nie mów, że bierzesz sobie do serca to, co piszą na "jakimś tam" forumwink
          Gratuluję, będzie dobrze, trzymam kciuki
        • iza232 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 12:04
          amy.28 napisała:

> i jeszcze muszę się zmierzyć z wyzywniem nas od patologii niemal - na forum był
          > o wiele takich postów że troje to patologia więc nie wierze że mnie to ominie.

Przestań! Patologia to są te co bidetu nie mają wink)))))))
          Gratulacje! Ja też chciałam mieć trójkę swego czasu, ale przy moich problemach z ciążami cieszę się z dwojga dzieci.
    • ladnyusmiech Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 10:09
      Gratuluje smile
    • stacie_o Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 10:10
      Zazdroszczę, mimo że druga to istna Gburia Furia, to tak bardzo chciałabym 3. a nie mogę.
      Będzie dobrze.
    • rosapulchra-0 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 10:22
      Gratuluję smile
      Ja mam trójkę, wszystkie nieplanowane. W pierwszej miałam stopień wkrwienia tak wysoki na małżonka, że ten bał się wrócić do do mu. W drugiej i trzeciej było zdecydowanie luźniej smile
      • tabakierka2 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 10:27
        fajniesmile
        zazdroszczęwink jaka tam patologia, bez przesady!
        • bei Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 10:37
          GRATULACJEsmilesmile
          Teraz tylko cieszyć się!
          Wszystko już znajome, doskonale dasz sobie radę!
          Dbaj o Was smile
        • iziula1 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 10:39
          Gratulacje smile
          Ja też patologia, choć nigdy nikt mi tego wprost nie powiedział. Raczej niedowierzanie, że trzecie i planowane i chciane. Wszyscy co nas nie znali zbyt blisko reagowali: ale,co ? Wpadliscie ? smile smile

Spokojnej i bezproblemowej ciąży życzę.
          I uprzedzam- troje dzieci to ciężka orka. Powodzenia.
          • nini6 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 10:45
            O tak, pamiętam to uczucie, jak zobaczyłam dwie kreski i miało byc trzecie - planowane i robione z premedytacją. Dominowało "O k...co mysmy narobili..."
            Spokojnej ciązy!
            • jehanette Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 10:57
              "O k...co mysmy narobili..."

Miałam tak w pierwszej i póki co z premedytacją jedynej ciąży wink
              Gratulacje!
      • ni.mi Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 13:37
        Nieźle, trójka NIEPLANOWANYCH dzieciaków. To już akurat patologia
    • marychna31 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 11:04
      będzie supersmile jestem tego pewnasmile)
    • neffi79 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 11:17
      amy.28 napisała:

> i są dwie krechy, mimo że będzie to trzecie, planowane dziecko
      > to trzęsę się ze strachu i zastanawiam się czy dobrze się stało sad

ja podobnych dylematów doświadczyłam przy drugim, które poczęło sie po niemal 10 latach od pierwszej ciązy.
      Teraz mogę powiedzieć z czystym sumieniem: dobrze się stało, choć na samym początku mocno w to wątpiłam (mam teraz wyrzuty sumienia...) - nie wyobrażam sobie życia bez małego słoneczka w naszym domusmile
    • damajah Miałam to samo rok i 9 miesięcy temu :) 17.07.14, 11:23
      Też trzecie.

Dziecka chciałam bardzo a dwa tygodnie mi zajęło zanim przestałam się trząść ze strachu i szoku jak zobaczyłam dwie krechy.

Teraz te dwie krechy dreptają po domu i mają roczek od kilku dni smile I jest cudnie - chociaż logistycznie z trójką bywa wykańczająco ale żadnej bym nie oddała za nic smile

Będzie dobrze - przejdzie Ci.
    • eliszka25 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 12:00
      gratuluje serdecznie! emocje rozumiem jak najbardziej. ja tak mialam przy kazdej z dwoch moich ciaz, a obie byly chciane i planowane. teraz chcialabym trzecie, ale od prawie 2 lat jestem na etapie "chcialabym, a boje sie" i poki co "boje sie" jest silniejsze od "chcialabym" sad. jesli kiedys sie jednak odwaze, to dam sobie glowe uciac, ze moja reakcja na 2 kreski bedzie podobna do twojej.

to pierwsza reakcja na wynik testu i ja bym sie nia specjalnie nie przejmowala. trzeba dac sobie czas, zeby przyzwyczaic sie do tej mysli, ale ciaza trwa prawie 10 miesiecy, wiec mysle, ze zdazysz wink. zdrowka zycze smile
      • kaamilka Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 13:35
        > trzeba dac sobie czas, zeby przyzwyczaic sie do tej mysli, ale ciaza trwa praw> ie 10 miesiecy,

??? He? U jakiego gatunku?!
        • ni.mi Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 13:40
          big_grin
          • amy.28 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 14:08
            no nie śmiej się ja pierwszego rodziłam prawi 3 tygodnie po terminie, byłam w ciąży na serio 10 miesięcy smile gatunek homo sapiens.
        • memphis90 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 16:50
          Ciąża trwa 40 tygodni, max. do 42. Czyli 10 miesięcy "księżycowych".
    • eilian Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 12:08
      Ja też gratuluję! Miałam dokładnie takie samo uczucie za 1 razem, przy drugim był wielki luz a teraz jesteśmy przed decyzją o 3 i mam bardzo mieszane uczucia, z jednej strony oboje chcemy, ale też jest strach, że może niepotrzebna kompilacja, że "przedobrzymy"...
    • awidyna Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 12:20
      Gratulacje wink Fajnie, też bym chciała 3 wink
    • afro.ninja Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 13:15
      O wiele fajniej miec trojke, niz dwojke. Tylko pozazdrościć. smile
    • kaamilka Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 13:36
      Super! smile Skoro planowane to na pewno masz wszystko obcykane smile
      Nie ma odwrotu-poradzisz sobie smile
    • amy.28 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 14:11
      dzieki dziewczyny. ale jeszcze jestem niepocieszona.
      może dlatego że młodzi zrobili wczoraj taki meksyk w aucie że jakbym tam jeszcze dorzuciła noworodka płaczącego to można by tam dostać młodych.
      pociesza mnie jedynie fakt że za ten niecały rok będą mieli chyba więcej oleju w głowie.
      • zlotonaiwnych Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 14:19
        Gratuluję i podziwiam za odwagę - ja mam jedno i na tym poprzestanę.
        • noemi23 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 16:08
          Moja bratowa jest w trzeciej ciąży, 10 tydzień obecnie smile Fajnie by było gdyby się dziewczynka urodziła, bo mają dwóch chłopców 12-latka i prawie 4-latka. 8 sierpnia ma mieć USG, szczerze to w napięciu czekam na ten dzień, kiedy można określić czy maluszek dobrze się rozwija, nie ma jakichś wad itp. Ale staram się odganiać złe myśli i wierzę że dziecko urodzi się zdrowe smile
          • matyldamoja Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 16:16
            wielkie gratulacje, ja też mam trójkę i miałam podobne odczucia - bałam się czy na pewno będzie dzieciątko zdrowe, teraz jakby mi ktoś dał gwarancję na zdrowego dzidziusia a i jeszcze na córeczkę to mogłabym mieć czwartesmile Patologia , wiem , choć mam bidetsmile smile
      • bergamotka77 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 16:29
        Jezu to po co planujesz trzecie jak nie jestes pewna swojej decyzji? Gratuluje ale nie zazdroszcze. Mi dwojka wystarcza w zupelnosci smile
    • przeciwcialo Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 16:20
      Jak urodzisz to odbierzesz rządowa karte dla patologii wink
    • memphis90 Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 16:48
      Nie martw się, ja tak miałam przy swoim planowanym drugim. Mega strach - co ja najlepszego zrobiłam, co teraz będzie i jak to w ogóle mogło się stać??? Za chwilę się oswoisz z tą myślą, będzie dobrze.
    • ga-ti Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 17:22
      No i super! Gratulacje!
      Moje trzecie dwie kreseczki mają 6 tygodni, śpią sobie właśnie słodko w łóżeczku na brzuszku smile

Rozumiem huśtawkę emocji. Też uważam, że trzecią ciążę przechodziłam i przeżywałam zupełnie inaczej niż poprzednie. Za to do dziecka podchodzę znacznie spokojniej, bez stresu jakiegoś.

Zdrówka życzę!
    • moofka Re: własnie zrobiłam test 17.07.14, 17:25
      o ile pamietam po kazdym moim tescie zalewalam sie łzami i to wcale nie radosci
      chociaz dzieci chciane i malzenskie
      to chyba musi potrwac zanim ochloniesz
      a ze juz wiesz, co to za mniut
      to chyba tym bardziej huragan w głowie jest zrozumialy
      bedzie dobrze - gratuluje
      pelny dom to szczesliwy dom
      i niech sobie gadają smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka