Dodaj do ulubionych

Nieudacznik a autorytet ojca

26.08.14, 12:43
Znowu będzie o koleżankach wink A merytorycznie o tym, czy żona nieudacznika powinna podrywać jego autorytet wobec dzieci. Jestem mimowolnym słuchaczem takich rozmów i język mnie świerzbi, by powiedzieć kobiecie, że nie powinna w ten sposób pogrywać, ale po pierwsze, nie moja sprawa, po drugie, nie wiem, czy mam rację.
Obserwuj wątek
    • blond_suflerka Re: Nieudacznik a autorytet ojca 26.08.14, 13:39
      Nie powinna. Nie znoszę tego, dla mnie to zarys przemocy wobec drugiej osoby. Jak uważa, że jest nieudaczikiem to niech się rozwiedze. A jak jednak ma cechy ważniejsze od nieudacznictwa to niech tę kwestię zostawi a już na pewno niech nie podejmuje jej przy dzieciach czy innych ludziach.
    • gauad Re: Nieudacznik a autorytet ojca 26.08.14, 13:45
      Nikt nie powinien negatywnie paplać o swoim małżonku do wspólnych dzieci.
      To bardzo niszczy relacje rodzinne, poczucie szacunku dzieci do siebie, uczy pogardy, przemocy emocjonalnej, szkodzi więziom rodzinnym,
      a po latach od dzieci wraca rykoszetem do tej osoby co taką "negatywną falę" stosowałA.

Jak się babie jej chłop nie podoba to niech się rozwiedzie i fora ze dwora.

• iwoniaw Re: Nieudacznik a autorytet ojca 26.08.14, 13:54
      Jak powyżej ktoś napisał, jeśli żona mówi o mężu per nieudacznik w obecności jakichkolwiek innych osób, to jest bardzo nie w porządku. Jeżeli nieudacznik, to po co z nim jest? A jeśli ma inne zalety, to niech zostawi temat. A już przy wspólnych dzieciach zwłaszcza.
      • echtom Re: Nieudacznik a autorytet ojca 26.08.14, 13:59
        Pozostaje jeszcze kwestia, czy dać jej to delikatnie do zrozumienia, czy odpuścić.
        • kocianna Re: Nieudacznik a autorytet ojca 26.08.14, 15:42
          Dać delikatnie - bardzo delikatnie - do zrozumienia.
          Na mnie otrzeźwiająco działają spotkania z innymi rodzinami, w których to baba nosi spodnie. Jestem przerażona, że ja też tak się zachowuję i na chwilę biorę się w garść.
          Moja przyjaciółka mówi mi wprost: "uważam, że nie warto..." - i ja bardzo lubię to określenie - nie "nie wolno", nie "musisz" tylko właśnie "nie warto". I ona jeszcze dodaje czasem "mnie też się nie udaje", dzięki temu nie jest Mrs Perfect i jej uwagi są łatwiejsze do przełknięcia i zaakceptowania smile
          • aandzia43 Re: Nieudacznik a autorytet ojca 26.08.14, 16:52
            Ale fakt noszenia spodni przez babę w związku jest faktem, nie? Zachowania protekcjonalne czy niegrzeczne nie są ok w żadną stronę i o takich nawet nie myślę. Ale ty chyba nie masz na myśli konieczności udawania słodkiej i nieporadnej, żeby ukryć fakt, ze chłop jest do niczego? Sądzisz, ze wtedy będzie ok?
    • gazeta_mi_placi Re: Nieudacznik a autorytet ojca 26.08.14, 15:34
      Nie wtrącaj się w cudze związki i cudze rodziny, jak ja nie lubię takich wścibskich bab.
    • asia_i_p Re: Nieudacznik a autorytet ojca 26.08.14, 17:10
      No nie powinna. Nawet jeśli nie ze względu na niego, to ze względu na dzieci, które same rodziców krytykują ile wlezie, ale od kogoś niekoniecznie tej krytyki chcą słuchać.
    • nagako Re: Nieudacznik a autorytet ojca 26.08.14, 19:09
      Moja mama tak robiła i robi. Cóż do ojca mam dużo większy szacunek o więcej ciepłych uczuć bo nigdy nami nie pogrywał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka