bei 27.10.14, 20:04 A w programie Uwaga zdradzano dramatyczne szczegóły zbrodni Myślałam, ze stacja TvN różni się od Faktu czy S.E Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: Makabryczny poród 27.10.14, 20:07 no wlasnie zastanawiam sie po co oni na to biedne dziecko z nozyczkami przeciez i tak tak maly wczesniak nie mialby szans Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Makabryczny poród 27.10.14, 20:09 Ja gdzies czytałam ze to 27tydzien byl. Szanse wtedy sa (niewielkie ale sa). O ile oczywiscie o tej samej sprawie mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Makabryczny poród 27.10.14, 20:11 Szanse najwyżej na FAS i całe miesiące/lata w ośrodku, bo nie sądzę by FAS-iora ciężko uszkodzonego chciała jakaś miła bezpłodna para. W tej sytuacji lepiej że umarło (nawet jak mu ktoś pomógł). Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Makabryczny poród 27.10.14, 20:11 A mnie sie wydaje ze to oni spowodowali porod , próbując dokonać aborcji. Upili/upił czy upiła sie ,kobieta zeby niczego nie czuć. Powinna byc mozliwa sterylizacja takich osob, ktore maja dzieci w ośrodkach wciąż rodzą nowe, i ludzi głęboko uzależnionych, czyli takich którzy kilkakrotnie próbowali terapi ,ale nic to nie dalo. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Makabryczny poród 27.10.14, 20:22 a ja myślę że oni pili bo pili, bo tylko taką "rozrywkę" znali. Ciaża tej pani była im obojętna jak śniegi Kilimandżaro sprzed 10 lat. Udało im się skolować kasę to nakupili wodki, nakupili wódki to zaczęli pić. Pani miała coś około 5 promili, pan ponoć trzy, zaczęły się jakieś skurcze, poród, pan probował "pomóc". Ale percepcję miał, powiezmy oględnie, mozno ograniczoną. Kawałkiem świadomości wiedzial, że potrzebne nożyczki, ale może już niekoniecznie do czego one potrzebne. W tej ruderze gdzie muszkali nie było światla. Ot, ogromna tagedia, ale nie nazywałabym tego zbrodnią. Bo oni byli KOMPLETNIE pijani. Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: Makabryczny poród 27.10.14, 20:32 Jak Ty wszystko ze szczegółami wiesz co tam się działo. Wow. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Makabryczny poród 27.10.14, 20:34 nie wiem, tyle ile w Uwadze podali, ile zobaczyłam z tej rudery w której oni mieszkali. I z informacji netowych. Ale wątpię czy przy tym stopniu upojenia alkoholowego oni mieli cień świadomości w sobie. Aniolkiem nie jestem, zdarzyło mi się w życiu ubzdryngolić solidnie - działaly odruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Makabryczny poród 27.10.14, 21:43 Jakby pan tylko probowal odebrac porod nie groziloby mu dozywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Makabryczny poród 27.10.14, 22:15 > Ale percepcję miał, powiezmy oględnie, mozno ograniczoną. Sugerujesz, że jego zamiarem było odcięcie pępowiny? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Makabryczny poród 27.10.14, 20:25 Ile trzeba wypić by mieć 3 promile? 5 promili to mój rozum w ogóle nie ogarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Makabryczny poród 27.10.14, 20:26 gazetko mniej niż ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Makabryczny poród 28.10.14, 12:09 Jak swojego eksa raz wywiozlam na izbę, to miał 2,5 promila - mierzyli mu przy mnie - a wypił wtedy bo ja wiem, z dziesięć piw za cały dzień. Czy podejrzewam, że jak pani chlała podobnie, to co to jest nawet te pięć promili choć i dla mnie to jest niepojęte. Ale możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Makabryczny poród 27.10.14, 21:08 Mówią że pili denaturat w sumie pewnie prawda wódka tania nie jest. Straszna ta historia dziecko i tak było skazane na śmierć wcześniej czy później. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Makabryczny poród 27.10.14, 21:23 Jak było, to pewnie i oni sami nie wiedzą, bo raczej mało co pamiętają z takimi promilami. Równie dobrze mogło być tak, że rozpoczął się poród przedwczesny, który zatrzymał się na pewnym etapie, jak dziecko już częściowo było na świecie. A że wepchnąć z powrotem się nie dało, to obcięli. Matko.... Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Makabryczny poród 27.10.14, 21:17 Przede wszystkim trzeba pić regularnie od dłuższego czasu. Wtedy bez większego uszczerbku na zdrowiu można sobie "uzbierać" te 5 promili. Bo tak od strzału, to trudna sztuka - prędzej zakończy się nagłą śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Makabryczny poród 28.10.14, 08:00 Straszna patologia, gdzie były feministki? Na Marszu Szmat w Warszawie? A może by się przeszły po melinach i próbowały przekonać tamtejsze kobiety do skutecznej antykoncepcji? Albo rozdawały im tabletki? Albo organizowały (także po mniejszych miejscowościach) antykoncepcjobus gdzie lekarze zakładaliby za darmo kobietom wkładki? Odpowiedz Link Zgłoś
girl.anachronism Re: Makabryczny poród 28.10.14, 09:07 Lol. Bo patola z meliny będzie pilnowała brania tabletek (pomijając już fakt, że tabletki są na receptę gazeto i przed rozpoczęciem brania ich należy zrobić badania). A porządna spirala to spory koszt, ciekawe kto je zasponsoruje. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Makabryczny poród 28.10.14, 09:35 jakby za darmo dawali to też by nie brała, nie zalożyła- bo za duzo zachodu Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Makabryczny poród 28.10.14, 09:48 Feministko mogłyby zorganizować zbiórkę pieniędzy na zakładanie wkładek. Myślę, że wiele osób by się dołożyło. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Makabryczny poród 28.10.14, 10:10 Ta pani nie była klasyczną patologią, wykształcenie wyższe, pedagogiczne, z dobrego domu tylko coś jej na mózg padło. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Makabryczny poród 28.10.14, 12:10 Hehe czyli pewnie ,,on miał się zmienić'' Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Makabryczny poród 28.10.14, 10:16 wkladki trzeba raz na jakis czas wymieniac. Feministki musialyby prowadzic jeszcze kalendarze. Odpowiedz Link Zgłoś