Dodaj do ulubionych

jarmarki adwentowe

26.11.14, 22:53
W ten weekend zaczynają się jarmarki adwentowe.
Już się nie mogę doczekać - mam świetny pretekst do wyjazdu.
W ubiegłym roku byłam w Wiedniu, w tym jadę do Drezna. Najchętniej pojechałabym na kilka, ale czasowo nie dam rady. Nasz wrocławski odwiedzę też oczywiście.
Obserwuj wątek
    • mayaalex Re: jarmarki adwentowe 27.11.14, 00:18
      my mielismy w tym roku skoczyc do Kolonii ale troche sie sprawy pogmatwaly i chyba jednak sie nie uda sad
      za to w Brukseli jest jak zawsze kilka jarmarkow, jeden doslownie na sasiedniej ulicy wiec na pewno skorzystamy.
    • asia_i_p Re: jarmarki adwentowe 27.11.14, 07:06
      Moja córka była z moim tatą, macochą i bratem na wrocławskim, wrócili absolutnie zachwyceni.
      • lola211 Re: jarmarki adwentowe 27.11.14, 08:54
        A mnie ten wrocławski jarmark juz nudzi.Co roku to samo.I ceny z kosmosu to tez stały element tego targowiska.
        • asia_i_p Re: jarmarki adwentowe 27.11.14, 08:58
          No ceny są straszne. To znaczy zdarzają się straszne, bo czasami z kolei coś jest zaskakująco tanie (bursztyny). Ale my ustaliliśmy z córką limit finansowy przed pójściem, dodatkowo zabraliśmy pieniądze na herbatę z ciastkiem w Witamince, a największa atrakcja - pochód przebierańców - i tak była za darmo.
        • ewa_mama_jasia Re: jarmarki adwentowe 27.11.14, 09:21
          To chyba cecha każdego jarmarku - pisze o polskich. Chodzisz, oglądasz te same towary na straganach (niektóre fajne, niektóre badziewne): kierpce, czapki wełniane, kapcie góralskie, różnorodne rękodzieło lub "rękodzieło", niekoniecznie związane tematycznie z zimą i świętami, grzane piwo i kiełbaski z grilla, słodycze - a wszystko drogie jak diabli. Zawsze kupujemy z synem owoce w czekoladzie - raz do roku można, człowiek nie zbankrutuje smile
    • kropkacom Re: jarmarki adwentowe 27.11.14, 07:12
      Dla mnie bez śniegu to niestety nie to. Na pewno odwiedzimy jarmark w miećcie gdzie mieszkam. Może pojedziemy gdzieś dalej.
    • slonko1335 Re: jarmarki adwentowe 27.11.14, 08:57
      ooo bo sie zastanawiam...co na tych jarmarkach jest ciekawego? chodzi mi o to czy są jakieś atrakcje inne niż wydawanie kosmicznych pieniędzy na to co się tam sprzedaje? Mamy blisko do Berlina i możemy wyskoczyć z dzieciakami tylko czy warto jechać w taki tłum?
      • d.wludyka Re: jarmarki adwentowe 27.11.14, 12:10
        Szczerze mówiąc, to ja to traktuję jako pretekst do wyjazdu, ucieczkę od szału zakupowego i porządków przedświątecznych. W ubiegłym roku byłam w Wiedniu - daaaawno już nie byłam i bardzo mi ten wyjazd dobrze zrobił, wprowadził w fajny nastrój.
        Oczywiście przy okazji pokręciłam się trochę po jarmarku, wypiłam grzańca, kupiłam parę drobiazgów.
        Ale gdyby jarmarku nie było wróciłabym równie zadowolona.
        Teraz jadę do Drezna - wybieram się już chyba od 3 lat, ale ciągle nie miałam czasu,.
        Oficjalnie jest to mój prezent Mikołajkowy dla męża, ale ja się chyba cieszę bardziej.
      • edelstein Re: jarmarki adwentowe 27.11.14, 12:43
        Moj syn uwielbia.U nas sa karuzele,lodowisko.
    • run_away83 Re: jarmarki adwentowe 27.11.14, 09:18
      A my się wybieramy do Birmingham, gdzie mamy rzut beretem. Byliśmy rok temu i bardzo nam się podobało, więc zamierzamy zrobić powtórkę z rozrywki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka