chyba.ze 06.01.15, 13:59 ... ma to ktoś? Przymierzam się do zakupu i nie wiem na co zwracać uwagę. Jak z poziomem hałasu- da się znieść jego pracę dłużej niż 20 minut? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-kasia27 Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 14:18 O też bym się chętnie dowiedziała, bo jak skończę wreszcie remont i poustawiam wreszcie wszystko na swoim miejscu, to też bym się chętnie w taki zaopatrzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 14:25 mam odkurzacz-robot Roomba, nie wiem, ktory model, chyba 700 ktorys. Poziom halasu nieduzy, zreszta u nas tylko dziala jak nas nie ma w domu. Mamy duza przestrzen na dole i tak sobie jezdzi, jak mu sie akumulatory wyladuja to jedzie i sie podlacza do stacji. Odkurzacz jest dobry do codziennego pobieznego odkurzania, raz na tydzien i tak trzeba przejechac w przestrzeniach do ktorych nie dotrze np. za kanapa, czy w ciasnych katach, gdzie sie nie zmiesci. To juz nasz chyba trzeci robot. Dobry przy futrzakach... poczytaj komentarze uzytkownikow, model zalezy od powierzchni, czestotliwosci uzywania, stanu zabrudzenia np. obecnosc zwierzat itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 15:16 myelegans napisała: >i. To juz nasz chyba trzeci robot. A co sie stalo z poprzednimi dwoma? Pytam od katem awaryjnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 15:37 mruwa9 napisała: > A co sie stalo z poprzednimi dwoma? ... popełniły samobójstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 16:09 NIc sie nie stalo. puscilismy w obieg, i kupilismy nowszy. Chociaz pierwszy kupilismy z 10 lat temu i byl pierwszej generacji, jeszcze jakis niedorobiony i jakas czesc elektroniczna padla, moglismy naprawic, ale pojawila sie nowa generacja i ten nam sluzyl dlugo. Dalismy tesciowej i trzeci pojawil sie 2 lata temu i uzywamy prawie codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 15:57 Mam roombę. Odkurza ok (ale u mnie nie ma dywanów). Najbardziej lubię za odkurzanie pod łóżkiem. Ale normalnym odkurzaczem jest szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 20:10 tylko nie kupuj carneo-ciagle sie psuje (to nie tylko moja opinia) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkanocnaniespodzianka Re: Odkurzacz samojezdny 06.01.15, 20:27 mam od kilku lat, mam ten "cudowny" co to perfekcyjna pani domu rozdaje na koniec programu. szczerze mówiąc używam go nie za często. uważam, iż bardziej dokładny jest zwykły odkurzacz. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 16:12 Pewnie, ze reczny odkurzacz jest dokladniejszy, ale ktos go musi obsluzyc, i ten ktos musi na to poswiecic czas, ktorego w tygodniu moze byc malo. Do codziennego przejezdzania glonwych arterii jest znakomity, bo oszczedza czas, moj czas, bo chlop usuwa mu spod kol zawalidrogi i pozniej oproznia zbiornik (15sek roboty). Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi.1 Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 16:21 Ale to te odkurzacze jakies malo inteligentne sa, skoro nie potrafia same omijac przeszkod jak to z nimi jest? Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 16:26 dostałam w prezencie, niestety.... jeden z bardziej nietrafionych prezentów, pozbyć się nie mogę bo od bliskiej rodziny, w ogóle nie używam, stoi, zajmuje miejsce i ... kurzy się... Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 16:52 Potrafia omijac, ale w jakim celu maja krazyc wokol 4 nog krzesla, jesli to krzeslo mozemy postawic na biurku? Energii oszczedzisz, dluzej/wiecej poodkurza. Moj sie sprawdza, mam tylko panele, dywanow brak, wypuszczam go przed wyjsciem z domu, nie ma mnie..a okurza sie Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Odkurzacz samojezdny 07.01.15, 18:14 alez omijaja, bez problem, moj wjezdza z podlogi na dywan bez problem, przy schodach tez sie zatrzymuje i nie leci na leb na szyje, tylko kosza na smieci sobie nie przesunie, otomany tez nie, zeby pod nia poodkurzac, jak przysuniesz krzesla do stolu i nie moze sie zmiescic pomiedzy, to tez sobie nie przesunie, tylko odwroci sie pojedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś