Dodaj do ulubionych

Manicure hybrydowy - duży odrost

18.02.15, 21:23
Robiłam 4 razy u 3 kosmetyczek. Pierwsza pomalowała tak, że wyglądało to na tygodniowy odrost w dniu malowania. Trzymało się 5 dni. Dałam jej drugą szansę ale było podobnie.
Druga super. Trzymało się idealnie 10 dni i malowała do samych skórek, po 10 dniach odrost nie raził.
Trzecia znowu pomalowała tak jakby bała się dotknąć skórek. Słabo widziałam i dopiero na koniec zauważyłam, że znowu wygląda jak z tygodniowym odrostem. Ale jest pięknie, nic nie odchodzi. Dzisiaj mija tydzień od malowania i wygląda niefajnie przez odrosty.

Czemu one tak malują?

Może kupić zestaw i robić samej? Robi ktoś?

Widziałam w sklepie internetowym zmywacz do hybryd. Wiecie może czy mogę to kupić stacjonarnie?
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 18.02.15, 22:08
      Bezpieczniej malować z odrostami, bo jak nie jest idealnie usunięta skórka, albo hybryda najdzie na skórę i pod spodem wejdzie powietrze, to zaraz będzie odprysk. Wprawne i uzdolnione manualnie manicurzystki umieją zrobić hybrydę nieodpryskującą i bez "odrostu".

Kupowałam zmywacze do hybrydy w sklepach stacjonarnych dla kosmetyczek i fryzjerów, w Gdańsku jest ich sporo, nawet w centrach handlowych.
    • magiczna_marta Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 18.02.15, 22:10
      a) Bo tak jest łatwiej, szybciej i "bezpieczniej"- nie pozalewa się skórek, co później trzeba czyścić zanim ręka trafi pod lampę (oczywiście dla pani malującej wink )
      b) Bo im szybciej widać odrost tym szybciej potencjalna klientka wróci na ponowny manicure.

Robię sama w domu hybrydę, ale rzadko wytrzymuję dłużej niż półtora tygodnia- nudzą mi się po prostu, chociaż odrost mały.
    • magiczna_marta Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 18.02.15, 22:12
      Zmywam acetonem, tzn moczę wacik, przykładam do paznokcia i zawijam folią. Po 10-15 minutach wszystko elegancko odchodzi.
      Można też aceton nalać do miseczki i moczyć paznokcie ale strasznie się skóra na opuszkach palców wysusza.
      • 3-mamuska Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 18.02.15, 22:19
        Ja robię sama.
        Na 10 dni mi starcza, tyle ze ja sprzatam , grzebie w ogrodzie nie zawsze w rękawiczkach, najcześciej mi odpada gdy bawię sie z psem big_grin

Do zmywania kupiłam takie gotowce, 200 szuk za 6£.
        Odrywam jeden koniec,wkładam palec w taka kieszonkę zaginął nadmiar i po 15 minutach odchodzi.
        Czasami przed włożeniem do tych "kopert" to scieram pilniczkiem tylko wierzchnia warstwę, matuje.
        W środku tej koperty/kwadracika jest wata nasączona acetonem.
        • chocolate_cake Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 18.02.15, 22:28
          Fajne to 😊 tylko gdzie to kupić?

Dzięki wam za odpowiedzi 😊
    • czar_bajry Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 19.02.15, 01:52
      od 10 mieś robię u Chinki/Wietnamki na Marwilskiej , jestem mega zadowolona trzy tygodnie wyglądają idealnie w czwartym odrost jest ale spokojnie można przechodzić. Robię raz w miesiącu co 3-4 tyg.
    • ofelia1982 Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 19.02.15, 09:29
      Malują tak bo nie ma nic gorszego niż zalane skorki. Ja sobie hybrydę robię sama w domu. Kupiłam lampę i resszte na allegro. Lakiery Semilac ale ponoc Cosmetic Zone sa tańsze i tez dobre. Zadna filozofia to nie jest. Mi się trzymają nienaruszone 1,5-2 tyg. Potem odrost widac i sobie wieczorem, przy lampce wina i filmie robię nowy kolor. Wejdź na fanpage Diamond Cosmetics na FB i zobacz zdjęcia, które dziewczyny wrzucają. Naprawde szkoda kasy i czasu na jeżdżenie do kosmetyczki bo hybrydy sa banalne
      • magiczna_marta Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 19.02.15, 13:34
        Kupuję Cosmetics Zone, sa spoko, no i cena bardzo zachecajaca byla wink
        • ofelia1982 Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 19.02.15, 15:41
          O, to jest moja hybryda, dzień 4
          https://pics.tinypic.pl/i/00633/q052swlqgvlc.jpg
          • chocolate_cake Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 19.02.15, 18:41
            Super 😊
            Jaką masz lampę? Gdzie kupiłaś?

Nie wiem czy kupię. Chyba sama nie pomaluję tak aby nie zalać skórek.

Ja mam po 8 dniach stan lakieru idealny ale wielki odrost. Tak jak ty po 4 dniach to nie miałam tuż po pomalowaniu 😞
            • ofelia1982 Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 19.02.15, 22:38
              Kupiłam najtansza na allegro, jest ok, lakier ladnie sie utwardza. Kosztowała z 40zl z wysylka.
              Spróbuj sama. Ja nie jestem typem artystki, manualnie tak sobie u mnie, ale jakos daje rade. To naprawde banal jest.
    • pitahaya1 Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 19.02.15, 10:13
      Sama maluję. Właśnie po tym, jak wiecznie coś było nie tak. Jakoś moja hybryda, choć malowałam pazurki kilka razy, trzyma się pięknie do 2 tygodni. I prędzej będzie widać odprysk niż cokolwiek odejdziewink
      • chocolate_cake Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 19.02.15, 10:24
        Ta kosmetyczka nr 2 zrobiła mi naprawdę ok ale nie mam specjalnie czasu jechać do niej po pracy albo specjalnie w sobotę.

Czy każdy zestaw z allegro lub sklepu internetowego jest ok? Bo widziałam zestawy: lampa i 2 lakiery plus podkład za 100 zł.
        • pitahaya1 Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 19.02.15, 15:46
          Ja kupiłam w hurtowni kosmetycznej komplet. Tradycyjna hybryda ma 3 elementy, czyli podkład, lakier i wierzchnia warstwa. Monofaza ma tylko odtłuszczacz i lakier.
          • ofelia1982 Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 20.02.15, 11:27
            ale monofaza kosztuje ok 40zł za jeden kolor. Wiec wole 2 różne tradycyjne hybrydy za te cenesmile
    • 27magdalenka Re: Manicure hybrydowy - duży odrost 09.03.15, 14:35
      Szczerze mówiąc, ja zawsze sama robię manicure hybrydowy? jakoś właśnie nie ufam za bardzo salonom kosmetycznym, a jak już to muszę mieć naprawdę sprawdzony. Tutaj kupuję np. lakiery hybrydowe: cmclassic.pl/15-manicure-hybrydowy. Naprawdę są porządne i długo się trzymają, więc zdecydowanie Ci polecam. Zresztą kupisz tutaj też inne potrzebne rzeczy do hybryd, np. kolektor lakieru do paznokci itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka