Dodaj do ulubionych

Przedszkole:)

07.05.15, 12:52
Mój młodszy syn chodzi do przedszkola.Dostałam przed chwilą smsa od jego wychowawczyni,że wybierają się na spacer i czy syn może zjeść loda? i za chwilę następnego z zapytaniem o ulubiony smaksmile Uwielbiam to przedszkolesmile
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Przedszkole:) 07.05.15, 12:59
      Pytania Ciebie smsem o smak to nie ogarniam-nie łatwiej po prostu spytać dziecka?
      • niktmadry Re: Przedszkole:) 07.05.15, 13:07
        Po co pytać dziecka - jeszcze się dziecko zapomni pochwalić mamusi, że pani loda pozwoliła wybrać. Ja bym miała w...a jakby mi do pracy co chwilę z przedszkola przysyłali takie sms-y. Chcą coś ustalić niech zrobią to rano - telefony z przedszkola odbierałam zawsze ale też wiedziałam, ze telefon najczęściej oznacza: dziecko się źle czuje/boli je ząb, ucho, ma gorączkę - trzeba je odebrać. Co do lodów- ciekawe co zrobią jak komuś w grupie rodzic nie pozwoli kupić loda a reszta już uzyska odpowiednie pozwolenia.
        • lauren6 Re: Przedszkole:) 07.05.15, 13:13
          Nic dodać, nic ująć.
          Gdy pracuję nie znosze gdy ktos mi przerywa telefonami z d... . Prywatnych telefonów nie odbieram, z przedszkola wiadomo, że odbiorę, bo jeszcze dziecko zle się poczulo. Byłabym nieźle wkurzona, że ktoś mi zawraca głowę smakiem lodów.
          • hedna Re: Przedszkole:) 07.05.15, 13:15
            a ja się ucieszyłamwink
            • niktmadry Re: Przedszkole:) 07.05.15, 13:27
              OK. Ja posiadam zdrowe egzemplarze wiec być może patrzę inaczej. Dzisiaj kiedy są starsze też mają zakaz dzwonienia do mnie do pracy z pierdołami - za to wiedzą, że jak będą miały ważną sprawę to mają dzwonić i odbiorę. Odwdzięczam się im tym, że nie dzwonię do nich w czasie zajęć w szkole z pytaniem - na co macie ochotę na obiad czy jaki kolor bluzki ci kupić.
      • hedna Re: Przedszkole:) 07.05.15, 13:14
        Tuś jest autystą,nie potrafi odpowiedzieć na pytanie "jakie lody lubisz najbardziej?". ewentualnie może pokazać paluszkiemsmile
        • mallard Re: Przedszkole:) 07.05.15, 16:59
          hedna napisała:

> Tuś jest autystą,nie potrafi odpowiedzieć na pytanie "jakie lody lubisz najbardziej?".

No widzicie jędze?! A jadzik już popłynał.
          • hedna Re: Przedszkole:) 07.05.15, 19:16
            e tam jadzikwink ja się po prostu ucieszyłam z zaistniałej sytuacji
            • mallard Re: Przedszkole:) 08.05.15, 09:44
              hedna napisała:

> e tam jadzikwink ja się po prostu ucieszyłam z zaistniałej sytuacji

Hedna, - przyznam, że trochę nie rozumiem Twojej odpowiedzi.
              Chyba wiesz, że nie pisałem do Ciebie. (choć Ciebie cytowałem)
    • ewa_mama_jasia Re: Przedszkole:) 08.05.15, 10:15
      Niby miłe i można się ucieszyć. Bo wskazuje na fakt, ze nauczycielka dba o uczniów. Ale z drugiej strony - potwierdza to, że wiele nauczycielek nie ma w poważaniu pracy rodziców. SMSy i telefony w ciągu pracy (choć jest zeszyt korespondencji, można maila wysłać - nawet szybciej i łatwiej bo hurtem do wszystkich), umawianie się na spotkania ok. 13tej, 14tej......
      A co będzie, jeśli np. 3 rodziców nie odbierze telefonu? Dzieci nie dostaną lodów? W sytuacji, gdy 10 czy 15ro innych dostanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka