Dodaj do ulubionych

Urodziny w parku

16.07.15, 13:29
Orientujecie się czy można wyprawić dziecku urodziny w parku miejskim - rozstawić stoły, podać jakieś przekąski, picie, rozłożyć koce, zorganizować jakieś zabawy plenerowe - czy można się narazić na mandat lub nakaz zwinięcia imprezy? A może należałoby to gdzieś zgłosić i uzyskać pozwolenie, tylko gdzie? (impreza na 15 dzieci + ewentualnie rodzice)
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Urodziny w parku 16.07.15, 13:40
      My organizując klasowe i urodzinowe ogniska zgłaszaliśmy ale też po to by dowiedziec sie czy w tym czasie innej imprezy nie będzie( raz sie tak zdarzyło, że cała ogólnodostępna polana była zarezerwowana przez jakąś organizację i odbiliśmy się od taśm) a jakby ktoś miał ochote taka zrobić później to nasza juz zgłoszona miała piewrszeństwo, skoro to park miejski to zapytaj w urzędzie miasta.
    • slonko1335 Re: Urodziny w parku 16.07.15, 13:48
      witrynawiejska.org.pl/data/Poradnik%20organizatora%20imprez.pdf
      • feliz_madre Re: Urodziny w parku 16.07.15, 14:00
        Slonko, dzięki!
        Już wiem, że to impreza zwykła, plenerowa, jednodniowa, okazjonalna, mała, zamknięta i wypoczynkowa... Czyli nie muszę mieć zgody, ale wg tego "Odbywa się ona na podstawie umowy/ustaleń pomiędzy właścicielem terenu a organizatorem" - czyli jednak muszę zgłosić?
        • slonko1335 Re: Urodziny w parku 16.07.15, 16:22
          jeżeli chcesz rozstawiac jakies stoły i zając współną przestrzeń publiczną to ja bym dla pewności z zarządcy obiektu jednak zapytała żeby rzeczywiście ktoś nie wparowal i nie kazał zwijac bo jacyś inni którzy chcą korzystac zloża skargę czy coś. Do kocyków i zabaw nie sadzę żeby się ktoś przyczepił, w końcu park do tego służy...
    • flo-bo Re: Urodziny w parku 16.07.15, 15:25
      A ktoś robił w taki sposób może urodziny?
      • myfaith Re: Urodziny w parku 16.07.15, 16:07
        Tak ja robiłam w parku miejskim- nikomu nie zgłaszałam. Była to jednak mała imprezka ( nie pamietam dokładnie ale tak do 10 osob) i były animatorki (wynajęłam firmę zeby organizowała zabawy dzieciakom - wtedy 11-letnim)
        • 3-mamuska Re: Urodziny w parku 16.07.15, 17:01
          W UK spokojnie można taka imprezę zrobic.
          Ostatnio bardzo popularna zwłaszcza dla młodszych dzieci 2/3/4 latków.
          I nie ma żadnego problemu, kiła matek koce picie przekąski, tort dzieciaki sie pobawią.
          2 godziny i do domu.

Raz tylko miała starsza dziewczynka to były podchody guma do skakania, jakieś gry z piłka, zabawa w ganianego, wspinanie sie po drzewach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka