Dodaj do ulubionych

zmywarka panel ukryty?

28.08.15, 08:52
cd wątku o sprzęcie kuchennym
nie mogę się zdecydować w kwestii zmywarki. do tej pory miałam panel odkryty i intuicyjnie wydaje mi się wygodniejszy. ale ukryty ładniej wygląda, tzn nie widać zmywarki w ciągu szafek. co polecacie?
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 09:20
      Mialam I taki i taki,wole odkryty.Teraz te panie sa tak wypasione,ze az milo popatrzectongue_out
    • wydramarlenka Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 09:24
      Przy panelu ukrytym dla mnie ważne jest, żeby oprócz sygnału dźwiękowego zakończenia zmywania (którego najczęściej nie słyszę kiedy odkurzam, biorę prysznic itp.) było widoczne z zewnątrz światełko wskazujące na jakim etapie pracy jest zmywarka (wystarczy jak widać kiedy jest włączona i kiedy skończy pracę)
      • p.mirelka Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 09:27
        "było widoczne z zewnątrz światełko wskazujące na jakim etapie pracy jest zmywarka (wystarczy jak widać kiedy jest włączona i kiedy skończy pracę)"

Mam panel ukryty i właśnie tego mi brakuje.
        • tonik777 Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 14:28
          Myślałem, że takie światełko to standard i każda zmywarka z ukrytym panelem to ma.
          • little_fish Re: zmywarka panel ukryty? 29.08.15, 14:20
            no ja mam zmywarkę do zabudowy z panelem ukrytym - światełka nie ma, bo niby gdzie miałoby być?
            • little_fish Re: zmywarka panel ukryty? 29.08.15, 14:22
              doczytałam, że są cuda świecące na podłogę - nie miałam pojecia, ze takie coś istnieje big_grin
              • mruwa9 Re: zmywarka panel ukryty? 29.08.15, 14:32
                moja swieci w gore, w kierunku blatu.dyskretnie,ale widac. Za to niewiele slychac bo zmywarka brdzo cichutka
    • lilly_about Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 09:28
      Odkryty
    • fifka02 Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 09:32
      Miałam taki i taki. Wolę ukryty.
      Odkryty miałam zawsze opalcowany, bo czyszczenie go było żmudne i robiłam to rzadko.
      W ukrytym nie przezkadzało mi, że nie wiem na jakim etpie jest program, bo zawsze włączałam mycie na wieczór i szłam spać.
    • nevada_r Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 09:39
      Mam ukryty i jest ok. Nie przeszkadza mi, że nie wiem dokładnie, kiedy kończy, bo aż tak tych umytych naczyń nie potrzebuję i do rozładowania też się nie spieszę. tongue_out
    • kaamilka Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 09:46
      Mam ukryty ze swiatelkiem sygnalizacyjnym od dolu. Nie chcialam miec odkrytego. Nawet pralke w lazience mam zakryta.
      • julit.a Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 09:55
        Miałam obie wersje.
        Przy panelu ukrytym drzwiczki są cięższe.
        Wolę odkryty.
    • princy-mincy Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 09:53
      zawsze mialam ukryty i w poprzednich zmywarkach brakowalo mi tego swiatelka na podlodze, ktore pokazuje, ze zmywarka jeszcze chodzi

teraz mam taka zmywarke, ze sygnalizuje mycie swiatelkiem na podlodze, po zakonczeniu mycia jest sygnal dzwiekowy, zmywarka sie wylacza
      i to jest extra, nie chcialabym odkrytej
    • ophelia78 Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 10:45
      Miałam taki i taki, bardziej mi się podoba ukryty, ale koniecznie musi być zmywarka ze swiatełkiem świecącym w podłogę, sygnalizujacym czy pranie się skończyło czy nie.
      Natomiast musisz wziać pod uwagę jeszcze jedną rzecz - jeśli masz zmywarkę w zabudowie (a tak zapewne jest skoro pytasz o panel), to jesli zmywarka się popsuje, to zdecydowanie łatwiej jest wymienić taką z panelem ukrytym - bo wówczas jakikolwiek masz front, to i tak będzie pasowało. Miałam kiedyś taką sytuację w poprzednim mieszkaniu: panel odkryty, zmywarka w zabudowie. Zmywarka dokonała żywota i bardzo (BARDZO!) trudno było mi dobrać zmywarkę, do której by fasował front. W zasadzie nie szukałam zywarki wg interesujących mnie parametrów, bo de facto był jeden: zeby front pasował. Znalazłam w koncu, ale miałam wybór z 2 modeli. W obecnym mieszkaniu (kuchnia po poprzednich właścicielach) też wymianiałam zmywarkę, panel ukryty. Do frontu pasował każdy dowolny model. Więc po tym doświadczeniu zawsze będę zwolenniczką paneli ukrytych, bo dorabianie frontu do już jakiś czas istniejącej kuchni to hardkor.
      • bella_roza Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 15:16
        słuszny argument, też miałam taką akcję i w końcu front został dorobiony z innej rozebranej szafki
        już się zdecydowałam - będzie ukryty panel a zmywarka z wyświetlaczem czasu do końca, nieco droższa niż taka tylko ze światełkiem
        orientujecie się czy ten sygnał dźwiękowy na koniec można wyłączyć?
        • chocolate_cake Re: zmywarka panel ukryty? 29.08.15, 16:54
          Można wyłączyć. Ja mam wyłączony.
    • mancipi Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 10:59
      watek dla mnie, nawet nie wiedzialam ze jest opcja "swiatełka"

a moze link do poprzedniego watku- musze wyposazyc kuchnie smile
      • bella_roza Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 11:03
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,158462805,158462805,co_jest_wazne_w_sprzecie_kuchennym_.html
    • owmordke Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 14:52
      Mialam ukryty ze swiatelkiem i sygnalem dzwiekowym (indesit chyba) i wszystko bylo super.
    • kashka-manna Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 15:04
      Ja też będę teraz kupować, podpinam się pod pytanie. Osobiście myślałam o ukrytym.
    • rosapulchra-0 Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 15:25
      Osobiście wolę odkryty i taki właśnie posiadam. Józka nie tylko robi dobre wrażenie, ale i działa jak ta lala wink
    • melancho_lia Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 16:09
      Tylko panel ukryty. Mam taka zmywarkę juz 3 rok, w zyciu nie zdecydowalabym sie na panel widoczny- brzydkie to strasznie.
    • mruwa9 Re: zmywarka panel ukryty? 28.08.15, 17:51
      obie zmywarki, jakie mialam i mam, mialy panel ukryty za nic nie chcialabym odkrytego. Pierwsza nie miala swiatelka, ale miala upierdliwy dzwonek, ktory dzwonil, dopoki sie nie wylaczylo urzadzenia. Chyba, bo to dawno temu bylo.
      Obecna ma swiatelko (w kierunku blatu, nie na podloge), ktore swieci, gdy zmywarka pracuje i miga, razem z sygnalem dzwiekowym, po zakonczeniu cyklu.
      Swiatelko czy nie, nie ma problemu z orientacja, czy zmywanie skonczone, czy nie. Zreszta zawsze mozna uchylic drzwiczki i przeczytac na wyswietlaczu , jaki czas pozostal do konca cyklu.
    • memphis90 Re: zmywarka panel ukryty? 29.08.15, 09:07
      Ukryty. Przydawało się jak dzieci były młodsze, w zmywarce z odkrytym panelem uparcie usiłowały wciskać wszystkie dostępne guziczki. Mam wersję ze światełkiem, natomiast nigdy w życiu nie korzystałam z opcji "długo jeszcze?" wink , więc nie brałam pod uwagę panelu wyświetlającego czas.
      • dunia34 Re: zmywarka panel ukryty? 29.08.15, 13:51
        ukrytym panelem bardziej elegancko wygląda w ciągu szafek ale z wyświetlaczem na podłodze. Początkowo uważałam , że to zbędny gadżet ale po roku użytkowania stwierdzam, że jest to wygodne wiedzieć kiedy skończy się mycie.

• dunia34 Re: zmywarka panel ukryty? 30.08.15, 00:39
          mam z takim wyświetlaczem www.electropoland.pl/sn68t055eu,id9637.html
    • saszanasza Re: zmywarka panel ukryty? 30.08.15, 07:41
      Mam ukryty ze światełkiem, nie lubię odkrytych, wizualnie mi się to nie podoba (niższa szafka w ciągu)
    • zuleyka.z.talgaru Re: zmywarka panel ukryty? 30.08.15, 09:16
      Mam panel ukryty i jestem zadowolona. Ale mam też światełko, które swieci od dołu na podłogę - jak zosia pracuje to świeci na czerwono a jak skończy to na zielono (po jakimś czasie się wyłącza).
      • feromona Re: zmywarka panel ukryty? 30.08.15, 09:40
        Miałam wolnostojącą, do zabudowy z odkrytym i ukrytym.
        Panel odkryty srebrny był wiecznie oblepiony paluchami i lekko zachodził rdzą, chyba od gorącej pary po zmywaniu.
        Teraz mam zakryty z obrazkami na podłodze. Przez cały czas zmywania wyświetla się czas do zakończenia programu, oraz obrazkowe etapy zmywania. Płuczę, zmywam, suszę, suszę extra. Na koniec zmywania dodatkowo pojawia się dźwięk akustyczny, ale można go sobie wyłączyć.
        Zdecydowanie wolę z zakrytym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka