Dodaj do ulubionych

Henna - grubsze włosy

16.09.15, 14:37
Jak długo utrzymuje się efekt pogrubionych włosów? Zastanawiam się nad wypróbowaniem brązów firmy na k lub innej, ale jeśli efekt jest krótkotrwały to może nie mieć sensu. Zwłaszcza, że nieszczególnie zależy mi na zmianie koloru a tylko na pogrubieniu włosów bo mam ich dużo, ale są cienkie i trochę piórowate.
Obserwuj wątek
    • andziulec Re: Henna - grubsze włosy 16.09.15, 14:46
      Przestałam farbować z lenistwa w lutym. Efekt mam nadal smile
      • zemfira_ Re: Henna - grubsze włosy 16.09.15, 14:52
        Farbowałaś czystą henna czy jakąś mieszanką? Po Twoim poście mam ochotę spróbować wink
        • andziulec Re: Henna - grubsze włosy 16.09.15, 14:56
          Konkretnie tą przez jakieś chyba trzy miesiące. Kolor na końcach jeszcze się nie sprał ale z rudościami jest trudniej, żeby zeszły. Dwa lata wcześniej brązy mi schodziły aż za szybko.
          www.khadi.pl/henna-amla
          • zemfira_ Re: Henna - grubsze włosy 16.09.15, 15:01
            A po brązach też był efekt grubszych włosów aż do kolejnego farbowania?
            • andziulec Re: Henna - grubsze włosy 16.09.15, 15:05
              Tak. Przy czym ja będąc nastolatka miałam bardzo fajne grube włosy. Póki nie zaczęłam farbować. Różne kolory, szampony na zmianę z farbami. Ekstremalne zmiany etc. I tymi zabiegami włosy zmieniły się w piórka i było ich mało. Zaprzestałam na jakieś 6 czy 7 lat farbowania w ogóle. Potem przyszła khadi i włosy jak nowe. Tylko kolor niedoprany i śmiesznie wygląda z siwymi u nasady i rudymi końcami.
              • zemfira_ Re: Henna - grubsze włosy 16.09.15, 15:12
                Ja też miałam kiedyś włosy, które były ozdobą, ale to było dawno. W krótkich włosach źle się czuję (poza tym przy takich piórach każdy włos układa się jak chce) więc szukam sposobu żeby je trochę obciążyć i wygładzić. Dzięki za odpowiedzi, chyba się skuszę smile
                • andziulec Re: Henna - grubsze włosy 16.09.15, 15:15
                  Najlepsze obciążenie przy piórach to dłuuuugie włosy smile
    • z_pokladu_idy Re: Henna - grubsze włosy 16.09.15, 15:31
      Włosy nie zrobią się dwa razy grubsze po pierwszym użyciu, ani nawet trzecim.
      Po pierwszym farbowaniu henna może się spłukać doszczętnie nawet po tygodniu, ale henna ma to do siebie, że się nadbudowuje na włosie i faktycznie po iluśtam użyciach ten włos pogrubia,a kolor się utrwala. Dodatkowo chroni przed promieniowaniem UV i nadaje boski połysk.

Sama używam henny firmy na K - jest super. Tylko przy mieszankach z indygo trzeba pamiętać, żeby nigdy przenigdy włosów później nie rozjaśniać - wyjdą zielone.
      • zemfira_ Re: Henna - grubsze włosy 16.09.15, 23:37
        Pofarbowałam smile Kolor wyszedł bardzo ok, a pogrubienie ledwo wyczuwalne póki co. Mówisz, że z każdym kolejnym razem będzie lepiej? ; -)
        • astomi25 Re: Henna - grubsze włosy 16.09.15, 23:45
          Dziewczyny, w jakich sklepach mozna te kupic henne na k. wink ?
          • zemfira_ Re: Henna - grubsze włosy 16.09.15, 23:51
            Na ich stronie internetowej jest lista sklepów stacjonarnych, no i oczywiście przez internet. Ja zapłaciłam 37zl w sklepie, przez internet chyba 33zł plus przesyłka.
            • mynia_pynia Re: Henna - grubsze włosy 16.09.15, 23:57
              A na ile starcza puszka? Mam wlosy cienkie za ucho. Farbuje wlosy od xx lat praktycznie co miesiac na ciemne brazy. Kiedys farbowalam henna ale to byly czasy gdy henne mozna bylo kupic w kiosku po 5 zl.
              • zemfira_ Re: Henna - grubsze włosy 17.09.15, 00:02
                Ja kupiłam w kartonowym pudełku (chyba 150g) i starczyło tylko na raz ( włosy mam trochę za ramiona). Może to kwestia wprawy, ale aplikacja nie należy do najłatwiejszych.
                • mynia_pynia Re: Henna - grubsze włosy 17.09.15, 00:17
                  He, he. Pamietam, bylam cala w tym cudzie, mialam rece rude, koszulke i pamietam jak mi ta papka ciekla wink Mialam wtedy 16 lat i na obozie bylam. Kolezanki wpadly na pomysl zeby sobie wlosy zafarbowac wink. Poszukam sobie moze tych henn ze starych lat wink
              • z_pokladu_idy Re: Henna - grubsze włosy 17.09.15, 00:39
                Możesz rozrobić całą paczkę i to, co zostanie poporcjować i zamrozić. Przetestowane.

No i hennę nakłada się inaczej niż chemiczne farby, metodą 'ślimaczkową'. smile Jak się już wprawisz, będziesz zużywała coraz mniej henny.
                • monique31 Re: Henna - grubsze włosy 17.09.15, 07:49
                  A jaka to jest metoda "ślimaczkowa"??
                  • z_pokladu_idy Re: Henna - grubsze włosy 17.09.15, 10:08
                    Bierzesz jedno pasmo z czubka głowy, nakładasz na nie hennę i zawijasz takiego 'ślimaczka', bierzesz kolejne pasemko obok, nakładasz na nie hennę i zawijasz na poprzednim ślimaczku. I tak całą głowę od środka do zewnątrz.
                    Włosy się przy tej metodzie nie plączą przy nakładaniu i spłukiwaniu.
            • astomi25 Re: Henna - grubsze włosy 17.09.15, 10:04
              Ja pikole, w Szczecinie nie kupie.
              surprised
              Zawsze wiedzialam ze to za...upie
    • kozica111 Re: Henna - grubsze włosy 17.09.15, 05:29
      A robił sobie ktoś odcień blond henna?
    • mynia_pynia Re: Henna - grubsze włosy 17.09.15, 15:09
      A jak ma odrosty blond (średni) a chce mieć odcień końcowy ciemny brąz to mi chwyci?
      I co jeśli chce mieć ciepłą odmianę ciemnego brązu? Zmieszać brąz orzechowy z ciemnym?
      Dziewczęta podzielcie się wiedzą bo kocham swoje włosy - mimo że są dość cienkie, ale układne i miłe w dotyku wink
      • z_pokladu_idy Re: Henna - grubsze włosy 17.09.15, 15:19
        Henna łapie nie tak, jak chemiczne farby. Jest transparentna, więc odrosty i tak będziesz miała w innym kolorze niż reszta. Możesz najpierw wyrównać chemicznie kolor i wtedy hennować.
        Możesz wymieszać ciemny z orzechowym i odrobiną czystej henny lub henną z jatrophą.
        Ja swoje mysie brązy farbuję raz henną z jatrophą, a raz jasnym brązem (z innego źródła niż ta na 'k') i mam piękny kasztan z rudymi refleksami. Też się nad ciemnym brązem zastanawiam. smile

A i zapomniałabym - olejowanie ociepla kolory.
        • zemfira_ Re: Henna - grubsze włosy 17.09.15, 15:29
          Czy to drugie źródło jest równie dobre? I przy okazji może tańsze? Nakieruj nowicjuszki ; -)
          • z_pokladu_idy Re: Henna - grubsze włosy 17.09.15, 20:08
            To drugie źródło to Pole henny. Dziewczyna sprowadza ziółka bezpośrednio z Indii. Ma hennę body art quality, czyli tę najdrobniej zmieloną.
            Sprzedaje na allegro i ma fajnego bloga o hennie. Polecam z czystym sumieniem. smile
            • mynia_pynia Re: Henna - grubsze włosy 17.09.15, 21:12
              No tak sie napalilam na henne ze juz bylam na tym blogu. Dzieki za cynka ze jest na allegro.
    • bbkk Re: Henna - grubsze włosy 18.09.15, 09:26
      Mi nie pogrubiła wcale.
      • zemfira_ Re: Henna - grubsze włosy 18.09.15, 09:33
        Hmm, a długo używałaś czy tylko raz?
        • bbkk Re: Henna - grubsze włosy 18.09.15, 09:46
          dwa razy
    • karol-pita Re: Henna - grubsze włosy 03.02.16, 08:12
      Jak dla mnie to taka henna www.zawszepiekna.pl/pielegnacja-brwi-i-rzes-c-15.html nie nadaje wcale grubości włosom. To tylko złudzenie optyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka