Dodaj do ulubionych

Czapeczki.

14.10.15, 15:29
Zeby odpoczac of imigrantow ( a jednak nie do konca)
Odprowadzam dzis mloda do przedszkola; poludniowa anglia, godzina 12, temp 13 stopni, bezwietrznie, ale dosc nieprzyjemnie. Moj 18 miesieczny maluch, ktory nam towarzyszy zaplatal sie pod nogi przesympatycznej babci odprowadzajacej wnuka. Starsza pani wzdrygajac sie ppowiedziala mi, ze maluch ma okropnie zimne uszy I czapka by jej sie przydala. A jak wracalam z calkiem inna pania, glosno skomentowala, ze nie jest w stanie patrzec na te dzieciaki biegajace bez kurtek wink. swiat mi runal.
Na placach zabaw gdzies tak od kilku dni obserwuje dzieciaki w czapkach, czasami szalikach. I to wszystko anglicy ( czy myslicie ze to polacy tak dobrze sie maskuja?)
I tak jak bede mloda odbierac naloze maluchowi czapke, asymiluje siez tubylcami smile
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Czapeczki. 14.10.15, 15:35
      żalisz sie czy chwalisz ?
      • kandyzowana3x Re: Czapeczki. 14.10.15, 15:40
        Dziele doswiadczeniem z anglii gdzie podobniez dzieci czapek nigdy nie nosza, a o zwracaniu uwagi przez starsze panie nigdy nikt nie slyszal.
    • mamaoskarka18 Re: Czapeczki. 14.10.15, 15:38
      Czekalam na taki wątek 😁
    • heca7 Re: Czapeczki. 14.10.15, 15:39
      OJP
    • mynia_pynia Re: Czapeczki. 14.10.15, 15:57
      Proponuję burkę w ramach asymilacji.
      • kandyzowana3x Re: Czapeczki. 14.10.15, 16:02
        Akurat tutaj w burce nie widzialam przez ostatnie 5 lat nikogo.
    • edelstein Re: Czapeczki. 14.10.15, 16:02
      Moj syn byl ze mna na zakupach i kupilam sobie czapki z psem husky,ktora zalozyc na ty hmiast,bo mu bylo zimno.Mijane dzieci rowniez mialy czapki
    • kalina_lin Re: Czapeczki. 14.10.15, 16:07
      No wiesz. Nawet księżna Charlotte została ubrana w czapkę przy wyjściu ze szpitala.
      Ja nie wiem, jak lipcowa to przeżyła wink

https://londynek.net/image/jdnews-agency/2191248/14652-201505030946-lg2.jpg
      • ichi51e Re: Czapeczki. 14.10.15, 19:06
        ksiezniczka - ksiezna to zona ksiecia wink
        u nas tak zimno ze nawet moj maly morsik przestal sobie zciagac i nosi z zadowolenime narzekajac tylko ze mu grzywka do oczy wpada.

a co do watku - to nawet z czasem nie zdziwie sie jak sie okaze ze sa takie co rajstopy nosza....
        • kandyzowana3x Re: Czapeczki. 14.10.15, 19:16
          big_grin
          ale ze dzieci? bo drogie to cholerstwo 8 funtów za parę a drze się na moim dziecku po jednym, max 3 wyjściach. łat nie nakleje. Moze tez przestawie moja na chodzenie bez.
          • najma78 Re: Czapeczki. 14.10.15, 19:23
            kandyzowana3x napisała:

> big_grin
            > ale ze dzieci? bo drogie to cholerstwo 8 funtów za parę a drze się na moim dzi
            > ecku po jednym, max 3 wyjściach. łat nie nakleje. Moze tez przestawie moja na c
            > hodzenie bez.

Rajstopy takie drogie kupujesz? Za £9 to 3-pack mozna kupic.
            • kandyzowana3x Re: Czapeczki. 14.10.15, 19:34
              ostatnio zmuszona byłam w debenhamsie kupić jakoś w tej cenie, bo moja w przedszkolu potrzebowała konkretny kolor. poza tym to nasz pierwszy sezon mundurowy i nie wiedziałam, że pod koniec września to we wszystkich tańszych sklepach to ze szkolnych rzeczy same końcówki końcówek zostają. Serio, chciałam dokupić spodnie szare młodej ( takie niby szkolne ale z dzianiny i na gumce) iskarpetki białe z niebieska obwódka, i w moim mieście w drugiej połowie września sezon zakupow szkolnych był zakończony.
              • najma78 Re: Czapeczki. 14.10.15, 20:10
                kandyzowana3x napisała:

poza tym to nasz pierwszy sezon mundurowy i nie wiedziałam, że pod koniec września to we wszystkich tańszych sklepach to ze szkolnych rzeczy same końcówki końcówek zostają.

Akurat rajstopy szare i czarne, skarpety,kolanowki to sa w supermarketach caly rok. Spodnie,spodnice itp to faktycznie moze brakowac rozmiarow. Teraz nie kupuje bo corka juz w secondary ale kiedys kupowalam, w tesco, asda itp, tansze a jakosciowo tak samo dobre.
                • kandyzowana3x Re: Czapeczki. 14.10.15, 20:19
                  no przysięgam ze w naszym tesco, matalanie, mothercare i m&s nie było jasno szarych dla 4 latki. ale zdaje sobie sprawę ze przeplacilam i dzięki za rekomendacje.
    • najma78 Re: Czapeczki. 14.10.15, 17:37
      Anglia, widuje dzieci (szkola podstawowa) w spodniczusiach,kolanoweczkach,skarpetusiach, bez rajstopusi. Wlasnie odebralam syna z after school club, nie mial czapeczki ani czapki, mial polo z krotkim rekawem a jumper i kurtka (cienka,przeciwdeszczowa) w torbie. Widuje dzieci bez czapek a niektorych w czapkach, widuje niektorych w kurtkach zimowych a innych bez kurtek wogole itp czyli roznie jak to poza Polska. 😀
      • kandyzowana3x Re: Czapeczki. 14.10.15, 18:21
        ja się właśnie dla tego uśmiałam, że dokładnie jak w Polsce smile. jak widać starsze panie niezależnie od granic, jak juz stracą dystans, wszędzie takie same smile
        • najma78 Re: Czapeczki. 14.10.15, 18:33
          kandyzowana3x napisała:

> ja się właśnie dla tego uśmiałam, że dokładnie jak w Polsce smile. jak widać star
          > sze panie niezależnie od granic, jak juz stracą dystans, wszędzie takie same
          > smile

Przez 15 lat jeszcze takiej pani nie spotkalam, you should consider yourself lucky😀
          Spotkalam za to sporo starszych osob ktore dla dzieci sa mile i zagaduja je z sympatia.
          • kandyzowana3x Re: Czapeczki. 14.10.15, 18:54
            żeby była jasność pani była bardzo sympatyczna i uwagi o czapce i uszach wyrażone były z troską.
            • najma78 Re: Czapeczki. 14.10.15, 19:00
              kandyzowana3x napisała:

> żeby była jasność pani była bardzo sympatyczna i uwagi o czapce i uszach wyrażo
              > ne były z troską.

Alez oczywiscie 😊
    • kura17 Re: Czapeczki. 14.10.15, 18:07
      no ja zawsze w takich sytuacjach pisze, ze mam dwa osobniki w domu.
      starszy nie chce nosic rekawiczek przy -10 stopniach (dlonie ma cieple!) - nie nalegam.
      teraz chodzic chce w t-shircie (rano jest ponizej 10 stopni) - nalegam na dlugi rekaw.
      a mlodszy juz wyciagnal czapki (ma kolekcje) i rekawiczki i nosi i w kurtce marudzi, ze ziiiiimnoooo...
      • cosmetic.wipes Re: Czapeczki. 14.10.15, 19:18
        Ja mam podobne egzemplarze. Syn juz okapturzony i oszalikowany, córkę musiałam opierniczyć, żeby wiatrówkę założyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka